Penang, Malaysia
+60184027399
ummihanie@gmail.com

Contest Top Referral iPhone 5 Gadget Impian

Lifestyle. Parenting. Ellsee. Sutra Aromatherapy

Contest Top Referral iPhone 5 Gadget Impian

 Contest Top Referral iPhone 5 Gadget Impian Ummihanie.com

Assalamualaikum & Salam sejahtera !

Selingan entri contest sebentar. Lama sungguh rasanya ummihanie tak menganjurkan sebarang contest mahupun giveaway. Fikir punya fikir punya fikir, akhirnya sampai juga seru nak buat contest. itupun asalnya nak buat giveaway saja. Tapi memandangkan saya nak cari Top Referral, maka kenalah namakan contest. Itu pun kalau ada sambutan yang menggalakkanlah. Jika tiada, mungkin saya akan beri saguhati kepada mana² peserta yang sudi join….

 

Contest Top Refferral iPhone 5 Gadget Impian

Baiklah, terus terang di sini, tujuan contest ini dianjurkan adalah untuk meraih sedikit sebanyak klik G+1 dan undian harian blog ummihanie.com yang menjadi salah satu dari 85 peserta contest iphone 5 gadget impian anjuran blog denaihati.com. Contest ini sudah pun tamat dan sedang menanti keputusannya…

Jom baca peraturan contest top referral ummihanie.com

Peraturan

1. Buat entri bertajuk “Contest Top Refferral iPhone 5 Gadget Impian by Ummihanie.com”. Masukkan sekali banner contest. Right-click dan Save As ye. Diminta supaya jangan copy link banner secara direct, habis bandwidth blog saya nanti :p Tinggalkan link entri di ruangan komen entri ini.

2. Klik butang G+1 pada entri ini: iPhone 5 Gadget Impian dan nyatakan klik ke berapa di ruangan komen. * untuk peserta² selepas tarikh 31 Disember ’12, syarat ini boleh DIABAIKAN.

3. Jadi ahli Denaihati Network [klik link]  untuk melakukan undian kepada blog ummihanie.com dan 2 lagi blog pilihan yang lain. *Selepas register sebagai ahli Denaihati Network, password akan dihantar ke e-mel yang anda daftarkan dan boleh login di blog denaihati untuk meneruskan undian. * untuk peserta² selepas tarikh 31 Disember ’12, syarat ini boleh DIABAIKAN.

4. Peserta² selepas tarikh 31 Disember ’12 – sila nyatakan sedikit komen berkaitan blog Ummihanie.com, tak kisah asalkan komen membina dan diminta untuk;

a) “Produk ____________ (isikan mana² produk pilihan anda dari pink Muslimah Store) adalah salah satu wishlist saya dari online shop Pink Muslimah Store kerana……. ” – lengkapkan ayat, tidak kisah berapa patah perkataan.

atau

b) “Saya hendak memenangi Silverbar GCP 10g dari Faizal Anuar™ kerana….” – lengkapkan ayat, tidak kisah berapa patah perkataan pun.

4. Di akhir entri, masukkan ayat ini;

“Mari sama-sama meriahkan Contest Top Referral iPhone 5 Gadget Impian by Ummihanie.com bersama-sama FaizalAnuar™, Pink Muslimah Store, NetKL.”

5. Tarikh tutup: 31 Disember 2012 15 Januari 2013 , jam 11.59 malam. Tarikh dilanjutkan lagi untuk beri peluang lebih lama kepada peserta² membina referral.

6. Jika jumlah peserta kurang daripada 10 orang, perubahan pada hadiah dan peraturan contest akan dilakukan.

7. Keputusan penganjur adalah muktamad.

Hadiah dan Penaja

1. Silverbar GCP 10g x 1 bar/unit tajaan blogger Faizal Anuar untuk Top Referral tempat pertama.

2. Wang tunai RM100RM50 x 2 pemenang Top Referral tempat kedua dan ketiga  tajaan Ummihanie.com.

3. Nama domain (.com, .net, .info)  x 2 unit tajaan NetKL untuk top referrer ke-4 dan ke-5.

4. Hadiah saguhati berupa Tepung Magik dan Fridge Magnet tajaan Pink Muslimah Store untuk 1 – 3 peserta melalui cabutan bertuah menggunakan khidmat Random.org. *pemenang² top referrers digugurkan dari cabutan bertuah supaya lebih ramai boleh merasa dapat hadiah… ;)

Hadiah sederhana saja… walaubagaimanapun terima kasih tak terhingga buat semua penaja :)

Pemilihan Pemenang

Pemenang Top Referral (tempat pertama) akan dipilih berdasarkan Awstats (statistik) di dalam cPanel hosting ummihanie.com sahaja dan akan memenangi seunit silverbar 10gram.

Bagi hadiah wang tunai RM50 untuk 2 orang pemenang pula, katakan tempat kedua dan ketiga referrals  adalah peserta yang sama, maka peserta tersebut akan memenangi RM100. Clear? ;)

Apakah itu Top Referral?

Ia bermaksud berapa banyak link yang dihasilkan dari blog anda ke blog ummihanie.com, terutamanya ke entri contest iphone 5 gadget impian. Lebih banyak kunjungan dibuat melalui blog anda, lebih cerah peluang untuk menang.

That’s all. Terima kasih kerana sudi join contest yang tak seberapa ini.

p/s: hadiah dan apa² makluman akan diupdate dari semasa ke semasa

Incoming search terms:

 

57 Responses

  1. KiD says:

    waaaahhh… menarik gak nih.. silverbar tu.. 1 gram eh?

  2. syu90 says:

    woowww..bes contest nie..syu bleh join tak kak?

  3. Wana wazm says:

    sory kaq,kat mane button g+1 ? xjmpa lah.

  4. Hanif says:

    Ok..nanti saya klikkan

  5. ohcikgu says:

    ok. nanti saya join ye. hehe..

  6. Bro Zulkbo says:

    salam..
    bagus usaha Blooger Mom ni :)
    saya tak sakit hati kalau Puan yang
    menang iPhone 5 itu nanti..
    teruskan usaha :)
    semoga berjaya…

  7. […] kan… So, meh ramai2 kita join contest yang sangat simple ni.. Klik sini untuk join […]

  8. zie fauzi says:

    dah join… tp kan button G+ mcm problem sikit la… jgn kacau ye button tu.. nti hilang plak jumlah yg dh ada tu…. esok zie try klik lg sekali….

    http://www.ziefauzi.com/2012/12/contest-top-refferral-iphone-5-gadget-impian-by-ummihanie-com.html

  9. […] p/s: Jooom join Contest Top Refferral iPhone 5 Gadget Impian pula […]

  10. sensasi2020 says:

    Tak sempat nak join, tiada masa terluang, pulang kerja lewat, Insya Allah akan vote utk anda jugak.

  11. Usaha yang bagus sahabat ummihanie…
    Sepertinya rakan-rakan dan sahabat-sahabat blogger peserta kontes iPhone 5 dari malaysia juga banyak yang menggunakan cara yang bagus ini…
    Semoga berjaya sahabat…selalu mendukung untuk keseluruhan peserta kontes demi persahabatan dan silaturahmi

  12. akubiomed says:

    Masa agak terhad untuk sertai contest dan GA yang dianjurkan oleh peserta iPhone 5 gadget impian. Kalau tidak saya akan sertai untuk memeriahkan.

  13. SYARIH says:

    good luck…semoga berjaya mendapat apa yang di impikan..

  14. cik tom says:

    ciktom rs nak joinlah..nanti kl sempat ciktom try join mlm ni ye…

  15. Denaihati says:

    semakin meriah dgn Contest Top Refferral iPhone 5 Gadget Impian. good uck untuk peserta.

  16. […] Untuk lihat lebih banyak lagi senarai hadiahnya boleh terus rujuk ke >> Senarai Hadiah<< […]

  17. hafizmd says:

    Alamak, sempat ke nak masuk ni….

    pepun, selamat berjaya pada UH utk kontest ni…

  18. Ummi Hanie says:

    yuk join rozy, masih ada masa ;)

  19. Contest Top Refferral iPhone 5 Gadget Impian by Ummihanie.com says:

    […] Saya tidak sempat untuk menyertai tetapi sebagai tanda sokongan daripada saya bagi rakan blogger yang lain saya juga turut serta dalam undian. Malah bagi menyokong lagi saya mengambil kesempatan menjoin contest anjuran blogger Ummihanie.com. […]

  20. titan says:

    siapa yang menang ni??

  21. Hans says:

    semoga berjaya sis :-)

  22. donnyien says:

    hai ummihanie,
    good luck kepada semua peserta contest top referral iphone 5 impian.

  23. syamila says:

    menarik hadiah tu…tp skrg ni dah tk boleh nak join mana2 contest….tak blh bagi komitmen…

    contest DH tu still berlangsung ke…dah lama tk follow perkembangan….

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *