Penang, Malaysia
+60184027399
ummihanie@gmail.com

Category: TRAVELOG

Lifestyle. Parenting. Ellsee. Sutra Aromatherapy

Percutian yang Awesome di Aseania Resort Langkawi

Salam wbt., Hai korang! Saya nak tanya ni, siapa kat sini masih belum pernah pergi bercuti ke Langkawi? Cuba angkat tangan. Saya dah 3kali bercuti ke sana :) Haaa, bagi korang yang tak pernah menjejakkan kaki ke Langkawi tu, kini sudah tiba lah masanya untuk korang plan dan cuba try test pergi bercuti kat sana,…
Read more

Travelog Langkawi 2017: singkat tapi padat & menyeronokkan

Salam readers, Travelog Langkawi – Mac 2017 kali ini singkat sahaja perjalanannya. Walaupun 2 malam, tapi masa agak suntuk. Jadilah….. anak-anak pun seronok sebab dapat beberapa pengalaman baru lagi menarik. Kami terjah 2 lokasi je kali ni tapi aktiviti padatlah juga. Yess… Hanya 2 lokasi (tak termasuk shopping mall lah). Malam terakhir di Langkawi baru…
Read more

Pertama kali bermalam di Thistle Hotel, Port Dickson

Assalamualaikum & Salam Ceria, Semenjak kecik saya selalu dok dengar kawan-kawan nyembang pasal Port Dickson. Macam beeeest je. Seumur hidup tak pernah pegi, umur 29 tahun baru jejak kaki ke PD. Ye, ini cerita tahun 2013. Throwback gitu :p Itu pon sebab menyibuk nak ikut encik suami ada kerja di sana. Menginaplah kami di Thistle…
Read more

Pertama kali wajah terpampang di suratkhabar Malaysia

Assalamualaikum & Salam bahagia, Tajuk terus-terang gitu. Seterang lampu suluh bernyala di bilik yang gelap gelita. Haha… Pertama kali wajah terpampang di suratkhabar Malaysia… Tentulah ada sedikit jaki, kan? Harian Metro pula tu. Tapi, Ini semua ‘kerja’ encik suami yang menghantar artikel haji beserta gambar kami berdua di Madinah kepada wartawan Metro tersebut. Makanya redho…
Read more

Awan cantik sekitar pergunungan Kinabalu, sabah

Macam tak percaya dah menjejak daerah pergunungan Kinabalu di Sabah. Antara pemandangan terindah yang terpahat dalam memori ialah pemandangan awan cantik di situ.       Subhanallah…. memang terpegun, terpana, terpaku seketika melihat keindahan ciptaan Allah SWT dan bersyukur kerana diberi peluang untuk menikmatinya.     Kami berjalan awal pagi, jadi tak panas sangatlah duduk…
Read more