Penang, Malaysia
+60184027399
ummihanie@gmail.com

Category: TRAVELOG

Lifestyle. Parenting. Ellsee. Sutra Aromatherapy

Zoo Taiping Revisited

Aktiviti ini berlaku lama sudah . Teramat basi story nyer but i don’t care. Hohohho~ Hanie ni selalu lambat buat liputan , kan ? Hukss … so bizi lor … otak ni kalau boleh dibelah , tangan pun kalau boleh dicambah-cambah lagi , macam² kerja nak dibuat dan dirancang dalam satu masa yang sama .…
Read more

Percutian ke Kuching 2011 – Day 2

  Salam mesra . Ape cerita hari minggu ni ? Mesti happening kan jalan-jalan ke sana ke mari …   Saya dan anak-anak lepak di rumah saja , encik hasben tiada di rumah . Genap seminggu yang sudah , pada waktu begini kami baru saja mendarat di lapangan terbang Bayan Lepas dari Lapangan Terbang Kuching…
Read more

Percutian ke Kuching 2011 – Day 1

Salam bersua kembali . Terima kasih banyak-banyak kerana masih setia bersama Hanie di sini. Ewahhhh… dah macam DJ radio le pulok … Entry ini menyimpan 1001 jawapan untuk entri sebelumnya . Saspen ? Apa yang saspen sangat tu ? Apa kesudahannya ? Berjaya atau tidak ? Ok jom baca pelan-pelan rentetan kisah percutian family kami…
Read more

Akibat bertandang ke ‘Istana Kayangan’

 Jangan tak tau , saya pernah menjejakkan kaki ke ‘Istana Kayangan’ .Memang gah betul ‘istana’ tu , seram pun ade …. -_^Sampaikan saya berulang kali sebut pd suami saya ; ” Abang , ‘istana’ ni kalo buat penggambaran cerite antu pontianak mesti best kan …” Erk ! Cabulnye mulut ni … hihikss … ;pItulah akibat terlalu minat tengok citer2 bergenre seram…
Read more

Libur-libur Medan,Indonesia: PART 2 (Final)

Bismillahirrahmanirrahim… Oh untuk Part 1  saya terlupa ceritakan tentang kenduri akikah kawan encik somi di sana. Dia kirimkan 3 juta Rupiah untuk kos 2 ekor kambing beserta kenduri akikah baby boy barunya. Alhamdulillah semuanya berjalan lancar. Pandai tukang masaknya memasak daging kambing. Langsung tak ada bau kambing yang hanyir2 tu. Saya sampai tak perasan yang itu…
Read more