Tips Menghilangkan Batuk Dengan Cepat

Nak cerita tentang tips menghilangkan batuk dengan cepat yer. Ini hasil galian dari dalam inbox jugakla. Emelnya agak panjang tapi saya ringkaskan seringkasnya di sini ok . Untuk menghilangkan batuk dengan cepat ; KETIKA HENDAK TIDUR MALAM , SAPUKAN VICKS VAPORUB DI TELAPAK KAKI & SARUNGKAN DENGAN STOKIN. INSYAALLAH BATUK KITA AKAN CEPAT PULIH. Petua ini sesuai diaplikasikan untuk kanak2 dan orang […]

» Read more

Taktik 3 MINIT Bersihkan rumah

Rumah u all selalu ada tetamu tak ? Tak kisahlah ada tetamu atau tidak , rumah mestilah sentiasa nak bersih dan kemas . Orang beranak kecik2 macam saya ni susah nak capai tahap tip-top , dapat selesa/kemas mata memandang jadilah . Saya agak curious dalam hal2 pembersihan rumah secara PANTAS . Jalan2 kat blog Mama-Miya ni terjumpa pulak video youtube […]

» Read more

Tips Elak Dari Kulit Melecur

Bismillahirrahmanirrahim,   Tips elak kulit dari melecur ni saya maksudkan untuk kemalangan2 kecik contohnya di dapur. Dapur adalah antara tempat paling berisiko TINGGI untuk terkena kemalangan. Saya dah berkali-kali eksiden kat dapur ni dan akibatnya terjadi parut yang tak mungkin hilang sampai bila2 . :( Ehemm.. Jangan jadikan alasan tak mau masuk dapur pulak !   Misal kata u all […]

» Read more

Tips2 Mengelak Kecurian Kereta / Motor

Baru2 ni, erm sebenarnya dah beberapa kali rumah di taman perumahanku ni dimasuki pencuri durjana. Antara property yang kerap hilang ialah kenderaan especially motorsikal. Syukur alhamdulillah rumah dan harta kami masih terselamat. “Pendinding” mesti mau pasang ye. So let’s share a few tips regarding this matter. Tempat di mana kecurian kerap berlaku Tempat letak kereta awam Kompleks membeli-belah Di hadapan rumah, […]

» Read more
1 3 4 5 6 7