Jom Aktifkan MyKad

Jom Aktifkan MyKadKalau sebut MyKad, siapa yang tak tahu kan? Budak kecil pun tahu.

jom aktifkan mykad

MYKAD atau lebih dikenali terlebih dahulu sebagai kad pengenalan diri (Identification Card – IC)

Sebagai rakyat Malaysia yang mempunyai kewarganegaraan sah, MyKad wajib dibuat dan dibawa ke mana sahaja, kalau tidak jika ditangkap oleh pihak berkuasa akan disangka PATI pula… hewhew~

jom aktifkan mykad contest

Kelebihan Menyertai Program MyKad Smart Shopper:

? Pengaktifan MyKad untuk menjadikan Kad Diskaun adalah PERCUMA

? Tiada sebarang Annual Fee dikenakan (Bermakna PERCUMA seumur hidup)

? Tidak perlu membawa kad tambahan yang pastinya akan menyesakkan dompet anda. Semua orang membawa mykad ke mana-mana untuk kebanyakkan urusan.

? Dapat mata ganjaran dan tidak ada tempoh luput.

? Walaupun anda tidak dikenakan sebarang yuran untuk menyertai program ini dan tiada yuran tahunan dikenakan, tetapi anda berpeluang untuk menebus hadiah daripada pihak syarikat berdasarkan mata ganjaran yang telah anda kumpul ketika berbelanja. Menarik bukan?

? Aplikasi Mykad Smart shopper melalui IPAD, Iphone dan Smartphone disokong dengan sistem GPS, dapat memberi panduan, maklumat dan lokasi setiap kedai yang terlibat di dalam program ini.

Korang bayangkan, shopping puas² lepas tu dapat mata ganjaran, tebus HADIAH dan dapat diskaun lagi. Fuh!

Ini satu inovasi yang sangat bagus. Barulah namanya membantu rakyat ;)

Mykad kita tu boleh digunakan semasa berurusan di Jabatan Pendaftaran Negara (JPN), Jabatan Pengangkutan Jalan (JPJ), Imigresen, Touch N’ Go, dan banyak lagi.. Terdapat 50 aplikasi Mykad kesemuanya.

Apa-apa pun, jom aktifkan mykad terlebih dahulu….. :)

Camane nak tahu senarai kedai yang dah join program MyKad Smart Shopper ni?

Jooom muat Turun Aplikasi MyKad Smart Shopper melalui App Store dan Google Play.

jom aktifkan mykad sebagai kad diskaun

Tengok tu… dah macam swipe kad kredit je kan…

Tapi itu membebankan. TIDAK dengan MyKad Smart Shopper yang berikan mata ganjaran serta diskaun.

Oh sukanya :)

Entri ini ditulis adalah untuk Contest SEO Jom Aktifkan Mykad. Contest ini dianjurkan oleh Blog Coretan Anuar ditaja oleh www.aktifmykad.com

54 comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *