Penang, Malaysia
+60184027399
ummihanie@gmail.com

Category: Makan-makan

Lifestyle. Parenting. Ellsee. Sutra Aromatherapy

Pizza Taste of Italy

Salam muhibbah, Awal bulan Mei 2014 yang lalu, belanja diri sendiri dan anak-anak yang masih belum bersekolah 3 orang ni makan-makan pizza di Pizza Hut. Sebenarnya tiba-tiba terhengen sangat nak makan spagetti bolognaise. Dalam kepala ni dok berkira-kira nak pi Secret recipe ke… nak pegi Pizza Hut. Kalo pegi SR, dapat cekau kek Red Velvet…
Read more

roti telur goyang menu luarbiasa

Roti Teloq Goyang

Roti Teloq Goyang haa memang sah² loghat utara! Sekali baca memang rasa macam pelik², tapi jangan fikir bukan² okayyy… Entri ini bukan bertujuan nak menayang makanan yang saya makan tanpa mempelawa kalian yer, sekadar perkongsian menu yang sedikit ‘rare’. Dengan nama yang memang ‘rare’. Mungkin lain tempat, lain namanya. Pernah ternampak di blog bro Eizil…
Read more

Kali pertama ke Secret Recipe

Salam muhibbah. Merayu dengan cik abang nak jalan-jalan di AEON, akhirnya tertunai juga hasrat hati. Lama juga tak ke AEON. Apa yang best sangat tu yer? Biasalah. AEON kan banyak kedai. Restoran makanan segera pun berjenis-jenis di situ. Sebut sahaja apa. KFC, McD, Pizza Hut, Kenny Roger’s Roasters, A&W, Big Apple Donuts, Sushi King, baaanyak…
Read more

Lagi-lagi Kueytiow Kungfu

Kali pertama mencuba menu Kueytiow Kungfu di sebuah restoran Thai kegemaran kami sekeluarga, dalam 2 tahun sudah jika tak silap perkiraan saya. Walaupun di restoran Thai, tapi ini adalah menu masakan cina. Ok. Kueytiow Kungfu. Cubaan pertama, mula jatuh cinta. Cinta pandang pertama gitu. Mulalah order menu yang sama setiap kali ke restoran tersebut atau…
Read more

Sedapnya manisan dari Palestin

Salam bahagia, Entry ini sebagai menjawab kepada persoalan² pembaca/pengomen yang timbul untuk entry “Wordless Wednesday: Manisan dari Palestine”. Terima kasih atas respons kalian. Terbaik ;) Ada yang kata macam Pizza. Ada yang kata macam kuih tart nenas. Yang nak meleleh air liur pun ada! hehehe :p Okeh. Komen saya tentang manisan ni… Manis yang boleh…
Read more