Penang, Malaysia
+60184027399
ummihanie@gmail.com

‘Hadiah’ balik bercuti

Lifestyle. Parenting. Ellsee. Sutra Aromatherapy

‘Hadiah’ balik bercuti

 

Salam ceria dan bersua kembali .

Stretching dulu … hiyahhhh !

 

Macam biasalah , bila dah beberapa hari tidak mengaktifkan diri berblog , idea pun mula membeku . Tapi …. ade lah juge sedikit² saki-baki yang nak diluahkan di sini kendian nanti …

 

Memula nak ucapkan THANX A BUNCH to Nuffnang , antara syarikat advertiser paling dipercayai dan berpengaruh dalam dunia blogging ni , juga kepada advertisers nyer . Balik dari ‘bercuti sebentar’ ni , dapat pula ‘hadiah’ dari Nuffnang setelah sekian lama tak dapat , pastu merajuk laa kunun² , and then berpaling tadah pasang iklan pesaing² dier dan akhirnya ‘rujuk’ balik dengan Nuffnang . Well , we ourselves know the best for our blog rite ?

 

Bila dah ‘rujuk’ tu , jangan lupe apply cepat² status Glitterati tu balikkk … kalau tak , rugi jugaklah kan … bile ada status “geli²” tu barule layak dapat Buffered Earnings @ Pendapatan Terumpuk . Alhamdulillah , setelah menyoal siasat pihak Nuffnang dan memohon kembali status spesel tu , akhirnya mereka sudi ‘hadiahkan’ 2 ketul BE . Sungguh  teruja okeyyy … 

Bukan nak menunjuk-nunjuk , ate …. inile salah satu pendapatan teman nak bayor kos hosting blog ni kome …. Selain daripada hasil pengiklanan kat blog ni yang suam² kuku but still money tu kan …. jadilah ~ alhamdulillah .

 

Camane dengan iklan Adsniaga , Advertlets dan lain² tu ? Ok gini . Once you dah dapat status Glitterati dari Nuff , tak boleh dah pasang iklan² pesaing tu yer …. KECUALI iklan luar negara seperti Adsense , Chitika , dll. Jadi , tentukan sendiri yang mana TERBAIK untuk blog masing² . Jika rasa tak berpuas hati asyik mendengar pendapat orang , bereksperimenlah sendiri … Gudluck ~!

 

 

13 Responses

  1. nza says:

    wah, seronok tu….

  2. kakyong says:

    tahniah hanie..

    aklhirnya dapt juga BE..

    blog kakyong72.blogspot pun baru jer dpt 1 Be..

    n3 baru blog kakyong72
    Accounting software freeware.. ade tak???
    Kembali mengupdate blog ini ;)
    kakyong ada entri terbaru… jom baca Jom layan gambar Tahajud CintaMy Profile

  3. setakat ni Nuffnang masihh merangkak2. HB pun sikit sgt.

  4. ctN honey says:

    sekarang ni ct pun nak buat sessi memujuk dgn nuffnang…

  5. puanbee says:

    hehe nuffnang the best bee dah buat eksperiment … walo tk be asalkan traffic tinggi dah ok ..
    puanbee ada entri terbaru… jom baca Dia pergi dah sebulan My Profile

  6. syok tu..cuti blogging pun dpt masyukkk lg..tahniah!
    ummisalsabila ada entri terbaru… jom baca Borneo – Persisiran Pantai SabahMy Profile

  7. Ummi Hanie says:

    wadud ni…mane adenye akk pro..masih blajo2 lg haa… ;)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *