Penang, Malaysia
+60184027399
ummihanie@gmail.com

Category: Umum

Lifestyle. Parenting. Ellsee. Sutra Aromatherapy

BoboiBoy the Movie 2016 & wallpaper Boboiboy

Salam ceria. Rakyat Malaysia boleh berbangga dengan karya seni tanahair yang berkualiti tinggi seperti Upin Ipin dan Boboiboy, juga banyak lagi kemunculan bakat baru dalam bidang animasi tempatan. Anak-anak kami memang peminat kartun Boboiboy, sampai ummi depa siap jual t-shirt lagi. Hihi… Jana pendapatan sampingan di zaman kemelesetan ekonomi katanya >_< Boboiboy the Movie 2016…
Read more

Wordless Wednesday #21 : Leap year 29 February

2016 juga tahun lompat ….

Hikmah Bersahur di bulan Ramadhan

Salam… Semalam hari lahir encik suami. Happy Birthday Abang Darl…. Semoga diberkati selalu… amin… Hari ini sudah 1 Ramadhan 1436H. Selamat BERPUASA semua ! Cepatnya masa berlalu. Kalau tahun 2014 yang lalu, saya dan suami dah berdebar-debar menunggu hari nak berangkat ke Tanah Suci. Masih menunggu-nunggu pengumuman tarikh pergi. Ya Allah rasa nak ulang balik masa… So,…
Read more

Mengenali program VLE oleh FrogAsia untuk projek 1Bestarinet

Tak silap dari tahun lepas (2013) lagi ada dengar sikit² tentang program Frog VLE ni. Tapi macam tak ambil pusing sangat. Hari ini, anak yang tahun 1 (Izzah Munirah) serahkan surat pengagihan ID VLE 1Bestarinet. Barulah buka laman web 1Bestarinet sambil cuba memahami apakah semua ini… Malu je kat parents lain… huhu Okay. Apakah 1Bestarinet?…
Read more

Sawang… syuhh kau

Assalamualaikum! Kakak², Abang², Adik². Ada nampak sawang tak kat sini? Macam ada je kan? Boleh tolong saya buang sawang ni tak? Tapi macam cantiiiik je sawang ni pulak. Ekekekeke…. Ehhh… ini spider web daa… Betullah tu, kalau bahasa melayu sebutnya sawang kan? imej: Google Letih sebenarnya “melawan” sawang ni. Begitulah kiasannya… Blog ini asik terabai…
Read more