Penang, Malaysia
+60184027399
ummihanie@gmail.com

Category: Makan-makan

Lifestyle. Parenting. Ellsee. Sutra Aromatherapy

Tutti Frutti ~ teringin nak pekena sekali sebelum bulan puasa

Salam wbt., Dasar mak buyung kan… apa² teringin kalau boleh semua nak kasi dapat. Opss… sayalah tu kot… tak kata orang lain yee…. Orang tua² kata, budak dalam perut yang nak makan, so si ibulah kena makankan bagi pihak si janin. Wallahua’lam… Ada jugak orang tua² kata, kalau tak dapat apa yang teringin tu, nanti…
Read more

Terjebak jua dengan demam Durian Crepe

Sana Sini Demam Durian Crepe Ermm alahai… dah sana sini 1 Malaysia dilanda “Demam Durian Crepe“. Ingatkan diri ini kebal menepisnya. Ropa²nya terjebak jua dengan jayanya sehingga mengorder terus 2 set Durian Crepe. Terbang RM20 yer…. Alkisahnya saya ni kecik² dulu sangatlah tak minat dengan raja buah bernama durian ini. Akan tetapi saya suka tengok…
Read more

Temujanji dengan si gadis Palestin yang comel

Salam bahagia, Edisi live blogging dari kampung halaman suami di Perak. Tanpa di rancang, ada temujanji dengan si gadis Palestin yang comel… Temujanji ini dalam skala yang besar. Keluarga saya, mak pak mentua, gadis Palestin tersebut serta ibu dan ayahnya. Kami dijemput ke rumah mereka dan dijamu dengan nasi ala-ala Nasi Beriyani, akan tetapi namanya Nasi…
Read more

Makan-makan @ Restoran Abi Ahmadi: 4 tema dalam 1

*Nota: Restoran ini telah ditutup & diganti dengan restoran lain pada Disember 2014. Entri ini ditulis pada Okt. ’12 Sempena birthday saya tempoh hari, encik suami bawa saya makan-makan di Restoran Abi Ahmadi ni. 4 dalam 1 temanya… Ada makanan Arab, Pakistan, Western dan Thai. Lain-lain tukang masaknya. Memang nampak larislah restoran baru ni. Tempatnya…
Read more