Penang, Malaysia
+60184027399
ummihanie@gmail.com

Category: TRAVELOG

Lifestyle. Parenting. Ellsee. Sutra Aromatherapy

kinabalu pine resort

Jalan-jalan Sabah – Day 2

Aishh tak update lagi diari jalan²ku a.k.a Travelog Ummi Hanie ke Sabah pada penghujung April ’13 yang lalu (nak dekat cuti hari Buruh 1 Mei). Sebelum tu, saya ada terbitkan entri barang yang nak dicari di Sabah sebagai hint kat korang. Sabah tu besar kan.. destinasi kami kali ini adalah Kota Kinabalu. Suami dah siap²…
Read more

Petik strawberi segar di kebun Cameron Highlands

Pengalaman baru lagi untuk anak², juga ummi mereka sendiri. Pertama kali ni memetik buah strawberi segar dari ladang di Cameron Highlands ! Sangat teruja… Beli buah strawberi siap dipetik dengan memetik sendiri, sama saja harganya. RM25 untuk setengah kilogram. Bezanya cuma kalau terpetik lebih dari setengah kilo tu, lu bayarla berapa yg patut… haha ~…
Read more

Sejenak di Pullman Putrajaya Lakeside

Kenangan dan lokasi indah memang rugi jika tak diabadikan. Walaupun sekadar bercuti² dalam Malaysia, saya tetap bersyukur dan gembira atas peluang ini. Bila suami ada kerja di mana², memang selalu beliau akan bawa family bersama. :) Awal bulan April ’13 yang lalu, kami berkesempatan menjejak Pullman Putrajaya Lakeside. Pertama kali ke situ, dan memang terpukau…
Read more

Apa nak cari di Sabah selain aksesori kristal ya?

Salam awal minggu… Baru hari Selasa kan… Tapi ada orang tu boleh pulak dah start travel macam dah start cuti sekolah. Cutinya pun hari Rabu nanti, Hari Buruh 1 Mei. Tapi seawal hari Selasa dah terbang ke…. negeri di bawah bayu…. SABAH…. here we come ! Mode teruja, sila abaikan. Di tengah dinihari yang hening…
Read more

Wordless Wednesday #65: Pencinta Haiwan

    Incoming search terms:boboiboy the movies (134)