Gambar ayah Wardina Safiyyah sedang beri ceramah agama

by Ummi Hanie on July 12, 2012

in Umum

Salam bahagia. Angin sepoi² bulan Ramadhan sudah semakin kuat terasa tiupannya, manakan tidak tinggal kurang lebih seminggu saja lagi sebelum Ramadhan menjelma. Semoga kita sama² dapat bertemu dengan Ramadhan Kareem dan dapat menambahkan amal² soleh bermula dari saat ini, insyaallah.

Sambil berbisnes di FB, curi² baca juga apa yang ada di wall tu. Ternampak pula gambar ayah kepada Wardina Saffiyah iaitu Fadhlullah Wilmot, seorang pendakwah sedang memberi ceramah agama. Begini ulasan Wardina tentang gambar tersebut;

” Terharu tengok Abi saya, yang walaupun berumur masih kuat bekerja membantu orang lain.. Di Islamic Council Victoria untuk makan malam pre-Ramadan bersama pemimpin 43 organisasi Muslim yg membantu umat Islam di Victoria. Abi membuat pembentangan mengenai kerja-kerja Islamic Relief di Afghanistan kerana Islamic Relief adalah satu-satunya organisasi Muslim antarabangsa yang berkhidmat di Afghanistan. Ya Abi saya jauh di Kabul. Moga Allah rahmati Abi dan ampunkan dosanya. “

Personally saya memang dah tahu ayah wardina ni seorang pendakwah dari zaman wardina belum berhijab lagi. Tentu ayahnya sekarang begitu berbangga dengan hijrah anak perempuannya yang seorang ini kan?

gambar keluarga wardina

gambar keluarga wardina

Ini gambar keluarga Wardina. Begitu terserlah sekali wajah kacukan mereka kan? So so sweet and happy family

gambar wardina bersama suami dan anak-anak

Kredit gambo: Wardina Safiyyah OfficialPage

 

*Kak wardina plz halalkan saya share gambar di sini ye…

Jangan biarkan anak-anak kita tidak mengenal PENYU pada masa akan datang nanti

Incoming search terms:

{ 26 comments… read them below or add one }

iEyLa July 12, 2012 at 5:20 PM

muka wardina yang paling nmpak muke malaysia…
happy and suke dgn penghijrahan beliau.. :)

Reply

Ummi Hanie July 31, 2012 at 4:37 PM

akk pun minat dgn wardina ni.. especially lepas berhijrah

Reply

farahaznil July 12, 2012 at 5:48 PM

adik beradik wardina pun comel dan kacak2 belaka

Reply

Ummi Hanie July 31, 2012 at 4:37 PM

yep farah… cntik2 semuanya

Reply

akubiomed July 12, 2012 at 9:24 PM

Berdarah campuran rupanya. Ingatkan ada darah arab.

Reply

Ummi Hanie July 31, 2012 at 4:36 PM

mcm arab, tp mat saleh ;)

Reply

fieda July 12, 2012 at 9:30 PM

semua mcm pak arab ye..

Reply

Ummi Hanie July 31, 2012 at 4:36 PM

tu lah, tp sebenarnya berdarah kacukan inggeris ;)

Reply

ProfHariz July 13, 2012 at 2:09 AM

Patotlah wardina putih. Rupa2nya satu family macam arab dah :)

Reply

Ummi Hanie July 31, 2012 at 4:34 PM

tapi mereka ni berdarah inggeris ;)

Reply

puanbee July 13, 2012 at 7:47 PM

Yang lain tak nampak mcm org malaysia , cuma wardina je kan .

Selamat menyambut ramadhan nanti ..

Reply

Ummi Hanie July 31, 2012 at 4:16 PM

wardina yg muka pan asian pun nmpk paling malaysia brbanding adik beradiknya… tp dia mmg mirip ummi dia habis

Reply

daddydee July 14, 2012 at 12:02 AM

wardina ni memang cantik….

Reply

Ummi Hanie July 31, 2012 at 4:09 PM

yup, cntik semulajadi

Reply

Denaihati July 16, 2012 at 6:01 PM

besar ganjaran dgn usaha mulia yg dibuat ayah Wardina.

Reply

Ummi Hanie July 31, 2012 at 3:25 PM

ye, mudah2an….

Reply

sjiehan July 17, 2012 at 6:30 AM

ayah dia org mana eh??

dulu dia yg x bertudung dalam family. sebelum kawen, dia berhijrah.. betul x?

Reply

Ummi Hanie July 31, 2012 at 3:24 PM

ayah dia xpasti org mana, tp org inggeris lah

yup, wardina hijrah sebelum kawen

Reply

maro April 20, 2013 at 11:55 PM

ayah dia asal New Zealand. Teringat masa kecik dulu (sebelum Kak Wardina) jadi artis, saya terbaca artikel kat majalah pasal keluarga dia. Topik itu pasal ayah dia kaji byk agama then hasilnya Islam adalah agama yang terbaik sebelum pilih Islam. Ibu dia pula asal Acheh. Kedua2nya jadi pendakwah bebas..Dalam gambar tu Kak Wardina kecil lagi. :D

Reply

Ummi Hanie April 24, 2013 at 4:50 PM

owh, asal NZ rupanya ya… ingatkan British ke…

Reply

cik tom July 17, 2012 at 6:08 PM

tenang tgk wajah famili wardina…

Reply

Ummi Hanie July 31, 2012 at 3:21 PM

ye cik tom, beautiful family ;)

Reply

izan ishak July 17, 2012 at 6:26 PM

k.izan pun ada terbaca kat FB pasal abi wardina ni…

suka tgk family mereka skrg… sangat2 bahagia…

Reply

Ummi Hanie July 31, 2012 at 3:21 PM

seronok tgk mereka kan k.izan ;)

Reply

akhiyy July 18, 2012 at 2:11 PM

nmpk sungguh bahagia..

Reply

Ummi Hanie July 31, 2012 at 3:18 PM

yup, happy family ;)

Reply

Leave a Comment

Previous post:

Next post: