Kenapa awek Korea cun melecun

by Ummi Hanie on March 22, 2012

in Umum

Ramai yang termimpi-mimpi nak jadi seperti minah K-Pop yang comel² cun² macam ni kan…

So… sudah terang lagi jelasss dalam pics ni mengapa awek Korea begitu cun macam doll kan? Janganlah tertipu lagi… hohoho ~ Bukan stetmen berbau jeles tapi ini adalah kenyataan! Cewah ~

Ok jom kita listkan penyebab awek Korea ni jadi cun macam anak patung;

  • Wajah yang kusam diserikan dengan mekap – bedak, foundation, etc.
  • Mata yg sepet dibulatkan dengan memakai contact lens yang ada efek kasi mata boolatt macam Heliza
  • Efek mata bulat itu ditambah lagi dengan mengoleskan eyeliner secukup rasa di bahagian atas mata
  • Jangan lupa taruk maskara kaw² juga!
  • Kemudian jatuhkan fringe rambut yer….
  • Juga pakai baju/jaket bulu² untuk tampil lebih hot dan posing sambil senyum manisss…

Sekian edisi merapu sekali sekala ~

Pengajaran: Tak salah nak bercantik² tapi biarlah untuk yang berhak…. Syukurlah dengan apa yang Allah sudah kurniakan pada kita, secantik² makhluk ciptaanNya.

Incoming search terms:

{ 43 comments… read them below or add one }

Mohkembara March 22, 2012 at 6:12 PM

Salam Yong Hanie,
akak ada tengok video klip cara mekap ni tp akak musykil camner mata dia buleh bulat dan besor, ropanya pakai contacts, hmmmm!

Reply

Ummi Hanie March 23, 2012 at 12:14 AM

Wslm Yong Halima,

yer…. contact lens itulah rahsienye ! hehehhe… x aci kan

Reply

syu90 March 22, 2012 at 6:15 PM

wahhhh..beza giler! hehe

Reply

Ummi Hanie March 23, 2012 at 12:13 AM

yup, syu ! mau try? ;)

Reply

suriati March 22, 2012 at 6:35 PM

ye..diorang mmg mcm ank patung ditambah lagi dok pakai bb cream yg glemer sgt skrg.
xpela…kita org islam kecantikan luaran bukanlah ukuran. kan..kan..

Reply

Ummi Hanie March 23, 2012 at 12:13 AM

bb cream rahsianya ye k.su….

yess… kecantikan luaran bukanlah segala2nya.. yg pnting hati mau bersih ;)

Reply

Lela-Lelord March 22, 2012 at 6:35 PM

hehehhehee tang mata tu yg cantik

Reply

Ummi Hanie March 22, 2012 at 11:58 PM

kan kak lela… mata tu hensem betul..hehe :p

Reply

bardboo March 22, 2012 at 10:12 PM

berbeza betul wajah sebelum dan selepas mekap…tapi kecantikan luaran ni semuanya sementara je, kan?

Reply

Ummi Hanie March 22, 2012 at 11:50 PM

mmg berbeza bagai langit dgn bumi… hehe

yup bard, kecantikan luaran hanyalah sementara…

Reply

sjiehan March 23, 2012 at 12:20 AM

yg ni la orang dok tergila2… demmm

Reply

Ummi Hanie March 23, 2012 at 12:35 AM

ape je kan… tertipu sudah..hiks ~

Reply

Yayah March 23, 2012 at 1:41 AM

skrg ni make-up mmg nmpk sgt ketara.. pakai bedak baby sudah.. kulit pn leh bernafas.. ye dok?

Reply

Ummi Hanie March 23, 2012 at 9:09 AM

yep yayah… mekap menipu je ni… hehe

Reply

puanbee March 23, 2012 at 8:41 AM

haha terkejut mata dia jadi beso .. bee pakai contact lens , tp bukan utk besorkan mata .. memang rabun tahap gaban . tk leh pakai cermin mata , selalu terbabas

Reply

Ummi Hanie March 23, 2012 at 9:09 AM

terbabas tu camane bee?

nis teringin gak nk beli lens mcm ni.. seumo idup sejak rabun,baru sekali je beli, masa nk nikah aritu… ;) jenis biase mcm bee jugaklah

Reply

puanbee March 23, 2012 at 9:12 AM

bee tk pandai pakai spek mata , bila drive bee mcm tk boleh agak jalan selalu jek langgar divider jalan , bila undur belakang pun tak tepat ..semua gara2 cermin mata tu ..pakai contact lens senang sikit , pakai yg ada power .. tp jgn beli di pasar malam bahaya.

Reply

Ummi Hanie March 23, 2012 at 9:24 AM

ooo…camtu… bee baru pakai spec gamaknye…

nis ni dari darjah 5 dah pakai…hukhukkk… mmg rabun gila lah :p
nk pakai contact lens ni kemalasan sket sbb mcm xsempat je

Reply

kakngah March 23, 2012 at 9:14 AM

kan.. kan…
aku pernah nak bagi mata sepet aku ni bolat cam mata heliza. gigih beli liquid eyeliner. ater.. tgn parkinson nok.. menggigil2 line eyeliner kt mata aku kehkehkeh!!

Reply

Ummi Hanie March 23, 2012 at 9:23 AM

kehkehhh…ko ni kakngah… lawak betullah ;)

takpe, tgn parkinson boleh dilatihkan lagi yek…

Reply

iEyLa March 23, 2012 at 9:32 AM

make up magic…
rahsia dha terbongkar kot.hikhik

Reply

Ummi Hanie March 23, 2012 at 2:54 PM

rahsia terbongkar… tipah tertipu :p

Reply

fieda March 23, 2012 at 11:08 AM

kalau kita pun blh kan nak jadi gini…hahaha…
tu ler rahsianya..padahal idok ler comey pun..

Reply

Ummi Hanie March 23, 2012 at 2:54 PM

itula kak fieda… tipah tertipu :p

Reply

Ummi Hanie March 24, 2012 at 1:33 AM

kan kak fieda… syukur je dgn ape yg dah ada… ;)

Reply

titan March 23, 2012 at 5:45 PM

ok. ini mimpi ngeri.
nasib baik perempuan kat malaysia tak macam ni. haha..

Reply

Ummi Hanie March 24, 2012 at 1:31 AM

ade kot kat malaysia mcm ni… hoho

Reply

joy March 23, 2012 at 9:52 PM

Hanya kosmetik rupanya,tapi kalau dah lawa tu,ak yah buat apa pun cantik

Reply

Ummi Hanie March 24, 2012 at 12:57 AM

yup…klu mmg dah lawa, itu bonus… ;)

Reply

puan kutu March 24, 2012 at 1:05 AM

haha mmg tahu sbb pernah tonton rancangan apa ntah kt tv,ala yg teka2 betul ke tak..nak terang pun ssh tp adk n abg kutu mmg suka tgok rancangan cina tu..masa kutu tgok,muka penuh berjerawat bley jadi gebu.mata sepek bley besar..takde bulu mata bley panjang bulu matanya..mmg tak lawa lgsung tp efek mekap tu yg membuatkan mereka tampil hot.

org melayu lg cun.natural beauty lg..cth ada depan mata..kutu dan hanie.hakhak..

Reply

Ummi Hanie March 25, 2012 at 12:49 AM

ayat last tu mmg tak boley tahan kekembangan idung … hehehehhe ~ :p

owh ade ye rancangan mcm tu… hanie pun suke tgk klu ada kat tv biase ni

Reply

puan kutu March 27, 2012 at 9:22 AM

mmg ada kt tv biasa..rancangan cina yg pelik2 tu.mmg best.hehe..

Reply

razfira March 24, 2012 at 10:58 PM

fuhhh kuasa make-up memang dahsyatlah!

Reply

izan ishak March 25, 2012 at 10:12 AM

yelah hanie… tertipu dibuatnya. kalau nak tgk muka naturalnya, tgklah masa baru bgn tido kan. sure tak comel cam dia lepas mekap2 tu kan… ada2 je lah aweks korea nih.

Reply

Ummi Hanie March 25, 2012 at 1:08 PM

hikhikk…ade2 je kan depa ni k.izan… cantik tak natural :p

Reply

Rakan Blog March 25, 2012 at 8:35 PM

N3 yang menarik….tapi sayang,tak ramai yang tau….apa kata share kat web ni
RakanBlog . Meningkatkan trafik dan follower blog .Rangkaian bloggers Malaysia.

Reply

Ummi Hanie March 25, 2012 at 11:38 PM

thanx Rakan Blog. sy lawat nnti… ;)

Reply

W.HabibuRahman March 26, 2012 at 11:07 PM

ada y buat pembedahan plastik dan ada juga yang pakai mekap tebal2….tertipu rasanya..

Reply

Ummi Hanie March 27, 2012 at 1:17 AM

yup, dgn mekap sahaja semua sudah tertipu..~

Reply

amber May 4, 2012 at 8:12 PM

fulamak!tpi mmg btol cmel giler…rse cm nak try uat je hehe…

Reply

Ummi Hanie May 6, 2012 at 11:10 AM

silekanlah cube ;)

Reply

cik tom December 27, 2012 at 4:04 PM

ramai yg tertipu esp fan kpop..1 lg diorg ni suka buat pembedahan plastik..tue makin comel..

Reply

Ummi Hanie December 27, 2012 at 6:10 PM

mmg tertipu sungguhh… kecantikan plastik kan ;)

Reply

Leave a Comment

Previous post:

Next post: