Penang, Malaysia
+60184027399
ummihanie@gmail.com

Jing |Antara aplikasi terbaik untuk capture printscreen

Lifestyle. Parenting. Ellsee. Sutra Aromatherapy

Jing |Antara aplikasi terbaik untuk capture printscreen

 

Pernah dengar tentang JING ? Bukan anjing okeyy … tapi Jing . Sejenis aplikasi untuk capture printscreen dengan cantek dan kemas .

Selalunya untuk capture printscreen  , korang guna apa ? Hanie dok guna button Ctrl + Prnt Scrn kat keyboard komputer je . Tapi itulah , kadang gambo yang dicapture tu cun , kadang idak . Dengan Jing ni , insyaAllah selalu cun .

Jom kenali JING lagi ;

  • Take a picture or make a short video of what you see on your computer monitor.
  • Share it instantly via web, email, IM, Twitter or your blog.
  • Simple and free, Jing is the perfect way to enhance your fast-paced online conversations.

 

Sebenarnya dah lama sebelum ni hasben Hanie suruh guna Jing . Beliau dah siap install dalam lappy ni . Tapi sampai beberapa minit tadi , baru Hanie try guna sebab terbaca seseorang mention tentang JING ni dalam sebuah grup di Facebook .

Jom , download JING Free Version sekarang .

Ini cubaan pertama Hanie menggunakan Jing ;

Jing capture image

Ok tak ? Ke … nampak biase2 aje ….

Selain capture printscreen , dekat imej tu kite boleh buat fungsi highlight , letak arrow , bubuh kotak dan juga text .

Ok , selamat mencuba ! :)

 

13 Responses

  1. D_08 says:

    Assalamualaikum Yong Ummi Hanie…
    awok selalu pakei print screen je…..
    lepaih tu edit kat paint……
    itu je yang awok tau….
    D_08 ada entri terbaru… jom baca Mee Udang BNOMy Profile

  2. ctN honey says:

    Ct guna photoscape.ada kelainan ke dengan Jing?
    ctN honey ada entri terbaru… jom baca Apakah moral dari cerita iniMy Profile

  3. lin azlina says:

    lin guna photoscape jer…senang nk isi watermark pastu…
    lin azlina ada entri terbaru… jom baca Blogger baik hati! Siapakah diaMy Profile

  4. mrs.sabri says:

    hai ummie..guna photoscape lagi mudah rasanya kan..ummie,iklan advertlets kalau kita letak kat entri dia x keluar gambar kan?dia jadi blank..
    mrs.sabri ada entri terbaru… jom baca ABANG NAK MAIN SEDAPMy Profile

    • Ummi Hanie says:

      tu ler kak mimi…hanie xpenah gune photoscape… :p
      urm,iklan advertlets tu,hanie tgk kuar aje iklan dia dlm entri..kgkdg je dia buat hal xkuar gambar..
      kak mimi pun gune advertlets ek?

  5. syamila says:

    ummi pun guna photoscape aje…tk berat pun kalau nak download…try le
    syamila ada entri terbaru… jom baca Kemalangan Ngeri…ramai penumpang terkorban…My Profile

  6. nza says:

    suspen gak mula2 baca tajuk n3 tu “JING”..unik!!!

  7. DEVI says:

    Cara guna aplikasi Jing ini gimana?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *