Penang, Malaysia
+60184027399
ummihanie@gmail.com

Koleksi majalah NUR & Reader’s Digest saya …

Lifestyle. Parenting. Ellsee. Sutra Aromatherapy

Koleksi majalah NUR & Reader’s Digest saya …

 

Perkenalkan , koleksi majalah NUR saya yang lama tak dibaca buat hiasan jer . Pertama kali beli keluaran Januari 2003 , terus jatuh cinta dan melanggan selama setahun . Dapat potongan harga sikit kan …

Masa tu muda remaja lagi … cewahhh … anak baru seorang . Minat membaca tu masih menebal . Maklumle , tak aktif berinternet apatah lagi berblog masa tu kan …. :p Ofis majalah NUR ni dengan rumah kami masa tu pun tak jauh sangat . Kami di Puchong , ofis depa di Shah Alam . Kadang2 tu bile round-round Shah Alam , ada jugak lalu depan ofis KarangKraf tu .

inilah dia majalah NUR pertama yg saya beli ...

 

Suka tengok cover depan hampir semua majalah NUR ni . Iyelah , konsepnya Muslimah kan . So dalam tu banyaklah tips-tips pemakaian gaya Muslimah ke pejabat , gaya di hari raya , bulan Ramadhan dan banyak lagilah . Edisi perkahwinan pun ada . Paling best edisi Raya . Diselitkan bonus macam2 gaya bertudung yang mana satu pun saya tak pass2 . Hahahha ~ Tapi suke jamu mata macam tu je le … suka tengok busana cantik2 , aksesori2 wanita . Hai , pompuan mana tak suka benda2 cenggitu betul tak ?? :p

Dan masa mula start blogging dulu (tahun 2008) saya gunakan majalah NUR ni sebagai salah satu sumber rujukan . Cube korang selak balik entri-entri terawal tahun 2008 tu . Tak silap saya , entri berkaitan TIPS . Godek2lah yer … ;) . Alah , satu tu je pun yang saya rujuk , pastu blog ke mana , NUR ke mana …. hehe . Menunujukkan betapa skemanya ketika mula2 berblog dulu kan kan kannn …. Idea tak berapa nak ada , so cedoklah mana2 majalah , buku yang ada .

gitule ropenye dalam gobok ... tersusun elok je takde sape bace :p

 

YA , tak ketinggalan juga majalah berbahasa Inggeris yang agak mahal , yakni Reader’s Digest . Sumpah saya tak beli itu semua , dapat FREE saje . Apa rahsianya ?? Kan diorang ada buat promo macam nak kasi menang duit cash ratus2 ribulah , nak kasi menang kereta lah … macam2 promo nye . Sambil tu , depa hantar le beberapa naskhah percuma setiap bulan . Malang sungguh nasib mereka kerana satu pun promo mereka tak dilayan . Muahahaha ~ dapat free magazine itu yang besh !

Mahal woo senaskhah RD ni , ada dalam Rm15 . Sekarang tak tau dah berapa harganya . Cuma , RD  ni dah serasi dgn saya dan family sebab sejak kecik lagi dah biase tengok parents baca , saya pun ikut le baca sikit2 . Kandungan dalamnya memang menarik .

Hah , belum cerita koleksi bacaan dan buku2 cerita zaman bebudak Hanie lagi . Tapi agak menyedihkanlah sebab sebahagian besar dari buku2 tu dah tak ada …. huwawawawaaaa … Tinggal le beberapa biji buku untuk diturunkan pada anak2 pulak … Novel pun sama . Dulu banyak jugak koleksi , tapi telah ‘dirampas’ . Ish , takmo ceritalah , sedih jadinyer . :(

Sejak kecik lagi memang kira ulat buku jugelah eden ni . Selalu ajak Abah saya pegi kedai buku kat Ipoh tu cari buku2 cerita dan novel . Miss lor that time …. isk iskkk …. ^-^” Dah tua bangka ni je tak berapa rajin membaca , entahlah ke mana melayangnya minat itu . Syaa yakin, minat tu still ada tapi kena dipupuk balik seperti pada asalnya . Tapi , membaca blog2 pun adik beradik membaca gak kan ? ;)

 

Incoming search terms:

 

10 Responses

  1. munna says:

    sekrg ni minat beli makalah masak-memasak je… dah penuh kat almari tu… tapi cuba resepi dlm tu tak juga…
    munna ada entri terbaru… jom baca Rujuk KembaliMy Profile

  2. lin azlina says:

    lin kumpul majalah rapi start keluaran first. pastu majalah remaja…mmg elok lagi tersusun kt rak..nk buang syg sgt sbb guna duit loan ptptn n jpa ms beli tu…
    lin azlina ada entri terbaru… jom baca TQ Nisa AzmanFollowerku sudah capai targetMy Profile

  3. puanbee says:

    salam nis bee suka majalah wanita , ada byk tips dan resepi dalam tu tp sekarang dah ada internet semua baca online naik rabun mata den !..

  4. kakyong says:

    masa bujang dulu kakyong subsribe RD.. tak ingat 2 tahun ke 3 tahun.. tp memang byk lah dlm lemari buku…
    RD ni byk info berguna.. kakyong masa sejak sek menengah lagi suka baca.. kat library jer la… ingat dulu buat projek kelas, buat pasal United nation.. siap refer kat RD & encyclopidia..

    dah klik HB hanie… ;)
    kakyong ada entri terbaru… jom baca Jemput ke Zamieda Lifeline – penaja contest aksi si cilik berbasikalMy Profile

  5. fadli says:

    berapa harga majalah reader digest di pasaran sekarang??

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *