Penang, Malaysia
+60184027399
ummihanie@gmail.com

Hilang sengat?

Lifestyle. Parenting. Ellsee. Sutra Aromatherapy

Hilang sengat?

Salam readers/visitors yang dikasihi … apa khabar ? Kalau khabar baik , u all angguk2 je depan PC tu yea … kalau sebaliknye , geleng2 kepala sambil cebikkan bibir ;p . Buat lawak tak berapa pandai plak Hanie ek …

Ini pun baru saja balik dari kampung halaman . Ada majlis kenduri kecil2an sempena 100 hari kematian arwah Opah saya di Ipoh . Asalnya kami tak jadi balik minggu ni , tapi entah macam mana , cik abang kata boleh balik , saya follow ajelahhh … makanya ‘patah kaki’ le di sana sebab tak ada WiFi . Hee ~ Ouh , saya sempat bakarkan kek coklat untuk majlis tu . Lama bangat dah tak membakar2 ni dan alhamdulillah jadi lah juge …. :)

Ngeee ... ~ kek coklatku

 

Ouh , saya bukan disengat oleh tebuan maupun lipan . Habis , dah tu sengat apa yang hilang ? Sengat dalam berblogwalking , publish entri , balas komen di blog pengomen , etc . Itulah antara ‘sengat2’ yang saya maksudkan … bukan saya tak ada masa , cuma mungkin sedang sesuaikan diri dengan ‘dunia’ baru blogging dot com ini . Juga mungkin kerana lambakan tasks yang saya sendiri cari (perniagaan sampingan) .

Sahabat2 , jangan terasa hati kalau lately ni saya jarang-jarang ziarah blog kalian . Bukan tak sudi , cuma berikan sedikit masa ye untuk saya sesuaikan diri dan kembali ke mode asal . Blogwalking , sesi balas ziarah , balas komen dan lain2 akan menyusul tidak lama lagi insyaAllah . List aktif di sidebar tu biasanya saya akan terjah setiap hari but lately tak dapat juga terjah semua setiap hari . Ada siapa2 sudi nak diletakkan link dalam list tu ? Buat masa sekarang ni saya pilih secara random saja …. jangan ada yg kecik ati pulak ye ?

Topik yang nak disembangkan di sini pun bukannya tak ada , boleh kata banyak juga tapi entah kenapa terasa suntuk sangat masa di depan komputer ni ! Baru saja rasanya bukak lappy , tau2 dah masuk waktu solat , waktu masak/mengemas/layan family , blablablabla … alahaiii …. cemburu sungguh masa dengan saya ek ;p .

Okeyy sekian dulu luakan atiku … terima kasseyy kerana sudi membaca .

 

p.s : erm..nape macam dah kureng  jer pengomen2 di blog ni ?:( ada masalah nak komen kot … masalah teknikal maybe…saya bersangka baik jer … salah saya jugak kot tak lawat blog kengkawan … maaf … masanya akan tiba semula nanti … insyaAllah ….

 

 

20 Responses

  1. cikmin says:

    Salam ummie..
    cikmin rasa kan masalahnya orang tak komen ni..cikmin sendiri pun tak nampak tempat nak komen..ikon komen pun tak nampak…jika ada penggunaan “readmore” bila kita klik pun dah tentu dapat tengok kotak komen ni..kadang2 orang tak alert untuk klik tajuk..itu yang cikmin rasa lah..
    cikmin pun redha je kalau takde yang sudi drop komen..nak buat camne bila keadaan kita diluar maya pun sibuk… :)

    [WORDPRESS HASHCASH] The poster sent us ‘0 which is not a hashcash value.

  2. cikmin says:

    oooooooooo patutlah tak nampak…link comment tu kaler putih….hiks…

  3. syamila says:

    sedapnya kek coklat…. ;-)

  4. eyna azmi says:

    alahai sedapnye kek

    [WORDPRESS HASHCASH] The poster sent us ‘0 which is not a hashcash value.

  5. kakyong says:

    wahh… hebat juga hanie baking2 ni…

    kakyong teringin nak baking.. tp ape brg pun takde… huhuuu… sedey betul.. dari last week fikri minta nak makan kek.. sudahnya mcm2 minta tak dpt.. la ni merajuk dok rumah opah..

    • ummihanie says:

      takdela kkyong,biase2 je ni..nasibb kott…berdebar2 gak ati ni takut x jadi..sabow ye kkyong…ade rezeki tak mustahil brg jatuh dr langit

  6. nza says:

    fuh!!!!!br kluar…….patut la sepi, rupannya blk kg…byk n3 hanie akak trtinggal…n3 hanie kt blog list akak mcm xdiupdate lak…knapa ye?????

  7. lin azlina says:

    salam ummi..kek coklat tu nampak sedapla…ala…biasala manusia..macam2 task ada..lin dulu pun tanam azam nk bw sokmo stiap hari tpnya tak kesampaian jugak…kdg2 mood hilang..just nk baca2 jer…
    sedang buat perubahan yer?template…hehe

    • ummihanie says:

      lin mesti minat mkn kek kannn…
      jemput2 jamu mata dulu…heee…
      tu ler,task tak pernah abis kan?makin brtambah jer..
      takpelah,kita buat je lah blogwalking n entri setakat trmampu…;)

  8. bee says:

    oh kaler putih patot bee tk npk tempat komen yer…tukar lah kaler2 sikit..haha

    ummie senang eh design wordpress?

    pasal link tk npk tu kan , bee perasan jugak kita update blog lmbt sikit nk naik kat bloglist org…

    • ummihanie says:

      aah…dok godek2 le ni tadi bee..ni jadik pink kaler neh…heheh ;p
      design WP ni lebih kurang jee dgn blogspot bee…klu dah biase dgn blogspot,insyaAllah xde masalah dgn WP ;)

  9. Salam Ummie, tahniah ada template blog baru yg cantik. Nak komen sikit buleh? Font kecik benor, jenuh nak mace! Tu jer. Lain kali buleh tukar2 resepi! Rajin buat kek, cam 2-3 blogger pompuan yg akak kenal.

    • ummihanie says:

      wslm yong dear !

      okeh..cdgn diterima..no hrd feeling pung… ;)
      hanie cube godek2 kasik besorr font tu yer…
      ehh hanie xle rajin sgt buat kek,baru nk brjinak2 ni…hehe ;p

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *