Penang, Malaysia
+60184027399
ummihanie@gmail.com

Gambar ayah Wardina Safiyyah sedang beri ceramah agama

Lifestyle. Parenting. Ellsee. Sutra Aromatherapy

Gambar ayah Wardina Safiyyah sedang beri ceramah agama

Salam bahagia. Angin sepoi² bulan Ramadhan sudah semakin kuat terasa tiupannya, manakan tidak tinggal kurang lebih seminggu saja lagi sebelum Ramadhan menjelma. Semoga kita sama² dapat bertemu dengan Ramadhan Kareem dan dapat menambahkan amal² soleh bermula dari saat ini, insyaallah.

Sambil berbisnes di FB, curi² baca juga apa yang ada di wall tu. Ternampak pula gambar ayah kepada Wardina Saffiyah iaitu Fadhlullah Wilmot, seorang pendakwah sedang memberi ceramah agama. Begini ulasan Wardina tentang gambar tersebut;

” Terharu tengok Abi saya, yang walaupun berumur masih kuat bekerja membantu orang lain.. Di Islamic Council Victoria untuk makan malam pre-Ramadan bersama pemimpin 43 organisasi Muslim yg membantu umat Islam di Victoria. Abi membuat pembentangan mengenai kerja-kerja Islamic Relief di Afghanistan kerana Islamic Relief adalah satu-satunya organisasi Muslim antarabangsa yang berkhidmat di Afghanistan. Ya Abi saya jauh di Kabul. Moga Allah rahmati Abi dan ampunkan dosanya. “

Personally saya memang dah tahu ayah wardina ni seorang pendakwah dari zaman wardina belum berhijab lagi. Tentu ayahnya sekarang begitu berbangga dengan hijrah anak perempuannya yang seorang ini kan?

gambar keluarga wardina

gambar keluarga wardina

Ini gambar keluarga Wardina. Begitu terserlah sekali wajah kacukan mereka kan? So so sweet and happy family

gambar wardina bersama suami dan anak-anak

Kredit gambo: Wardina Safiyyah OfficialPage

 

*Kak wardina plz halalkan saya share gambar di sini ye…

Jangan biarkan anak-anak kita tidak mengenal PENYU pada masa akan datang nanti

Incoming search terms:

 

26 Responses

  1. iEyLa says:

    muka wardina yang paling nmpak muke malaysia…
    happy and suke dgn penghijrahan beliau.. :)

  2. farahaznil says:

    adik beradik wardina pun comel dan kacak2 belaka

  3. akubiomed says:

    Berdarah campuran rupanya. Ingatkan ada darah arab.

  4. fieda says:

    semua mcm pak arab ye..

  5. ProfHariz says:

    Patotlah wardina putih. Rupa2nya satu family macam arab dah :)

  6. puanbee says:

    Yang lain tak nampak mcm org malaysia , cuma wardina je kan .

    Selamat menyambut ramadhan nanti ..

  7. daddydee says:

    wardina ni memang cantik….

  8. Denaihati says:

    besar ganjaran dgn usaha mulia yg dibuat ayah Wardina.

  9. sjiehan says:

    ayah dia org mana eh??

    dulu dia yg x bertudung dalam family. sebelum kawen, dia berhijrah.. betul x?

    • Ummi Hanie says:

      ayah dia xpasti org mana, tp org inggeris lah

      yup, wardina hijrah sebelum kawen

      • maro says:

        ayah dia asal New Zealand. Teringat masa kecik dulu (sebelum Kak Wardina) jadi artis, saya terbaca artikel kat majalah pasal keluarga dia. Topik itu pasal ayah dia kaji byk agama then hasilnya Islam adalah agama yang terbaik sebelum pilih Islam. Ibu dia pula asal Acheh. Kedua2nya jadi pendakwah bebas..Dalam gambar tu Kak Wardina kecil lagi. :D

  10. cik tom says:

    tenang tgk wajah famili wardina…

  11. izan ishak says:

    k.izan pun ada terbaca kat FB pasal abi wardina ni…

    suka tgk family mereka skrg… sangat2 bahagia…

  12. akhiyy says:

    nmpk sungguh bahagia..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *