Ceritera Anak2ku…

Salam . . .
Time i ada full time for blogging, i got no mood to write. Now, i tengah curik2 time writing in this blog while waiting to fetch my kids in kindergarten. =)
 
As i told before, my kids baru je masuk kindergarten last week. Lewat sket atas sebab2 tertentu yer. But this year, kakak (my eldest daughter) in kelas 6 tahun got a companion, Abang ( her elder bro) who is in kelas tahun 4 (bukan darjah 4 yer.. baru nk masuk 4 thn !) join in sekadar belajar main2 dan belajar berkawan.
Last week, i kena tunggu si Abang ni (his name is Ukasyah) sampai habis b’coz he’s not used to it and he’s a very2 shyyyyy person
(like me ah… =P ) It’s ok. first approach kan. . . Tapi si Kakak tak macam tu. On the very first day jer me n my hubby dah boleh tinggalkan dia coz she’s quite berani and suka berkawan. Actually she already got a friend there… (my friend’s daughter, Ain ).

(2 beradik dlm kolam tapi penuh dgn bantal)

(this is Me with Kakak when she was 1-2 yrs old . . berbackgroundkan ofis cik abg di UM suatu ketika dulu)

(Inilah dia wajah Ukasyah si Abang yg manje)

So , the next day , i still teman si Abang at tadika together with my youngest baby (in a mean time ), Izzah Munirah or i rather called her Muni. Sounds cute huh ? LOL. . . and Abang played with Muni at tadika sampai la waktu pulang.
The next day, i try tinggalkan Abang kat kelas Kakak yg 6 tahun tu. Cikgu dudukkan sebelah kakak dia and bagi dia pensel with an activity paper (writing n coloring). Well, he seemed quite ok n start to color/write. Itu satu perkembangan yg baik. I intai2 jugak dekat tingkap to find out whether Abang is finding me or not. No. He was khusyuk menulis and i made a decision to leave and went to my friend’s house ( Ain’s mom).
Today (just now , this morning la) i tinggalkan Abang pagi2 lagi masa depa tgh main2 sebelum mula kelas tu.

Tengah dia ralit tgk budak2 lain bermain, i tinggalkan dia together with Muni but i peeped thru the window n door to see Abang’s behavior. Nangis ke, menggagau carik I ke.. But he’s ok! Alhamdulillah! U know, the very first day tu, dia meraung2 nak balik. Bukan setakat itu, dia mintak dokong pulak tu!! Adohaiii. . . My son yg sorang ni mmg extra manja sikit dgn i, maklumla… satu2nye teruna… Hehe. (gambar sebelah ni sekadar hiasan , bukan anakku yer…)

And now, i’m home with my Muni, pasangkan dia DVD Barbie n Disney Learning English, masukkan dia dlm buaian n she’s fast asleep.
Bangun nanti, leh siap2 nak ambik Kakak n Abang then singgah kedai sat beli ayam sekor nak masak sup ayam. Tadi pagi dah singgah tapi ayam belum ade pulak, makcik kedai tu kate tengahari baru ade. Yelah. . . Saya akur. . .

13 comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *