Penang, Malaysia
+60184027399
ummihanie@gmail.com

Habuan Birthday Boy

Lifestyle. Parenting. Ellsee. Sutra Aromatherapy

Habuan Birthday Boy

 

Salam ceria .

Seperti yang dijanjikan dalam entri WW (Wordless Wednesday)  kelmarin => Rujuk Di Sini , ada entri susulan kan … So nak susul ler sedikit story tentang besday boy dan apa kezutan untuk si kecik tu …

 

pak nil era

from left : me,Zaid & team riuh pagi ERA FM (Pak Nil,Ray,Haniff)

Kezutan di awal pagi !! Yer … last day puasa gitu …

On the way ke Singapura untuk beraya (sehari sebelum raya) , kami berhenti sebentar di R&R Seremban . Pada mulanya saya memang tak perasan langsung dengan team ERA FM ni di situ , tak jauh dari parking kereta kami . Pastu my mom yang beritahu yang abang saya jumpe Pak Nil (Aznil Nawawi) and the team – they all bagi my bro kad raya Era + hadiah kecik (sabun basuh Daia) . Hehehhe ~

Maka dengan penuh terujanya nak berjumpa retis daku mengajak encik hasben pegi jumpe Pak Nil and the team . Memang sungguh , beberapa langkah saja dari parking kete kami . Pak Nil nampak je kami menghala ke arah mereka , terus disapanya kami . Memang peramah , friendly , tak sombong. Team dia pun sama (Ray & Haniff) . Tanpa membuang masa daku dan Zaid bergambar bersama mereka (encik hasben yg snap gune henpon beliau jer) …. Ya , pic yang di atas itulah … ;) Depa recognize perutku yang memboyot itteww dan depa sangka saya pregnant anak kedua dan assume Zaid anak sulung kami . Hahhahaha … anak-anak yang lain stay dalam kereta sebab depa baru jer masuk , malas nak ajak keluar balik . Tu sebab hanya gambar kami berdua (saya & Zaid jer) bersama-sama team Pak Nil tuh.

Seriusss memang saya tak kenal team Pak Nil tu . Kenal Pak Nil jer … muehehhe . Lepas menyiasat di laman web Era.FM , barulah tawu nama mereka … Ray & Haniff . Maklumler , dengar radio pun dah jarang-jarang , makanya mana nak kenal penyampai² nyer , kecuali Pak Nil sajelah . Orang lama kan ….sape tak kenal ;) . Oh ya , first time jumpe Pak Nil secara live nih . Serius , memang awet muda sungguh muka dier . Tak nampak langsung macam orang dah berumur 40-an . Ape tah rahsia dia … maintin ceria kot ? Dan nampak dalam kaca TV , orangnya tak tinggi sangat , tapi bila jumpa betul-betul , tinggi juga . Lebih tinggi dari saya lah . Atau saya ni yang tak berapa tinggi ? ehem … ketinggian saya sedang-sedang saje pun …. tak sampai 160cm punnn …. lalalala ~

Ini pula galeri foto utk itu (siaran luar di R&R Seremban arah Selatan) tapi my pic ni tak ado lah … huk3x ~ Lihat di SINI .

Okeh tutup cerita Pak Nil & Era FM ….

Berbalik semula kepada story besday Zaid .

Kejap bebenor rasanya anakku Zaid dah menjangkau usia 2 tahun pada tarikh 29 Ogos.Rasa macam baru je lahirkan dia … Ini dah nak beradik pula … So disebabkan kami pun dalam perjalanan ke Singapore , maka tak adalah buat apa-apa sambutan besday . Selang sehari lepas balik dari beraya di S’pore , encik hasben belikan sebuah motorsikal elektrik sebagai hadiah harijadi Zaid . Tapi , still boleh juga ditunggang oleh abang dan kakak2nya juga … berkongsilah … tak mengapa …

young big bikerz !

Rege bendalah ni taklah terlalu mahal , tak mencecah RM200 pun , apatah lagi dapat diskaun membership kedai menjual basikal ni … lokasinya di pekan kecik Parit Buntar ni je … Kalau dulu , si Kakak (Hafizah) dapat basikal kecik dari atuk nye sempena hari jadi kedua , si Zaid pula dapat motorsikal elektrik yang boleh dikongsi/digunapakai oleh semua siblings nye juga … ;) Baru dalam 2 hari ni je dia pandai tunggang motor tu sendiri . Sebelum tu jadi pembonceng saje macam dalam gambar tu … Lawak gak tengok bebudak kecik ni bermain ;)

To Zaid , Ummi & Abah doakan semoga sihat selalu dan membesar menjadi anak yang cerdik pandai dan paling penting beriman dan soleh ! Jadilah anak yang bertanggungjawab …. Muahhh LUV U BEBEHHH ~

jejaka-jejaka idaman malaya .. huahuahua ~

Ni gambor sebelom pegi beraya umah jiran sebelah … tihihih :p

p.s : Tahniah pada adik ipor dan birasku yang baru menimang cahaya mata sulung semalam … baby girl :)

 

17 Responses

  1. mama pipie says:

    peh dpt motor .. jgn lupa suh zaid amik lesen dulu tau hanie hhi

    bestnye dpt jmpa paknil
    mama pipie ada entri terbaru… jom baca Kegemukan… Bagaimana Untuk Mengatasi?My Profile

  2. nza says:

    wah bestnya dpt jumpa pak il…serius je muka zahid brgambo…he…
    nza ada entri terbaru… jom baca Mengambil Bekalan.My Profile

  3. nza says:

    oppsss!!!!Pak Nil…

  4. puanbee says:

    wah wah .. anak bee yg sulung tu cukup mint kat paknil tu .. kalau jumpa memang nak begambar lah ..tk sombong ye nis.. tak mo ah tengok paknil tengok nis jerk kahkahkah
    puanbee ada entri terbaru… jom baca Ayah Tipu Kita Kan Kakak !!!My Profile

  5. puan kutu says:

    wah syok dpt jmpk paknil lg..btw ummihanie nie dok p.buntar ker?area mana tu?sy org nibong tebal…:)
    puan kutu ada entri terbaru… jom baca GA Sapa Nak Shawl Nie?My Profile

  6. ciksembang says:

    CS tak nak komen pasal bday boy..tp nk komen psl hanie.. mmg sajak sangat dipanggil Ummi Hanie.. sesuai dengan watak, gaya.. penuh keibuan.. syahdu lak akak
    ciksembang ada entri terbaru… jom baca Peragut palsu di Hentian Duta, Kuala LumpurMy Profile

    • Ummi Hanie says:

      alahai CS …

      kembang kempis dah hambe ni …. hehehhe

      terima kasih..byk lg nk diperbaiki sbg seorg ibu … hanie rase hanie garang mcm rimau :p tp syg sesangat kat anak2 ..eh sape xsyg anak kan ? :p

      syahdu ye CS..CS lagilah nampak wajah ibu penyayang nyer … ;)

  7. Juan says:

    mak ai, jumpa artis tuh, hehe
    Juan ada entri terbaru… jom baca Israel Tak Akan Cabut Sekatan keatas GazaMy Profile

  8. Juan says:

    best tu dapat jumpa aznil, hehe, tadi tersilap link blog tu yg komen lagi sekali
    Juan ada entri terbaru… jom baca Israel Tak Akan Cabut Sekatan keatas GazaMy Profile

  9. […] Sebenarnya gambar ini saya pernah publish dalam entri; “Habuan Birthday Boy“. […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *