Penang, Malaysia
+60184027399
ummihanie@gmail.com

Category: TRAVELOG

Lifestyle. Parenting. Ellsee. Sutra Aromatherapy

Sudah cukup cukup sudah…. naik Super Sonic ROLLER COASTER itu!

Sudah cukup cukup sudah…. naik ROLLER COASTER super sonic itu! Salam bahagia semua. Wah sedar tak sedar sudah hampir sebulan cuti sekolah akhir tahun bermula, tapi masih banyak kisah yang tak dapat saya update. Sedih ~ :( Nak update yang sensasi dulu. Sensasilah sangattt.. Minggu pertama cuti sekolah tu kami travelling/jalan-jalan famili yg jauh sikit, dari…
Read more

Tangkap gambar dengan iPhone 5

Tangkap gambar dengan iPhone 5 gadget impian Mula-mula berangan dulu ada iPhone 5, snap gambar sana, snap gambar sini. Senang, ringan je. Tak payah bawa kamera lain ke mana-mana. Cukuplah dengan iPhone 5 gadget impian sahaja. Saya ni kan ibu beranak 5…. kalau boleh semua gadget nak yang all-in-one je. ;) Yang penting, momen² penting bersama…
Read more

ketam lembut kuala sepetang

Ulangtahun SEDEKAD perkahwinan dan hari lahir suami (belated entry)

Salam bertemu kembali. Lama sungguh rasanya tak update blog. Keras kejung rasa jari jemari ni nak menaip :p. Walaupun banyak kisah, banyak gambar nak dikongsi tapi masa seolah² mencemburui saya. Itu menunjukkan ketagihan blogging sudah berkurang, kan kan? ;) Bila bukak PC je, mesti saya akan buka Facebook (cek order bisnes online, layan pertanyaan, update…
Read more

Ke Zoo Taiping lagi…

Zoo Taiping ni dah macam acara tahunan juga kot. Yelah, seronok bawak anak². Tengok mereka seronok, kita ummi dan abah ni pun rasa seronok sama…. Pagi hari cuti pertabalan Sultan hari tu, kami sekeluarga bersama-sama mertua saya bertolak ke Taiping, makan pagi di rumah pakcik di sana. Oh bestnya makan bihun goreng orang masakkan… haha. Kemudian,…
Read more

Wordless wednesday #18 : Anak-anak berendam di Sedim

                            *Lanjutan dari entry : “Minggu yang sukar..“