Giveaway tahun baru 2012 [Closed]

by Ummi Hanie on January 23, 2012

in Contest/GA

[Entry STICKY hingga 20/2/2012. Sila SCROLL DOWN untuk membaca normal entry , Terima Kasih]

Dengan lafaz Bismillahirahmanirrahim , saya Ummi Hanie merasmikan Giveaway Tahun Baru 2012 ini … Ala² doa selamat gitu … :)

Perhatian : Utk copy banner ini , sila right-click mouse anda dan klik “Save Image As” , jangan sesekali gunakan “Copy image URL”.

Setiap giveaway/contest mestilah ada serba sikit syarat²nya … tapi jangan risau semuanya tidak rumit insyaAllah … Untuk giveaway pertama kalinya utk tahun baru ni, saya nak buat yg simple² je dulu …

GA ini adalah terbuka utk semua bloggers malaysia,s’pore,brunei (mesti ada blog @ at least FB)

Tarikh : 23 jan. 12 – 20 feb. ’12 (4 minggu)

Syarat² WAJIB ;

Kegagalan mematuhi syarat² wajib ini akan melucutkan penyertaan …

Lain² ;

  • Top referral akan dikira via statistik google analytic . So,kena rajin² promote ;)
  • Tak wajib pun FOLLOW tapi pastikan setiap peserta ALERT dgn semua updates tentang GA ini – penambahan sponsors,hadiah,pengumuman result & segala perubahan yg mungkin ada. Untuk memudahkan urusan , saya akan post setiap updates di fampage FB ummihanie.com . Sila rajin² menjengah ke sana ;) .
  • Sponsors sangat dialu²kan , saya tak kisah apa pun yg nak disponsor dan berapa nilainya sekalipun.Please contact me if interested ;) The more,the merrier … Lagipun,win-win situation.Mungkin ini peluang utk anda promote produk @ servis anda secara percuma …

 

Hadiah² ;

  1. Top Referral no.1 = Sepasang cawan english design didatangkan khas dari UK oleh uk store (lihat gambar di sini)
  2. Top Referral no.2 = Baucer RM50 untuk shopping di UK Store  + Baucer RM10 dari Freshie Belek
  3. Top Referral  no.3 = Sulaman cross-stitch nama anda dari Yati n Stitch + Baucer RM10 dari Freshie Belek

Lucky draw utk 3 org (menggunakan khidmat random.org) ! = Cash @ Top-up RM15 setiap seorang @ boleh juga pilih mana² INNER dari Nis Azmier e-MALL (klik link utk lihat INNER)

Untuk peluang bonus tambahan lucky draw ;

  • Ping entry di wall FB
  • Tweet entry
  • Google + entry

(3 tindakan di atas @ salah satunya dikira 1 bonus point tambahan)

Setiap entry penyertaan secara automatiknya layak masuk Lucky Draw yer .

 

# UPDATES Giveaway di sini

 

 

Ok done , GUDLUCK semua !


{ 101 comments… read them below or add one }

Lela-Lelord January 23, 2012 at 3:24 AM
Ummi Hanie January 24, 2012 at 10:44 PM

thanx kak lela , jemput meriahkan … :)

Reply

lin azlina January 23, 2012 at 3:38 AM

ok…siap semua!

http://www.linazlina.com/2012/01/giveaway-tahun-baru-2012-oleh-ummi.html

harap2 ada rezeki di tahun 2012 di blog ummi hani…

thanks

Reply

Ummi Hanie January 24, 2012 at 10:44 PM

thanx lin !

yer,mudah2an ada rezeki Lin yer … :)

Reply

ohcikgu January 23, 2012 at 6:12 AM

banyak betul giveaway sekarang ye..

Reply

Ummi Hanie January 24, 2012 at 10:45 PM

ye,mmg banyak , cikgu . maklumle semua murah ati . ekekkeke ~

Reply

puan kutu January 23, 2012 at 11:20 AM

Wah dah lancar,nti kutu join..:)

Reply

Ummi Hanie January 24, 2012 at 10:50 PM

ye lancar sudah … alhmdulillah ~

dipersilakan join kutu … :)

Reply

Jomkongsistory.com January 23, 2012 at 12:26 PM

rasa mcm nak join.. hehe.. InsyaAllah..

CERITA KEDAI KOPI aka JOMKONGSISTORY

Reply

Ummi Hanie January 24, 2012 at 10:52 PM

jemputlah join , GA ni sng jer … :)

Reply

Md Amir January 23, 2012 at 2:36 PM

Jemput semua ke laman penyedia ruagan iklan percuma di http://www.1tradezone.my

Reply

Ummi Hanie January 25, 2012 at 11:00 AM

terima kasih

Reply

kakyong January 23, 2012 at 2:47 PM

wah.. ada lagi giveway..
nanti kakyong join.. bbrp hari ni bz dgn buat keja offline..
blog pun terabai sikit..

Reply

Ummi Hanie January 24, 2012 at 10:53 PM

ada kkyong , yg sulung utk tahun ni …

tak apa , take ur time ye kakyong ;)

Reply

kakyong January 23, 2012 at 2:57 PM
Ummi Hanie January 24, 2012 at 10:53 PM

ok,noted dan dah masuk KIV list . thanx ya ~

Reply

puan kutu January 23, 2012 at 9:40 PM

Salam hanie..

http://www.puankutu.com/2012/01/giveaway-tahun-baru-2012.html

dah masuk uk dekat bloglist,tp hanie punya blogshop tu takde update n satu lg Yati n sticth tu kutu tak dapat cari blognya.link tu slh ke apa?

Reply

Ummi Hanie January 24, 2012 at 10:55 PM

wslm kutu ,

terima kasih join … :)

e-shop Hanie tu xde update sebab itu bukan blog . dan link kak yati tu hanie tersilap sikit . ini yg betul ; http://www.yatiandstitch.com . Kutu perbetulkan sikit ye .. thanx

Reply

hatiputera January 23, 2012 at 10:17 PM

banyak betul GA di awal tahun baru nie,,,

Reply

Ummi Hanie January 24, 2012 at 10:56 PM

yes Hatiputera , bloggers sume tgh bermurah ati … hehe :p

jemput lah join , simple saje

Reply

sjiehan January 23, 2012 at 11:04 PM

nak join!! hahaha…

Reply

Ummi Hanie January 24, 2012 at 10:56 PM

dipersilakan … tq :)

Reply

sjiehan January 23, 2012 at 11:35 PM

akak! saya dah masuk! hahahha…

Reply

Ummi Hanie January 24, 2012 at 10:57 PM

time kasih SJ ! :)

dan jgn lupa ping kat fanpage ummihanie.com ye ;)

Reply

titan January 24, 2012 at 3:26 AM

err…leh join kerr??

Reply

Ummi Hanie January 24, 2012 at 11:01 PM

join jer … kalau mng top referral tu boleh hadiahkan pd mak ke , buah ati ke … ;)

Reply

titan January 26, 2012 at 2:25 AM

buah hati? err..

Reply

Ummi Hanie January 26, 2012 at 9:24 AM

apa yg buah ati itu ??

Reply

Cik Rose Cute January 24, 2012 at 7:02 AM
Ummi Hanie January 24, 2012 at 11:01 PM

terima kasih cik rose :)

jgn lupe ping di fanpage FB ummihanie.com ye ;)

Reply

Norsalmi January 24, 2012 at 11:04 AM

Salam Hanie..

Akak dah join..
http://ibuberbicara.blogspot.com/2012/01/giveaway-tahun-baru-2012.html

Dah masukkan uk store kat bloglist tp Nis Azmier e-MALL tu takde update. Link utk Yati n sticth tu betul ke.. Akak tak dapat cari blognya

Reply

Reply

Ummi Hanie January 24, 2012 at 11:02 PM

Wslm Kak Norsalmi ,

tima kasih join …

ye, e-mall tu takde update sebab ianya bukan blog … dan link Yati tu ada sikit kesilapan , boleh perbetulkan dan masukkan dlm bloglist juge ye …

link betul => http://www.yatiandstitch.com

Reply

farz January 24, 2012 at 1:48 PM

Hmm, nak sponsor sikit boleh?? Hehe, murah hati di tahun baru…;) do contact me back at far_gurl7@yahoo.com or reply at my blog…TQ

Reply

Ummi Hanie January 24, 2012 at 11:03 PM

bolehhhh sangat2 Farz …

tunggu e-mel dari saya ye … :) thanx !

Reply

Cik Rose Cute January 24, 2012 at 5:09 PM
Ummi Hanie January 24, 2012 at 11:03 PM

ok thanx cik rose , jgn lupe ping ye :)

Reply

Ms Sunsweetz January 25, 2012 at 1:30 PM
Ummi Hanie January 26, 2012 at 9:21 AM

thanx wadiatul , make sure semua syarat wajib dah buat ye :) gudluck ~

Reply

FH January 25, 2012 at 10:32 AM
Ummi Hanie January 26, 2012 at 9:27 AM

ok thanx FH , gudluck ;)

n make sure sume syarat wajib dah buat yer …

Reply

Aina January 25, 2012 at 3:23 PM
Ummi Hanie January 26, 2012 at 9:22 AM

thanx aina ,

but make sure sume syarat wajib dah buat ye … gudluck ~

Reply

puanbee January 25, 2012 at 7:33 PM

Tahniah , dah berlangsung giveaway , bee kalau sempat nanti bee join ye , tk janji

Reply

Ummi Hanie January 26, 2012 at 9:24 AM

thanx bee , tahun baru punya pasal maa … ambik ong sikit … hehe .. joking jer

takper kalau sempat join le … ;)

Reply

FH January 26, 2012 at 12:15 AM

Edited and checked :) Sorry rushing masa tu . Sorry ye… :)

http://thelittlefh.blogspot.com/2012/01/giveaway-tahun-baru-ummihaniecom.html

kalau ade yg taklengkap, inform ya saya akan perbetulkan (^_^)

terus sukses and may Allah bless :-)

Reply

Ummi Hanie January 26, 2012 at 9:27 AM

ok baiklah , sy check nanti . tq !

Reply

iEyLa January 26, 2012 at 12:43 PM

ooo..ni lah adiah nye ek…
hurmm..t free adik join k.. :)
gudluck tuk GA akk ni..memng happening la..

Reply

Ummi Hanie January 26, 2012 at 3:35 PM

happening ke deq .. biase2 je..ade org murah ati nk sponor , akk jalankan je GA nye ..

join le nnti deq … tempek banner ni besor2 kat blog,mane tau leh mng top referrer tu ? ;)

thanx anyway dear ~

Reply

puanbee January 27, 2012 at 9:46 AM

Nis tk de bloglist cam mana ?

Reply

Ummi Hanie January 27, 2012 at 10:41 AM

mmg bee xdebloglist ke ? klu xde,wat utk smentara ni je lah .. sat gi leh remove balik ;)

Reply

puanbee January 27, 2012 at 11:41 AM

bloglist di menu atas tu je .. di sidebar tak de ..

Reply

Ummi Hanie January 27, 2012 at 2:48 PM

boleh je bee ;)

Reply

izan ishak January 27, 2012 at 12:45 PM

kak izan join ye hanie…

http://diariummi.blogspot.com/2012/01/giveaway-tahun-baru-2012.html

kak izan dah masukkan semua blog dlm bloglist CGL ye…

Reply

Ummi Hanie January 27, 2012 at 2:50 PM

wokeyy k.izan .. thanx 4 joining … :)

n gudluck !

Reply

Zefa NorAsmara January 28, 2012 at 11:16 AM
Ummi Hanie January 28, 2012 at 10:18 PM

ok thanx Zefa n gudluck again ~ ;)

Reply

Mama pipie January 28, 2012 at 2:13 PM

salam hanie, wah ada GA.. dan ada kedai baru yek.. congratess.. ni surf daru umah baru dpt masuk blog hanie

Reply

Ummi Hanie January 28, 2012 at 10:19 PM

wslm k.Adda … wah lama xnmpk .. rindu ah ~

yup,ada kedai baru dah … thnx ~ cuba2 kot ade rezeki di situ …

oic , kalau surf dari ofis xdpt masuk yek ?

Reply

kakyong January 28, 2012 at 5:45 PM
Ummi Hanie January 28, 2012 at 10:21 PM

thanx kkyong ! gudluck ye ~

details sekali … i loike … cuma , buat masa ni hanie kira satu bonus tambahan shj utk sume tindakan tu (g+,twitter,FB ..)

kot2 ada perubahan nnti hanie update yer …

Reply

Cekpipah January 28, 2012 at 6:45 PM

Assalam Ummi…ini linknya,terima kasih kerana mengingati :http://cekpipahlifestory.blogspot.com/2012/01/giveaway-tahun-baru-2012.html

Reply

Ummi Hanie January 28, 2012 at 10:21 PM

wslm cekpipah , ok done … thanx … ;)

Reply

Norsalmi January 28, 2012 at 9:28 PM
Ummi Hanie January 28, 2012 at 10:22 PM

ok,noted Norsalmi :) tima kasih

Reply

Atie January 28, 2012 at 10:21 PM

Salam perkenalan..

Atie join your GA.. here’s the entry link:

http://atiezie82.blogspot.com/2012/01/giveaway-tahun-baru-2012-by-ummi-hanie.html

cane nk tweet ke tweeter awak ye? yg @UmmiHanieDotCom tu ke Twitter awak? yg Google + entry tu lak cane?

Reply

Ummi Hanie January 28, 2012 at 11:18 PM

salam kenalan juge Atie …

thanx 4 joining n gudluck . sy akan update nama atie dlm list peserta soon

ya, cara nk tweet dan Google+ tu , hanya gunakan buttons yg ada kat bawah entry ni … nmpk kan ? ;)

Reply

Atie January 29, 2012 at 3:37 AM
Ummi Hanie January 29, 2012 at 4:55 PM

ok thanx atie .. dah layak dpt bonus lucky draw .. ;)

Reply

W.HabibuRahman January 29, 2012 at 9:19 AM

Cuba Ummie Hani komen sekali lagi,mana tau menjadi…Coretan Cyber..

Reply

Ummi Hanie January 29, 2012 at 4:57 PM

insyaAllah,nnti sy cuba komen lg ye .. ;)

Reply

Amirez January 29, 2012 at 1:31 PM

murah hati dan murah rezeki nampaknya :)

Reply

Ummi Hanie January 29, 2012 at 5:14 PM

alhmdllh ada yg sudi sponsor sama … sponsor murah ati juge ;)

Reply

pakejniaga January 31, 2012 at 1:10 PM

wow banyaknya giveaway.. :)

Reply

Ummi Hanie January 31, 2012 at 10:55 PM

ye,skrg ni musim giveaway … ;)

Reply

mohd izad February 1, 2012 at 4:10 PM
Ummi Hanie February 1, 2012 at 5:42 PM

ok izad , thanx n gudluck … ;)

Reply

hatiputera February 8, 2012 at 6:28 PM

wahh,,,ada GA rupanya disini,,,Good luck

Reply

Ummi Hanie February 8, 2012 at 11:41 PM

ye,ada .. hatiputera .. jemputlah join , utk org laki pun boleh , ada hadiah cash sikit ;)

Reply

puanbee February 9, 2012 at 12:02 AM
Ummi Hanie February 9, 2012 at 12:20 AM

thnx bee …. gudluck diucapkan ;)

Reply

puanbee February 9, 2012 at 12:35 AM

okey nis . macehhh lambat lagi tutup ahaks.. bee nak tido perut dah berbunyikk habis lah diet ku kalau tk tido ni ..

Reply

Ummi Hanie February 9, 2012 at 1:07 AM

aah ade lebey kurang 12 hari lg nk tutup …

aik .. xdinner ke bee .. hehe

Reply

puanbee February 9, 2012 at 8:23 AM

dinner tp sebab tk makan nasi sehari tu cepat lapar.. ahaks..pagi lak jawab ..

Reply

Mekar February 11, 2012 at 10:19 PM

Sya teringin nak join tp kebanyakkan GA semua kena like kat FB. Masalhnay sya xde akaun FB.

Reply

Ummi Hanie February 13, 2012 at 9:46 AM

xpe ye Mekar … next time sy cuba create GA/contest yg xperlukan p’libatan FB …

mmg Mekar xmau bukak akaun FB ke ?

Reply

Mekar February 13, 2012 at 2:45 PM

Setakat ni memang tak de keperluan yg mendesak utk buka akaun FB. Cuma ada blog je ..hehe

Reply

Ummi Hanie February 13, 2012 at 3:29 PM

owh ok takper … bukan wajib pun kan … cuma bagi sy,utk promote kedai online,agak berguna jugalah dgn FB ni ;)

Reply

Joanna Yunus (MaMa QS) February 15, 2012 at 9:43 AM
Ummi Hanie February 15, 2012 at 2:25 PM

thnx Joanna n gudluck … ;)

Reply

Juan February 17, 2012 at 2:59 AM

xpa, nanti saya pon nak buat contest

Reply

Ummi Hanie February 17, 2012 at 10:21 AM

buat nnti jgn lupa promot sini ye Juan ;)

Reply

ummu mawar February 17, 2012 at 11:04 AM
Ummi Hanie February 17, 2012 at 1:57 PM

tima kasih … gudluck ;)

Reply

zie fauzi February 17, 2012 at 12:48 PM

Join jgk yer… sorry lambat buat entry… :)

http://www.ziefauzi.com/2012/02/giveaway-tahun-baru-2012.html

Reply

zie fauzi February 17, 2012 at 12:57 PM

dah ping entry…. dh like.tweet.+1 jgk… :)

Reply

Ummi Hanie February 17, 2012 at 1:00 PM

thanx ye zie … zie join le sekaki , mane tau ada luck … or rezeki bby baru ;)

Reply

Ummi Hanie February 17, 2012 at 1:38 PM

ok,noted. thanx zie.. gudluck ;)

Reply

cik ekin February 17, 2012 at 12:53 PM

salam…cik ekin nak join memeriahkan suasana jgk… :)

http://nursyikin.blogspot.com/2012/02/giveaway-tahun-baru-2012-by-ummi.html

fb:: nur syikin
twitter:: nursyikin

Reply

Ummi Hanie February 17, 2012 at 1:00 PM

ok thanx cik ekin .. nnti sy update ye … :)

Reply

mama pipie February 21, 2012 at 8:19 AM

salam hanie.. akak dtg ni. tenet dh ok

Reply

Ummi Hanie February 21, 2012 at 9:26 AM

wslm mama pipie … yeayy tenet dah ok .. leh gebang2 slalu ;)

Reply

Leave a Comment

{ 7 trackbacks }

Previous post:

Next post: