Libur-libur Medan,Indonesia: PART 2 (Final)

Bismillahirrahmanirrahim… Oh untuk Part 1  saya terlupa ceritakan tentang kenduri akikah kawan encik somi di sana. Dia kirimkan 3 juta Rupiah untuk kos 2 ekor kambing beserta kenduri akikah baby boy barunya. Alhamdulillah semuanya berjalan lancar. Pandai tukang masaknya memasak daging kambing. Langsung tak ada bau kambing yang hanyir2 tu. Saya sampai tak perasan yang itu adalah daging kambing. Ingatkan lembu. […]

» Read more

Part 1: Libur2 di Medan, Sumatera, Indonesia.

Bismillahirrahmanirrahim… Mula2 kita tengok peta Pulau Sumatera dulu ye tuan2, puan2 , adik2, kakak2, abang2. see.. Sumatera sebelah Malaysia je… seberang laut sikit that’s MEDAN & Tanjung Morawa … Part 1 : Libur2 di Medan, Sumatera, Indonesia. Entri ini untuk hari pertama dan kedua di sana. Kami bercadang nak menginap di hotel tapi Allah dah aturkan yang lebih baik untuk […]

» Read more