Lirik dan klip video Sahabat Selamanya – Lagu tema Upin & Ipin

 

Salam bertemu kembali .

Ada yang rindu kat saya ke ? Atau tak perasan pun ‘ketiadaan’ saya semalam … ngeeee ~ Apa lagi kalau bukan salah satu masalah berhosting sendiri ni … tak cukup bandwidth … bukanlah masalah macammane , ‘bercinta’ la sikit kan nak kena keluar ongkosss …. $$$ . Dah upgrade ke pakej yg lebih besor pun masih berlaku masalah ni … macam ler trafik & info dari blog ni best sangat kan kan kan … harap²nya mencukupilah hingga ke hujung bulan ni … amin ~

 

Ok cukuplah dulu yg itu . Hari ni saya nak share lagu kesukaan anak² saya dan ramai lagi peminat kartun animasi Upin & Ipin , iaitu lagu tema mereka “Sahabat Selamanya” dendangan kumpulan Padi dari Indonesia . Lagu ini bukan saja menghiburkan peminat² Upin & Ipin malah merupakan salah satu cara mendamai dan merapatkan hubungan antara 2 negara dari satu rumpun yg sama , iaitu Malaysia dan Indonesia .

 

 

Yup , Padi ialah sebuah grup dari Indonesia yg cukup terkenal dengan lagu² mereka antaranya “Menanti Sebuah Jawaban” (OST Filem Ungu Violet … i likeee soo much :p) .

 

 

 

Meh layan video klip lagu ni dari Youtube ;

 

 

Baby Zaid suka sangat ikut menyanyi di bahagian chorus tu ;  ” … untuk selamanya … setia … “  tapi dalam pelat baby lah kan … sambil ajak saya  nyanyi sama² dia …. so kiutt :p

 

 

 

Lirik Lagu Sahabat Selamanya – Padi feat. Upin & Ipin

 

Dua tiga kapal berlayar di samudra
Ayo sahabatku kita bergembira
Bermain bernyanyi bersama menikmati indahnya dunia
*courtesy of LirikLaguIndonesia.net
Karena Sahabat untuk selamanya
Bersama untuk selamanya
Kau dan aku sahabat
Untuk selamanya setia

Berakit-rakit kita kehulu
Berenang-renang kita ketepian
Kita berbeda untuk saling mengisi
Segala kekurangan kita

mencari Sahabat untuk selamanya
Atasi semua perbedaan
Kau dan aku sahabat
Untuk selamanyaa?¦ Selamanya setia

Sahabat untuk selamanya
Berbagi dan saling menjaga
Kau dan aku sahabat
Untuk selamanyaa?¦ Selama-lamanyaa?¦ setiaa?¦


Source

 

Erm …. sapa sini yg dah join jadi member Kelab Upin & Ipin ? Senang saje zaman IT ni … buleh daftar ONLINE . Saya pun sebenarnya belum join lagi (untuk anak² laaa … ) Bila daftar nanti , dah bayor RM15 yuran pendaftaran , maka kalian akan dapat kad ni ;

 

 

Banyak juga kelebihan jadi member kelab ni , kalau nak tahu kena bacalah sendiri yer … ;) Dan kalau nak download borang pendaftaran pun boleh aje … KLIK SINI .

 

Ini pula gambar hasil rembatan rakaman kelab upin & ipin (studio episod 1)  dari galeri website depa ;

 

 

 

 

Ini pula gambar rakaman ketika di Pasar Tani Shah Alam … alahai rajennya merakam sampai ke pasor … :p

 

Incoming search terms:

10 comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *