Apa nak cari di Sabah selain aksesori kristal ya?

Salam awal minggu… Baru hari Selasa kan… Tapi ada orang tu boleh pulak dah start travel macam dah start cuti sekolah. Cutinya pun hari Rabu nanti, Hari Buruh 1 Mei. Tapi seawal hari Selasa dah terbang ke…. negeri di bawah bayu…. SABAH…. here we come ! Mode teruja, sila abaikan. Di tengah dinihari yang hening ni, terbayang² apa benda nak […]

» Read more

Percutian gaya bajet – Langkawi 2013

Salam ceria, Semoga semua sihat selalu. Diri ini masih terkenang²kan percutian indah + percutian bajet di Langkawi. Hari ini sudah genap 9 hari sejak kami pulang. Percutian ini memang sangat² kami nantikan kerana tiket flight sudah ditempah sejak setahun yang lalu. Nama pun nak percutian gaya bajet, kan? Kenalah bersabar sikit menunggu tarikh percutian walaupun agak lambat dek kerana nakkan […]

» Read more

BBQ di pantai Tanjung Bidara

Salam bahagia, Ini ialah edisi terakhir TRAVELOG/Cuti² Malaysia saya dan family bagi tahun 2012. Alhamdulillah, penutup percutian yang bagus sekali. Tuan rumah reunion ni dah bookingkan kami sebuah bilik di Tanjung Bidara Beach Resort (TBBR). Cantik pemandangannya, menghadap ke laut. Oleh kerana kami bawa 3 orang anak je, lagi 2 orang tinggal di rumah Opah Parit Buntar, maka encik suami […]

» Read more
1 2 3 4 5 8