Penang, Malaysia
+60184027399
ummihanie@gmail.com

Kek Coklat Lembap ‘Ajaib’

Lifestyle. Parenting. Ellsee. Sutra Aromatherapy

Kek Coklat Lembap ‘Ajaib’

Jangan tak tahu ye, sekarang dah wujud kek coklat lembap (moist) AJAIB. Sejauh mana keajaibannya? Yes, saya hanya memasak kek coklat ini selama lebih kurang 10 minit sahaja menggunakan Pemanggang Ajaib. Sebab itulah dinamakan Kek Coklat Lembap Ajaib. Jimat masa pulak tu.

Oh tidak tidak tidak… jangan tersalah faham. Saya tidak bermaksud untuk mempromosikan Pemanggang Ajaib yang dibeli di Langkawi tempoh hari sebab memang tak jual pun. Sekadar pengguna yang berpuas hati sahaja….

Sebelum ini saya pernah share resepi dan cara buat kek choc moist kukus secara manual. Kek coklat lembap ini pula hasil eksperimentasi Tepung Kek Segera. Baca Jadi AGENT Dropship SUTRA team Annisabiz [klik link]. Jadi, kerjanya lebih mudah!

tepung kek choc moist segera 1kg

Inilah bahan²nya….

hasil bancuhan tepung kek choc moist segera di dalam periuk ajaib

inilah keknya setelah

inilah keknya setelah siap di’panggang’.. tidak dapat lari dari bentuk pemanggang ajaib yang empat segi itu

 

Hanya tambah air dan telur. Ikut saja arahan yang diberi pada bungkusan tepung kek itu. Dan InsyaAllah kek choc moist tu akan menjadi, sedap pulak tu.

Incoming search terms:

 

39 Responses

  1. ejam says:

    tak sangka boleh buat kek dalam pemanggang ajaib ni, kena cuba jugalah nanti..nampak mudah jer.

  2. D_08 says:

    jap…jap…awok musykil…cik Ummi Hanie nak tunjokkan kek coklat lembap tu ke…. pemanggang ajaib tu??? heheheh……

  3. Ummi Hanie says:

    boleh sokmo, kalau larat ;)

  4. onlajer says:

    dah tak payah masuk oven

  5. akubiomed says:

    Semua bahan sudah tersedia dan lebih hebat ia dihasilkan mengunakan kuali ajaib.

  6. sweetkurma says:

    wahhhh begitu mudah sekali, pemanggang ajaib akak terlalu jarang digunakan huhu terlalu busy, lagipun byknya makan sorang2 so beli jer huhu

  7. Hairul Azni says:

    Kiranya buat kek sekarang ni sudah boleh main panggang2 ye?Macam ayam panggang pulak.. :-)

  8. fyna says:

    waaa… dalam pemanggang ajaib tue. ^_^

  9. PerenLee says:

    Nanti saya suruh cousin saya cuba buat..hehe

  10. Raudzah says:

    Bagus jugak kan ada kek ajaib ni..boleh cuba coz macam senang aje nak buat..

  11. Ummi Hanie says:

    kek coklat mmg kesukaan ramai… tambah dgn adanya tepung segera ni… ;)

  12. suriaamanda says:

    sesiapa nak beli pemanggang ajaib boleh order ngan SA, RM168 free postage…eh promote kat sini plak…singgah la blog SA…ummie, mana nak dapat semua bahan2 tu?

    • Ummi Hanie says:

      wah… SA jual pemangganag ajaib ye… jenama ape yer.. Vantage ke AreIkan tu?

      bahan2 tepung kek segera tu pula boleh didapati melalaui saya. beli runcit boleh, borong boleh ;)

      p.s: SA, sy edit link blog SA tau, ada terlebih “A” di situ, so link tak sampai. dah edit baru ok ;)

  13. ohcikgu says:

    nampak menyelerakan. bagi sikit. leh?

  14. Denaihati says:

    senang sangatlah macam ni. guna pemanggang ajaib je…

  15. Rina says:

    kalau ada produk instant seperti itu, membuat kek jadi lebih mudah, tinggal mengikuti resepnya saja
    nice :)

  16. kek coklat says:

    Cepatnya siap kek… jimat masa.

  17. Syuhada says:

    wahh bestnya..jimat masa dan tenaga..bolehlah try nanti.. :)

  18. ciklaili.com says:

    wah! nak cuba jugalah..

  19. leeya says:

    Cmne nk oder tepung kek 2 kak?nk try 1 or 2 bungkus ja dlu..
    Kbetulan sy pn br ja beli pmanggang ajaib 2..heee..tringin lak nk try wat keja segara cm2….

  20. noor hasni says:

    saya ni berminat dengan cheese powder dan kek coklat ajaib tu.
    nk tahu harga borong. boleh email saya. kalau ada wasapp lagi mudah.
    terima kasih.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *