Penang, Malaysia
+60184027399
ummihanie@gmail.com

CONGRATZ ! I have my own site ~ hosting, domain …

Lifestyle. Parenting. Ellsee. Sutra Aromatherapy

CONGRATZ ! I have my own site ~ hosting, domain …

Sebenarnya 2 hari sudah saya dah order hosting + domain untuk perniagaan online saya. Tetapi, baru semalam saya selesai bayar dan hari ini sudah activate lah. Dan…… saya teramat busy dan peninglah nak mengkonfigurasikan segalanya. Maklumlah…. first time beli daN terlibat dgn ‘bendalah’ ni. Huhuhu …. takpe, saya suka belajar dan saya berkeinginan untuk berjaya sebagai usahawan internet , InsyaAllah. Doa2kanlah saya berjaya ye ?? Syukran…..
Ape dia biz online saya ? Haaa… tunggu dulu ye. Dah siap setup website tu barulah saya umumkan perasmiannya. Ok ?? Baguss….
Anda berminat nak beli hosting dan domain juga ? BOLEH, apa salahnya! Anda boleh beli domain utk blog anda sendiri, website perniagaan dan yg sewaktu dgn nya. Dgn adanya domain, blog/perniagaan anda akan lebih mudah dikenali ramai… global gitu. Hosting pula sebagai ” pengurus ” domain dan site anda. Saya beli dgn harga +- RM 100 jer utk setahun, domain tu free je. Best kan ?? Sebenarnya bukan harga yg penting tapi servis dan kepantasan server tersebut lebih patut diutamakan.
Berminat ? MARI JENGUK2 DI SINI ….

Atau. . . Klik saja banner di bawah ni. . .

Sekian dahulu… Until Next Time…

p/s : wish me luck ! hopefully by today dapat finish setup . . .

 

9 Responses

  1. k syahrul says:

    >salam ummi..akak doakan ummi succes dlm bisnes nati…InsyaAllah!…

  2. SiRibenMerah says:

    >salam ziarah kembali ummie… thanks for sharing the info.. nnt I pon nk ade domain sendiri jugak.. hikhik:P

  3. Ummi Hanie says:

    >terime kasehhhh k.syahrul n si riben merah ….semoga kalian berjaya juga fid dunyaa wal aakhiroh …

  4. >Salam..Hanie..naper xleh masuk pun Blog bizon9 Hanie tu?

  5. Ummi Hanie says:

    >wslm sis…emm..sdg dlm maintenance tuh sis..maybe nk tukar domain kot next time ;)

  6. penaberkala says:

    >amacam servicenya, ada bagus?

  7. Ummi Hanie says:

    >pena,servisnye sgt bagus!seingat sis la..belum ade ape2 masalah lg la alhmdllh

  8. hans says:

    >owh,bagus ekk?

  9. >Brp Hanie byr utk hosting nie Hanie?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *