Stok Cheezy Sauce i-Mukmin in da house!

Salam all. sedar tak sedar dah hampir 3 tahun UH berniaga serbuk cheese i-mukmin ni. sambilan je pon. takle borong berkarton-karton kan. adakalanya borong sekarton, adakalanya beberapa paket jer, bergantung pada modal bisnes… hihi. tapi kaedahnya, dah ada pelanggan setia. alhamdulillah. Ramai yang dah pernah merasa kelazatan Cheezy Sauce i-Mukmin ni pada firasat saya. Penggemar² keju sudah pasti tak akan […]

» Read more

Mini croissant dari roti pratha frozen & inti daging homemade

mini croissant home made

Lama tak share entri resepi & masak-masak kan uolzz… Last hari tu share entri Mee Rebus Singapore homemade. Assalamualaikum. Teruja betul nak buat mini croissant lepas baca resepi sorang akak di facebook. Saya dah save siap2 post dia, bila2 free baca semula dan cuba memasak. Maka inilah hasilnyer…. Adoidoiii maluuuu sebenonye… comot-comot jer.   Tapi…. serius sedap ! Frozen pratha […]

» Read more

Mee rebus ala Singapore homemade

Assalamualaikum… Salam sejahtera… Lamanya tinggalkan blog, udah bersawang. Dari sebelum bersalin, sampai dah habis berpantang 44 hari pun… Nanti cerita pasal baby yer. Alhamdulillah, saya dan baby sihat… Dah habis pantang ni, teringin pula nak jamu diri dan family… Mee rebus ala Singapore. Ala singapore kerana resepi emak saya yang berasal dari sana… Selalu saya makan mee rebus singapore ni […]

» Read more

Mangga Runtuh bukan durian runtuh

mangga muda buat jeruk mangga asam boi

Stok buah mangga tengah menggila banyaknya. Menggilalah sangat. eheks Pokok mangga depan rumah ni seakan menyambut perpindahan kami. Masuk rumah baru ni, pokok mangga tu dah start berbunga-bunga cinta. Hatiku pun apa lagi…. berbunga-bunga kegirangan. Peminat mangga beb. Takyah beli dah laaa lepas ni unless buah mangga habis musim n then tetiba mengidam. Tapi ni nak cerita kisah “Mangga Runtuh” […]

» Read more

Resepi mudah Talapia Sweet Sour

Resepi mudah Talapia Sweet Sour | Itu hari saya live blogging saja untuk entri menu tengahari yang sangat ringkas lagi mudah tapi SEDAP. Tak sangka pula ada yang minta resepi… haha… Talapia Sweet Sour…. Bahan-bahannya hanyalah; bawang besar, bawang putih, halia, cili kering (direbus & dikisar utk dibuat cili boh), serai, daun limau purut sedikit air asam jawa *nota: andaikata tidak […]

» Read more
1 2 3