Penang, Malaysia
+60184027399
ummihanie@gmail.com

Kenduri kahwin penuhi hujung minggu

Lifestyle. Parenting. Ellsee. Sutra Aromatherapy

Kenduri kahwin penuhi hujung minggu

Alhamdulillah , hujung minggu kali ni dipenuhi dengan jemputan kenduri kahwin . Dua buah kenduri kahwin untuk dua hari berturut-turut . Makan free , sape tak suke kan ? Ahaksss … :p

Tapi kan …. dua-dua hari ni (Sabtu & Ahad) berlaku perkara yang sama . Bila attend kenduri pertama , kita memang bersemangat makan . Sampai habis , hampir licin lah pinggan tu . Masuk kenduri kedua , nak terjeluak dah rasanya . Baru 2 – 3 suap , dah rasa tak lalu nak habiskan . Maybe dah kenyang dan puas dengan kenduri pertama kot … Tapi alau air tu lajuuu je lah . ;) Camanelaaaa orang yang attend sampai 5 – 6 wedding tu yer ? Gamaknye , simpan-simpan perut kot …. tiap-tiap rumah tu spare perut dengan makan sikit je . Tak pun , ada juga yang buat macam ni ; kenduri last baru makan nasik betul-betul . Nasik minyak ditambah pula dengan gulai kari daging/kambing memang sangat melazatkan , tapi cepat jemu dan tak boleh melebihi had . risau jer termuntah depan2 orang ramai …. hehehhe :p

Dan syukurrrr alhamdulillah anak2ku tak buat ragam semasa attend kenduri-kenduri tu . Kami pun jenis express jugak . Makan laju-laju sikit dan cabut awal . Bukan ape , ingat senang ke nak handle ‘askar’ kecik-kecik ramai2 ni kan …. almaklum je le ……

Kome plak mcammana weekend ni ? Sekarang ni memang musim orang kenduri kahwin kan ?

Dan sekarang juga musim hujan di sini . Asal petang je hujan …. syukurlah … sejuk sikit cuaca . Kalau tak , ya ampunnn panasnye lahhh area utara ni macam musim kemarau .

Dan semoga penduduk2 di negara2 yang ditimpa  musibah seperti tsunami di Jepun yang terkini , terselamat dan dapat diselamatkan . Bab radiasi loji nuklear tu merisaukan jugak kan ? Kome pernah dengor manusia mutasi ? Nauzbillah ! Itu adalah kesan daripada Perang Dunia ke-2 suatu ketika dulu . Risau perkara yang sama berulang kembali . Kesian ibu2 mengandung dan janin2 di dalamnya . Walauapapun alhamdulillah keluarga sebelah encik hasben di sana terselamat dari bencana tsunami ini . Hanya sedikit  saja gegaran dirasai . Tapi , bagaimana pula dengan Hawaii ya ? Ada seorang mak sedara dan keluarganya menetap di sana …. moga2 mereka terselamatlah …

dannnn …. beghape banyak dan daaaa …. ,

Bila beronline memalam ni , cepat bebenor datang mengantuknya . Paling lewat tu pun pukul 12 lebih . Mata ni cepat pulok diserang ngantuk …. Bagus jugak macam ni . Tak ada lagi saya stay up sampai masuk waktu pagi . Bulehlah jaga kesihatan juge … :) Ok semua …. mengantuk dah datang ni ! See you soon insyaAllah !

 

8 Responses

  1. puanbee says:

    duk rumah je..tk kemana pun…yer lah moga jepun dan semua umat selamat semoga apa yg terjadi dijepun dijadikan pengajaran..

  2. nza says:

    akak pernah 1 hr smpai 10 buah rumah hanie….3 buah xsmpt nk pergi cz dh ptg….
    biasanya rumah prtama je akak mkn nasi n rumah2 lain tu jz pergi penuhi jemputan jerrr…..

  3. kakyong says:

    hanie,

    kami pun semalam attend kenduri… memang harus makan laju2.. x leh dok lelama.. semalam pulak panas terik… huhuuu..

    n3 terkini kakyong.com
    Makan-makan di rumah baru MakNora
    2nd batch : Peserta aksi si cilik berbasikal
    Segmen review no 5 : transformed housewife @ nur adyani

  4. Ummi Hanie says:

    mmg dah naek pun wadud…xper… ;p

  5. munna says:

    cuti sekolah je … berduyun2 org nak kahwin… sepupu munna pun nak kahwin ahad ni… tapi cuaca yg hujan x berhenti ni tak syok rasanya kenduri…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *