Cerita Driving di Malam Hari

Malam tadi saya dan family balik semula ke teratak bahagia (cewwahhh) kami  dari Ipoh. Eh jap2 ! Rase2 tajuk entri ni ade berbau seram tak ?? Ade ala2 Keliwon tak ??? Haaahaaahaaa … suke sangat tengok citer seram !!
Alkisahnya somiku dah mengantuknya amat maka dia stop kan kete di Taiping. Dia suruh saya pulak yang drive. Ye, memang saya dah ade lesen dan itu menguatkan lagi sebab untuk saya teruskan perjalanan sampai ke rumah. Ish, kecut perut jugak saya dibuatnyer! Dah lame tak drive kereta manual, malam plak tu. Saya ni ade masalah silau sikit drive malam2 ni. Dahlah jauh lagi bukannye sekilometer dua. Berpuluh kilometer lagi !

driving

Tapi memikirkan encik somi yang dah tak tahan mata dan keselamatan kami anak beranak, biarlah saya ambik risiko sikit drive kete tu pulak. Jadi kiranya inilah kali pertama saya memandu pada waktu malam, di jalan besar dan dalam jarak yg paling jauh. Huiii . . kecut weh !! Dahlah preggy. Mula la datang pikiran yang bukan2 dlm kepala ni.
Walaubagaimanapun, alhamdulillah kami tiba di teratak bahagia kami dgn selamatnya. . . Anak2 semua dah tertido lena. Jadi tinggal tugas encik somi lah untuk mengangkat depa masuk ke rumah plus barang2 segala. . . So, bravo to myself !! Alhamdulillah…. bukan nak berbangga2 tapi situasi macam ni kadang2 terpaksa kita hadapi suatu masa nanti dan kite terpaksa berSEDIA. Betul tak ???

p/s: maka di pagi harinya jiranku Kak su udah ternampak ‘bendera kecik’ tergantung di laman umahku . . tau ape dia ?? Broadband saya lahhh . . gantung tinggi2 sket kasi lagi luas coverage dan performance laju . . .

26 comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *