BBQ di pantai Tanjung Bidara

Salam bahagia, Ini ialah edisi terakhir TRAVELOG/Cuti² Malaysia saya dan family bagi tahun 2012. Alhamdulillah, penutup percutian yang bagus sekali. Tuan rumah reunion ni dah bookingkan kami sebuah bilik di Tanjung Bidara Beach Resort (TBBR). Cantik pemandangannya, menghadap ke laut. Oleh kerana kami bawa 3 orang anak je, lagi 2 orang tinggal di rumah Opah Parit Buntar, maka encik suami […]

» Read more

Jalan-jalan Johor-Singapura-Melaka

Jalan-jalan Johor-Singapura-Melaka Kita sambung semula kesah jalan-jalan semasa minggu pertama Syawal ya… Nak jadi cerita, dua hari kami bersiar-siar di Melaka tetapi bukan berturut-turut harinya. Selang satu hari sajalah… Hari pertama bersiar-siar di Melaka River Cruise sahaja, hari kedua tu selepas selesai urusan nikah dan kenduri kahwin sepupu encik hubby di Labis, Johor. Incoming search terms:pelamin 2013 (1283)pelamin terkini 2013 (296)pelamin […]

» Read more

Melaka River Cruise

3 Syawal itu hari, seawal pagi saya bersama-sama suami dan 3 orang anak (lagi 2 orang – Kakak dan Abang tak ikut), ayah mentua, adik² ipar dan biras bertolak dari Perak ke Johor, di mana lokasi majlis nikah sepupu encik hasben akan berlangsung lepas Asar nanti. Agak-agak…. sempat tak kami sampai pada masanya? Jom teruskan bacaan dulu… ;) Alhamdulillah, perjalanan […]

» Read more