‘Hadiah’ balik bercuti

 

Salam ceria dan bersua kembali .

Stretching dulu … hiyahhhh !

 

Macam biasalah , bila dah beberapa hari tidak mengaktifkan diri berblog , idea pun mula membeku . Tapi …. ade lah juge sedikit² saki-baki yang nak diluahkan di sini kendian nanti …

 

Memula nak ucapkan THANX A BUNCH to Nuffnang , antara syarikat advertiser paling dipercayai dan berpengaruh dalam dunia blogging ni , juga kepada advertisers nyer . Balik dari ‘bercuti sebentar’ ni , dapat pula ‘hadiah’ dari Nuffnang setelah sekian lama tak dapat , pastu merajuk laa kunun² , and then berpaling tadah pasang iklan pesaing² dier dan akhirnya ‘rujuk’ balik dengan Nuffnang . Well , we ourselves know the best for our blog rite ?

 

Bila dah ‘rujuk’ tu , jangan lupe apply cepat² status Glitterati tu balikkk … kalau tak , rugi jugaklah kan … bile ada status “geli²” tu barule layak dapat Buffered Earnings @ Pendapatan Terumpuk . Alhamdulillah , setelah menyoal siasat pihak Nuffnang dan memohon kembali status spesel tu , akhirnya mereka sudi ‘hadiahkan’ 2 ketul BE . Sungguh  teruja okeyyy … 

Bukan nak menunjuk-nunjuk , ate …. inile salah satu pendapatan teman nak bayor kos hosting blog ni kome …. Selain daripada hasil pengiklanan kat blog ni yang suam² kuku but still money tu kan …. jadilah ~ alhamdulillah .

 

Camane dengan iklan Adsniaga , Advertlets dan lain² tu ? Ok gini . Once you dah dapat status Glitterati dari Nuff , tak boleh dah pasang iklan² pesaing tu yer …. KECUALI iklan luar negara seperti Adsense , Chitika , dll. Jadi , tentukan sendiri yang mana TERBAIK untuk blog masing² . Jika rasa tak berpuas hati asyik mendengar pendapat orang , bereksperimenlah sendiri … Gudluck ~!

 

13 comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *