Penang, Malaysia
+60184027399
ummihanie@gmail.com

Jom Aktifkan MyKad

Lifestyle. Parenting. Ellsee. Sutra Aromatherapy

Jom Aktifkan MyKad

Jom Aktifkan MyKadKalau sebut MyKad, siapa yang tak tahu kan? Budak kecil pun tahu.

jom aktifkan mykad

MYKAD atau lebih dikenali terlebih dahulu sebagai kad pengenalan diri (Identification Card – IC)

Sebagai rakyat Malaysia yang mempunyai kewarganegaraan sah, MyKad wajib dibuat dan dibawa ke mana sahaja, kalau tidak jika ditangkap oleh pihak berkuasa akan disangka PATI pula… hewhew~

jom aktifkan mykad contest

Kelebihan Menyertai Program MyKad Smart Shopper:

? Pengaktifan MyKad untuk menjadikan Kad Diskaun adalah PERCUMA

? Tiada sebarang Annual Fee dikenakan (Bermakna PERCUMA seumur hidup)

? Tidak perlu membawa kad tambahan yang pastinya akan menyesakkan dompet anda. Semua orang membawa mykad ke mana-mana untuk kebanyakkan urusan.

? Dapat mata ganjaran dan tidak ada tempoh luput.

? Walaupun anda tidak dikenakan sebarang yuran untuk menyertai program ini dan tiada yuran tahunan dikenakan, tetapi anda berpeluang untuk menebus hadiah daripada pihak syarikat berdasarkan mata ganjaran yang telah anda kumpul ketika berbelanja. Menarik bukan?

? Aplikasi Mykad Smart shopper melalui IPAD, Iphone dan Smartphone disokong dengan sistem GPS, dapat memberi panduan, maklumat dan lokasi setiap kedai yang terlibat di dalam program ini.

Korang bayangkan, shopping puas² lepas tu dapat mata ganjaran, tebus HADIAH dan dapat diskaun lagi. Fuh!

Ini satu inovasi yang sangat bagus. Barulah namanya membantu rakyat ;)

Mykad kita tu boleh digunakan semasa berurusan di Jabatan Pendaftaran Negara (JPN), Jabatan Pengangkutan Jalan (JPJ), Imigresen, Touch N’ Go, dan banyak lagi.. Terdapat 50 aplikasi Mykad kesemuanya.

Apa-apa pun, jom aktifkan mykad terlebih dahulu….. :)

Camane nak tahu senarai kedai yang dah join program MyKad Smart Shopper ni?

Jooom muat Turun Aplikasi MyKad Smart Shopper melalui App Store dan Google Play.

jom aktifkan mykad sebagai kad diskaun

Tengok tu… dah macam swipe kad kredit je kan…

Tapi itu membebankan. TIDAK dengan MyKad Smart Shopper yang berikan mata ganjaran serta diskaun.

Oh sukanya :)

Entri ini ditulis adalah untuk Contest SEO Jom Aktifkan Mykad. Contest ini dianjurkan oleh Blog Coretan Anuar ditaja oleh www.aktifmykad.com

 

54 Responses

  1. ikhwan says:

    siapa sangka mykad kita ada banyak kelebihan :)

  2. akubiomed says:

    Buat masa ini tidak berani nak tambah ciri-ciri kepada MyKad walaupun tahu ada beberapa ciri-ciri yang tidak digunakan sepenuhnya. Bak kata orang puteh,”Less is better’. Pada pandangan sayalah. Mungkin pendapat orang lain berbeza.

  3. So far pernah topup My Kad ni jadik Touch n Go sebab Smart Tag dengan TnG yang sebenar tertinggal huhuhu

  4. MrZamri says:

    Mykad sekarang dah macam-macam boleh buat. cuma tak tahu jek. betul tak?

  5. memang banyak fungsi dah mykad sekarang ni

  6. zie fauzi says:

    good luck …. :)

  7. Hajar Rash says:

    good luck sis, jom sama-sama aktifkan mykad untuk dapatkan mata ganjaran

  8. emalinmohd says:

    Kat mana nak aktif kan kad tu?

  9. Hajar Rash says:

    good luck, jom sama-sama aktifkan mykad untuk nikmati diskaun dan mata ganjaran

  10. Setakat ni guna MyKad sebagai kad pengenalan je.

  11. puteraduyong says:

    semoga berjaya jugak ummi hanie dalam contest Jom Aktifkan Mykad ni ye ;)

  12. titan says:

    fuhh..

    kena join gak nih kalau ada masa.

  13. murni singgah sini dr contest yg sama, semoga berjaya :)

    Jom Aktifkan Mykad

  14. Azeni Ahmad says:

    Sekarang dengan zaman teknologi segalanya di integrate kan…
    Memudahkan kerja..
    Senang tak banyak sangat kad nak bawa bila keluar kan..

  15. ikaa says:

    ye jom aktifkan mykad….ringgankan beg, banyak kegunaan.. :)

    Gud luck ye Sis..

    Saya dtg dr http://www.bakul2011.com Jom aktifkan mykad

  16. BM says:

    Canggih sungguh mykad sekarang ni…pelbagai fungsi!
    Semoga berjaya dalam contest ini ya…

  17. Fadzi Razak says:

    Tak sangka MyKad kita ni sebenarnya banyak lagi fungsi dia. Kalau tak ada kontest Jom Aktifkan MyKad ni mesti tak tau kewujudan program MyKad Smart Shopper ni.

  18. Denaihati says:

    banyak kegunaan mykad ni selain dr pengenalan diri je, ini ada lebih faedah.
    semoga berjaya untuk kontes ni yer.

  19. MNH says:

    semoga berjaya…macam macam kita boleh buat dengan mykad zaman sekarang ni ye :)

    cara mencegah sakit sendi

  20. sensasi2020 says:

    Salam buat Ummie Hanie, moga ceria hari ini, Saya doakan sgar Ummi sejahtera di samping keluarga. Kita tahu Jom Aktifkan Mykad adalah satu program Mykad Smart Shopper. Banyak kelebihan sebenarnya. Semoga berjaya…..

  21. Nadri Mohd says:

    Dah Tak sabar nak aktifkan MyKad

  22. suri says:

    mudah nak berbelanja lepas ni kemana juga kita pergi ya tak

  23. Ummi Hanie says:

    tang dapat mata ganjaran yang syok tu…. boleh tebus hadiah :)

    gudluck juga utk wan :)

  24. multi blog says:

    nyimak aja deh postingan keren

  25. Hajar Rash says:

    Makin ramai yang join contest seo Jom Aktifkan Mykad. Moga entri berada dikedudukan yang baik.

  26. Woiiii aku rasa dah lewat sangat kalau nak joint contest ni..All the best buat Ummie…:-)

  27. ini kontes seo kah begitu sengit sekarangi ini kontes seo belum lagi 10 best malaysian blog semoga berjaya

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *