Travelog Langkawi 2017: singkat tapi padat & menyeronokkan

Salam readers, Travelog Langkawi – Mac 2017 kali ini singkat sahaja perjalanannya. Walaupun 2 malam, tapi masa agak suntuk. Jadilah….. anak-anak pun seronok sebab dapat beberapa pengalaman baru lagi menarik. Kami terjah 2 lokasi je kali ni tapi aktiviti padatlah juga. Yess… Hanya 2 lokasi (tak termasuk shopping mall lah). Malam terakhir di Langkawi baru ummi sibuk dengan shopping. kikiki […]

» Read more

Bermesra dengan pelbagai jenis haiwan di Wildlife Park, Langkawi – Day 2

Nak cerita lebih lanjut susulan dari entri Rabu Tanpa Kata: Pencinta Haiwan. Kalian kalau melawat Langkawi, harus pertimbangkan untuk melawat Langkawi Bird Paradise, sebuah taman tropika berkeluasan 5 ekar di sepanjang Jalan Ayer Hangat, kira-kira 10 minit dari pekan Kuah. Ia juga dikenali sebagai Langkawi Wildlife Park (Taman Burung Langkawi). Terdapat kira-kira 150 spesis burung ditempatkan di sini. Ya, selain […]

» Read more

Percutian gaya bajet – Langkawi 2013

Salam ceria, Semoga semua sihat selalu. Diri ini masih terkenang²kan percutian indah + percutian bajet di Langkawi. Hari ini sudah genap 9 hari sejak kami pulang. Percutian ini memang sangat² kami nantikan kerana tiket flight sudah ditempah sejak setahun yang lalu. Nama pun nak percutian gaya bajet, kan? Kenalah bersabar sikit menunggu tarikh percutian walaupun agak lambat dek kerana nakkan […]

» Read more