Penang, Malaysia
+60184027399
ummihanie@gmail.com

Jenis darah mencerminkan personaliti…?

Lifestyle. Parenting. Ellsee. Sutra Aromatherapy

Jenis darah mencerminkan personaliti…?

 

Ada kajian mengatakan bahawa jenis darah mencerminkan personaliti seseorang . Benarkah ? Layan sajalah … :p

 

TYPE O (me ! :p)
You want to be a leader and when you see something you want you keep striving until you achieve your goal. You are a trend-setter loyal Passionate and self-confident. Your weaknesses include vanity and jealously and a tendency to be too competitive.

 

TYPE A
You like harmony peace and organization. You work well with others and are sensitive patient and affectionate. Among your weaknesses are stubbornness and an inability to relax.

 

TYPE B
You ‘ re a rugged individualist who ‘ s straightforward and likes to do things your own way. Creative and flexible you adapt easily to any situation. But your insistence on being independent can sometimes go too far and become a weakness.

 

TYPE AB (my hubby ! :p)
Cool and controlled you ‘ re generally well liked and always put people at ease. You ‘ re a natural entertainer who ‘ s tactful and fair. But you ‘ re standoffish blunt and have difficulty making decisions.

 

Korang jenis darah apa ye ?

Kalau belum tahu , bolehlah buat ujian darah di klinik atau hospital berhampiran . Proses pengambilan darah tu sedikit sakit lah (bagi saya) sebab jarum ditusuk ke dalam urat untuk menyedut darah , bukan macam suntik ubat tu . So , kena tahan²lah sikit ;)

 

Info tambahan :

 

  • Anak² akan ikut jenis darah ibu @ bapa .
  • Proses tambah darah memerlukan jenis darah yg sama tak kira bangsa , agama ataupun jantina . Sebab itulah kempen derma darah amat penting dijalankan utk memupuk kesedaran kita utk membantu pesakit .
  • Darah jenis AB adalah yg paling rare (sukar dijumpai) .
  • Darah jenis AB = penerima universal
  • Darah jenis O = Penderma universal

 

 

 

 

 

 

– images from google

 

Incoming search terms:

 

24 Responses

  1. penaberkala says:

    >saya type Okdg2 kajian yg dibuat ada betulnyakebetulan kottp xleh nk percaya sgt kan

  2. hans says:

    >hahahatak tahu darah apa…xpernah check

  3. penaberkala says:

    >lol, gi la cekmesti ko takut kena jarum kan,haha

  4. hans says:

    >ishmana adaaku dah banyak kali dah kena cucuk jarumaku xrasa takutlahtapi entahmalas plak nak check

  5. >TYPE AYou like harmony peace and organization. You work well with others and are sensitive patient and affectionate. Among your weaknesses are stubbornness and an inability to relax."stubbornness and an inability to relax":p

  6. hans says:

    >kak ieda : darah A ke kak?

  7. >Ha'a..Darah A,Hans..Tp waktu 1st derang nk check ape types Darah Akak tu kn jenuh derang cari urat x jumpa..Rs ngeri pun ada bila pk balek waktu tu,derang pusing jarum kt lengan nie sampai 360 darjah!Siap tukar2 org plk nk cari urat Akak nie x mau jumpa..Degil btl urat tu!

  8. hans says:

    >kak ieda : hahaha…isi banyak sangat la tu..kalau yg kurus2 nampak urat..senang diorang cucuk amik darah

  9. sitisifir10 says:

    kalau sesak2 boleh cari Hanie ni penderma universal… mcm k.pija darah B tapi kan xpenah derma darah even once sbb kurang berat badan….selamat :P
    sitisifir10 ada entri terbaru… jom baca Pameran Tamadun IslamMy Profile

  10. puan kutu says:

    sama dengan ur hubby..:)

  11. dinsblog says:

    bukan tu jer…cara pemakanan dan penyakit pun ada kaitan dengan jenis darah tu juga yg saya baca.

  12. eyriqazz says:

    Saya darah jenis A..eh betoilaa…hik3….

  13. lin azlin says:

    lin tak ingatla darah apa…xpernah nk ingat…huhu….sekali jer bat cek darah apa aritu…kalo tak tengok kad. mesti tak ingat

  14. Lela-Lelord says:

    heheheh mama ngan najlaa darah B
    Lela-Lelord ada entri terbaru… jom baca Itik QatarMy Profile

  15. puteraduyong says:

    wah….saya darah B… dan sangat suka menderma darah… ;)
    puteraduyong ada entri terbaru… jom baca KELANTAN TAK LAYAK JADI JUARAMy Profile

  16. zahrA says:

    Zara darah AB.. Dari apa yang zara baca.. Banyak betulnya..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *