Penang, Malaysia
+60184027399
ummihanie@gmail.com

Kenapa awek Korea cun melecun

Lifestyle. Parenting. Ellsee. Sutra Aromatherapy

Kenapa awek Korea cun melecun

Ramai yang termimpi-mimpi nak jadi seperti minah K-Pop yang comel² cun² macam ni kan…

So… sudah terang lagi jelasss dalam pics ni mengapa awek Korea begitu cun macam doll kan? Janganlah tertipu lagi… hohoho ~ Bukan stetmen berbau jeles tapi ini adalah kenyataan! Cewah ~

Ok jom kita listkan penyebab awek Korea ni jadi cun macam anak patung;

  • Wajah yang kusam diserikan dengan mekap – bedak, foundation, etc.
  • Mata yg sepet dibulatkan dengan memakai contact lens yang ada efek kasi mata boolatt macam Heliza
  • Efek mata bulat itu ditambah lagi dengan mengoleskan eyeliner secukup rasa di bahagian atas mata
  • Jangan lupa taruk maskara kaw² juga!
  • Kemudian jatuhkan fringe rambut yer….
  • Juga pakai baju/jaket bulu² untuk tampil lebih hot dan posing sambil senyum manisss…

Sekian edisi merapu sekali sekala ~

Pengajaran: Tak salah nak bercantik² tapi biarlah untuk yang berhak…. Syukurlah dengan apa yang Allah sudah kurniakan pada kita, secantik² makhluk ciptaanNya.

Incoming search terms:

 

41 Responses

  1. Mohkembara says:

    Salam Yong Hanie,
    akak ada tengok video klip cara mekap ni tp akak musykil camner mata dia buleh bulat dan besor, ropanya pakai contacts, hmmmm!

  2. syu90 says:

    wahhhh..beza giler! hehe

  3. suriati says:

    ye..diorang mmg mcm ank patung ditambah lagi dok pakai bb cream yg glemer sgt skrg.
    xpela…kita org islam kecantikan luaran bukanlah ukuran. kan..kan..

  4. Lela-Lelord says:

    hehehhehee tang mata tu yg cantik

  5. Ummi Hanie says:

    mmg berbeza bagai langit dgn bumi… hehe

    yup bard, kecantikan luaran hanyalah sementara…

  6. sjiehan says:

    yg ni la orang dok tergila2… demmm

  7. Yayah says:

    skrg ni make-up mmg nmpk sgt ketara.. pakai bedak baby sudah.. kulit pn leh bernafas.. ye dok?

  8. puanbee says:

    haha terkejut mata dia jadi beso .. bee pakai contact lens , tp bukan utk besorkan mata .. memang rabun tahap gaban . tk leh pakai cermin mata , selalu terbabas

    • Ummi Hanie says:

      terbabas tu camane bee?

      nis teringin gak nk beli lens mcm ni.. seumo idup sejak rabun,baru sekali je beli, masa nk nikah aritu… ;) jenis biase mcm bee jugaklah

      • puanbee says:

        bee tk pandai pakai spek mata , bila drive bee mcm tk boleh agak jalan selalu jek langgar divider jalan , bila undur belakang pun tak tepat ..semua gara2 cermin mata tu ..pakai contact lens senang sikit , pakai yg ada power .. tp jgn beli di pasar malam bahaya.

        • Ummi Hanie says:

          ooo…camtu… bee baru pakai spec gamaknye…

          nis ni dari darjah 5 dah pakai…hukhukkk… mmg rabun gila lah :p
          nk pakai contact lens ni kemalasan sket sbb mcm xsempat je

  9. Ummi Hanie says:

    kehkehhh…ko ni kakngah… lawak betullah ;)

    takpe, tgn parkinson boleh dilatihkan lagi yek…

  10. iEyLa says:

    make up magic…
    rahsia dha terbongkar kot.hikhik

  11. fieda says:

    kalau kita pun blh kan nak jadi gini…hahaha…
    tu ler rahsianya..padahal idok ler comey pun..

  12. titan says:

    ok. ini mimpi ngeri.
    nasib baik perempuan kat malaysia tak macam ni. haha..

  13. joy says:

    Hanya kosmetik rupanya,tapi kalau dah lawa tu,ak yah buat apa pun cantik

  14. puan kutu says:

    haha mmg tahu sbb pernah tonton rancangan apa ntah kt tv,ala yg teka2 betul ke tak..nak terang pun ssh tp adk n abg kutu mmg suka tgok rancangan cina tu..masa kutu tgok,muka penuh berjerawat bley jadi gebu.mata sepek bley besar..takde bulu mata bley panjang bulu matanya..mmg tak lawa lgsung tp efek mekap tu yg membuatkan mereka tampil hot.

    org melayu lg cun.natural beauty lg..cth ada depan mata..kutu dan hanie.hakhak..

  15. razfira says:

    fuhhh kuasa make-up memang dahsyatlah!

  16. izan ishak says:

    yelah hanie… tertipu dibuatnya. kalau nak tgk muka naturalnya, tgklah masa baru bgn tido kan. sure tak comel cam dia lepas mekap2 tu kan… ada2 je lah aweks korea nih.

  17. Rakan Blog says:

    N3 yang menarik….tapi sayang,tak ramai yang tau….apa kata share kat web ni
    RakanBlog . Meningkatkan trafik dan follower blog .Rangkaian bloggers Malaysia.

  18. W.HabibuRahman says:

    ada y buat pembedahan plastik dan ada juga yang pakai mekap tebal2….tertipu rasanya..

  19. amber says:

    fulamak!tpi mmg btol cmel giler…rse cm nak try uat je hehe…

  20. cik tom says:

    ramai yg tertipu esp fan kpop..1 lg diorg ni suka buat pembedahan plastik..tue makin comel..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *