Jing |Antara aplikasi terbaik untuk capture printscreen

 

Pernah dengar tentang JING ? Bukan anjing okeyy … tapi Jing . Sejenis aplikasi untuk capture printscreen dengan cantek dan kemas .

Selalunya untuk capture printscreen  , korang guna apa ? Hanie dok guna button Ctrl + Prnt Scrn kat keyboard komputer je . Tapi itulah , kadang gambo yang dicapture tu cun , kadang idak . Dengan Jing ni , insyaAllah selalu cun .

Jom kenali JING lagi ;

  • Take a picture or make a short video of what you see on your computer monitor.
  • Share it instantly via web, email, IM, Twitter or your blog.
  • Simple and free, Jing is the perfect way to enhance your fast-paced online conversations.

 

Sebenarnya dah lama sebelum ni hasben Hanie suruh guna Jing . Beliau dah siap install dalam lappy ni . Tapi sampai beberapa minit tadi , baru Hanie try guna sebab terbaca seseorang mention tentang JING ni dalam sebuah grup di Facebook .

Jom , download JING Free Version sekarang .

Ini cubaan pertama Hanie menggunakan Jing ;

Jing capture image

Ok tak ? Ke … nampak biase2 aje ….

Selain capture printscreen , dekat imej tu kite boleh buat fungsi highlight , letak arrow , bubuh kotak dan juga text .

Ok , selamat mencuba ! :)

12 comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *