Penang, Malaysia
+60184027399
ummihanie@gmail.com

Category: Parenting

Lifestyle. Parenting. Ellsee. Sutra Aromatherapy

Ubat punggung kanak-kanak untuk melegakan demam dengan pantas

Salam bahagia. Jika anak-anak kecil mengalami demam, tentu ibubapa tak senang duduk, kan? Tak tidur malam dibuatnya juga. Mana tidaknya, suhu badan anak wajib dipantau dengan kerap kerana jika suhu terlalu tinggi boleh mengakibatkan demam panas, yang seterusnya jika tidak segera diturunkan suhunya akan merosakkan saraf-saraf otak. Nauzubillah! Demam memang tak boleh diambil mudah. Kena…
Read more

Bantuan persekolahan RM100 selamat diambil untuk 3 orang anak

Salam ceria. Seingat saya kali ini kali ketiga atau keempat menerima Bantuan persekolahan RM100 yang disediakan oleh kerajaan. Terima kasih daun keladi. Ringanlah sikit tanggungan belanja keperluan sekolah anak² kami. Alhamdulillah. Lain kali beri lagi. Lebih sikit lagi kami suka hati. Ewah ewah… ~ Ini ialah kupon. Prosedur di sekolah anak kami ni, kena berbaris ikut…
Read more

Si kecil 7 minggu

Salam bahagia buat semua…. Nak update perkembangan anak seorang demi seorang ni macam tak tersempat kaedahnya. Walaubagaimanapun, saya mencuba sebaik mungkin. Update tentang anak ni bukan nak menunjuk-nunjuk atau nak heboh-heboh pada orang lain, but more to self-therapy & meninggalkan coretan kenangan di alam maya. Blog ni wujud sampai bila saya pun tak tahulah kan……
Read more

Kampung boys

Salam dari kejauhan… cewah jauhlah sangat. Mood holiday #cuticutiMalaysia gitu. Okay percutian bermula di rumah mertua di Perak. Di sini aksi “kampung boys” telah dirakam oleh hubby. Saksikan…     Tiga daripada empat anak lelaki kami “beraksi” sebagai Kampung Boys. Lagi sorang? Tak dapek nak join sebab masih kecilnya amat (loghat orang perak). Anak-anak memang…
Read more

Hari terakhir persekolahan sesi 2013

Salam wbt., Sesi persekolahan 2013 sudah tiba ke penghujungnya? Terasa macam baru semalam anak-anak start sekolah… Pantas sungguh masa berlalu.   Keputusan UPSR 2013 pun sudah diumumkan. Tahniah buat yang berjaya dapat straight A’s. Yang kurang berjaya, usahlah terlalu bersedih hati. Panjang lagi perjalanan ilmu kalian. Azam untuk buat yang lebih baik. Parents juga usah…
Read more