Penang, Malaysia
+60184027399
ummihanie@gmail.com

Eh sekarang ini musim Vlog pula ye ? Kamu ada Vlog ?

Lifestyle. Parenting. Ellsee. Sutra Aromatherapy

Eh sekarang ini musim Vlog pula ye ? Kamu ada Vlog ?

Vlog ialah singkatan kepada Video Blogging . Yes , berblog menggunakan video ! Anda sanggupkah ? ;)

Sekarang ni rata-rata pegi sana pegi sini , blogwalking sana sini , ramai yang sebut pasal Vlog . Fenomena baru i think .

Jom tengok apa kata incik Wikipedia ;

Video blogging, sometimes shortened to vlogging (pronounced ‘vlogging’, as opposed to ‘v-logging’) or vidding or vidblogging is a form of blogging for which the medium is video, and is a form of Internet television. Entries often combine embedded video or a video link with supporting text, images, and other metadata. Entries can be recorded in one take or cut into multiple parts. It is also a very popular category on YouTube.

Video logs (vlogs) also often take advantage of web syndication to allow for the distribution of video over the Internet using either the RSS or Atom syndication formats, for automatic aggregation and playback on mobile devices and personal computers .

Personally saya memang tak bersedia dan tak minat dengan Vlog nih . Mungkin sebab … saya tak suka nak serlahkan sangat wajah saya di dalam video ? Ngeh3x … Kalau anak-anak tak mengapa juga … Kalau kome nak tengok Vlog Mak Merah aka RedMummy meh sini .

p.s : suda try banyak kali upload video my kids tapi tak berjaya … :( salah format kot dan malas nak upload kat Photobucket ke Youtube ker … ;p

 

9 Responses

  1. nza says:

    oooooooo…gitu ke hanie…rasanya xbrsedia la ke arah tu….nk masukkan pic sndiri pn dh segan apatah lg menggunakan video….

  2. nza says:

    hanie mcm ada problem lg la kt post komen nie..asyik kluar wordpress error je..dh brkali2 akak klik br brjaya…..TQ

  3. MysDear says:

    Assalamualaikum hanie..

    sama lah kita, bukan apa..kalo depan vlog x dpt nk imagine betapa nya kekok nya daku depan kamera…ekekeke…tp bleh try jgk hanie.Video pasal lain ok jugek kan..kan..kan..hehe..

  4. annoying sgt2 bila tgk org2 yg xde bakat ataupun penampilan xberapa menarik di pandgan mata sibuk2 nak buat V;pg jugak. i mean Vlog is for someone yg ada ketrampilan depan kamera, dan suara sedap di dengar bila bercakap plus x nervous pastu control cun.

    so, i guess kalau takde ciri2 best utk tampil depan kamera, might as well stick to the writing je lah kot

    *just my 20cents opinion*

  5. *typo error –> V;pg = Vlog

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *