Habuan Birthday Boy

 

Salam ceria .

Seperti yang dijanjikan dalam entri WW (Wordless Wednesday)  kelmarin => Rujuk Di Sini , ada entri susulan kan … So nak susul ler sedikit story tentang besday boy dan apa kezutan untuk si kecik tu …

 

pak nil era

from left : me,Zaid & team riuh pagi ERA FM (Pak Nil,Ray,Haniff)

Kezutan di awal pagi !! Yer … last day puasa gitu …

On the way ke Singapura untuk beraya (sehari sebelum raya) , kami berhenti sebentar di R&R Seremban . Pada mulanya saya memang tak perasan langsung dengan team ERA FM ni di situ , tak jauh dari parking kereta kami . Pastu my mom yang beritahu yang abang saya jumpe Pak Nil (Aznil Nawawi) and the team – they all bagi my bro kad raya Era + hadiah kecik (sabun basuh Daia) . Hehehhe ~

Maka dengan penuh terujanya nak berjumpa retis daku mengajak encik hasben pegi jumpe Pak Nil and the team . Memang sungguh , beberapa langkah saja dari parking kete kami . Pak Nil nampak je kami menghala ke arah mereka , terus disapanya kami . Memang peramah , friendly , tak sombong. Team dia pun sama (Ray & Haniff) . Tanpa membuang masa daku dan Zaid bergambar bersama mereka (encik hasben yg snap gune henpon beliau jer) …. Ya , pic yang di atas itulah … ;) Depa recognize perutku yang memboyot itteww dan depa sangka saya pregnant anak kedua dan assume Zaid anak sulung kami . Hahhahaha … anak-anak yang lain stay dalam kereta sebab depa baru jer masuk , malas nak ajak keluar balik . Tu sebab hanya gambar kami berdua (saya & Zaid jer) bersama-sama team Pak Nil tuh.

Seriusss memang saya tak kenal team Pak Nil tu . Kenal Pak Nil jer … muehehhe . Lepas menyiasat di laman web Era.FM , barulah tawu nama mereka … Ray & Haniff . Maklumler , dengar radio pun dah jarang-jarang , makanya mana nak kenal penyampai² nyer , kecuali Pak Nil sajelah . Orang lama kan ….sape tak kenal ;) . Oh ya , first time jumpe Pak Nil secara live nih . Serius , memang awet muda sungguh muka dier . Tak nampak langsung macam orang dah berumur 40-an . Ape tah rahsia dia … maintin ceria kot ? Dan nampak dalam kaca TV , orangnya tak tinggi sangat , tapi bila jumpa betul-betul , tinggi juga . Lebih tinggi dari saya lah . Atau saya ni yang tak berapa tinggi ? ehem … ketinggian saya sedang-sedang saje pun …. tak sampai 160cm punnn …. lalalala ~

Ini pula galeri foto utk itu (siaran luar di R&R Seremban arah Selatan) tapi my pic ni tak ado lah … huk3x ~ Lihat di SINI .

Okeh tutup cerita Pak Nil & Era FM ….

Berbalik semula kepada story besday Zaid .

Kejap bebenor rasanya anakku Zaid dah menjangkau usia 2 tahun pada tarikh 29 Ogos.Rasa macam baru je lahirkan dia … Ini dah nak beradik pula … So disebabkan kami pun dalam perjalanan ke Singapore , maka tak adalah buat apa-apa sambutan besday . Selang sehari lepas balik dari beraya di S’pore , encik hasben belikan sebuah motorsikal elektrik sebagai hadiah harijadi Zaid . Tapi , still boleh juga ditunggang oleh abang dan kakak2nya juga … berkongsilah … tak mengapa …

young big bikerz !

Rege bendalah ni taklah terlalu mahal , tak mencecah RM200 pun , apatah lagi dapat diskaun membership kedai menjual basikal ni … lokasinya di pekan kecik Parit Buntar ni je … Kalau dulu , si Kakak (Hafizah) dapat basikal kecik dari atuk nye sempena hari jadi kedua , si Zaid pula dapat motorsikal elektrik yang boleh dikongsi/digunapakai oleh semua siblings nye juga … ;) Baru dalam 2 hari ni je dia pandai tunggang motor tu sendiri . Sebelum tu jadi pembonceng saje macam dalam gambar tu … Lawak gak tengok bebudak kecik ni bermain ;)

To Zaid , Ummi & Abah doakan semoga sihat selalu dan membesar menjadi anak yang cerdik pandai dan paling penting beriman dan soleh ! Jadilah anak yang bertanggungjawab …. Muahhh LUV U BEBEHHH ~

jejaka-jejaka idaman malaya .. huahuahua ~

Ni gambor sebelom pegi beraya umah jiran sebelah … tihihih :p

p.s : Tahniah pada adik ipor dan birasku yang baru menimang cahaya mata sulung semalam … baby girl :)

Comments

    • says

      alahai CS …

      kembang kempis dah hambe ni …. hehehhe

      terima kasih..byk lg nk diperbaiki sbg seorg ibu … hanie rase hanie garang mcm rimau :p tp syg sesangat kat anak2 ..eh sape xsyg anak kan ? :p

      syahdu ye CS..CS lagilah nampak wajah ibu penyayang nyer … ;)

Trackbacks

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *