Penang, Malaysia
+60184027399
ummihanie@gmail.com

Contest Bersama Cik Tom dan Exabytes

Lifestyle. Parenting. Ellsee. Sutra Aromatherapy

Contest Bersama Cik Tom dan Exabytes

Musim bercontest sudah datang…. Kali ini ialah Contest Bersama Cik Tom dan Exabytes. Manalah tahu, ada rezeki menang domain.com.my pula ;)

Komen blog Cik Tom

Blog yang hebat dengan Alexa ranking Malaysia – 383 ! Memang salah seorang Top 10 Bloggers Malaysia dengan ranking bawah 500 beb. Tapi, Cik Tom seorang yang merendah diri. Good ;)

Eh, Cik Tom suruh komen tentang blog je. Ok, kalau nak belajar asas SEO untuk blog, boleh terjah blog CikTom. Saya pun dah kebas sikit ilmu SEO yang mana termampu, tapi still saya masih hijau. Dan kalau nak menuntut ilmu pasal buat duit dengan affiliate pun, boleh intai² blog CikTom juga.

Penambahbaikan? Setakat ni, bagi saya, blog CikTom dah okay, loading cepat, ringkas dan kemas susunannya. Dan contentnya pun menarik, rajin update blog. Cara penulisan yang santai memang mudah untuk dibaca dan difaham. Teruskan begitu.

Komen tentang Exabytes

Terus terang katakan, saya belum pernah menggunakan servis Exabytes, akan tetapi pernah join program meletak banner Exabytes di blog. Pakej Hosting E-Biz Plus agak menarik perhatian saya yang sedang mengkaji “port” mana paling sesuai dan mantap untuk ‘berhijrah’ selepas ini.

“Contest ini dianjurkan oleh ciktom.com dan ditaja oleh Exabytes.”

 

12 Responses

  1. cik tom says:

    terima kasih join contest cik tom ye akak…
    thanks juga semua komen blog ciktom..masih byk perlu belajar dan perbaiki blog ciktom..ciktom suka penulisan entri akak..
    ciktom tgk blog akak ada iklan google ek..bestnya..ciktom 2x apply kena reject..

    insyaAllah pengumuman pemenang 28hb :)

    • Ummi Hanie says:

      sama2 ciktom, tahniah anjurkan contest ni ;)

      dan terima kasih atas pujian trsebut… :)

      aah, akk dpt iklan adsense tu lama dah masa mula2 bukak blog tahun 2008… guna blogspot, skrg mmg susah sikit nak dapat dengar katanya ;)

      takpe, ciktom punye income nuff lebat ;)

      yes… x sabar tunggu pengumuman result contest

  2. akubiomed says:

    Selamat berjaya dengan penyertaan contest ini.

  3. Ummi Hanie says:

    thanx beb!

    meh le join contest daku ;)

    ni pun kiranya dah lama tinggalkan contest montest ni, tp bila dah join satu, mulalah mnjangkit2 join 2-3 lagi :p

  4. puanbee says:

    Good luck nis .. :)

  5. Ladfe Amir says:

    semoga berjaya. saya juga salah seorang pencabar Puan dalam contest ni

  6. […] Ummie Hanie-http://ummihanie.com/contest-bersama-cik-tom-dan-exabytes/ […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *