Penang, Malaysia
+60184027399
ummihanie@gmail.com

Category: Parenting

Lifestyle. Parenting. Ellsee. Sutra Aromatherapy

Keputusan UPKK 2016 Ukasyah, bawa anak jalan-jalan

Salam wbt, Sekadar coretan ringkas seorang blogger mom super busy. zasss… Syukur alhamdulillah keputusan UPKK 2016 (ujian penilaian  – tahun 5 KAFA) yang ditungu-tunggu telah pun keluar dan melalui semakan SMS, abang Ukasyah berjaya mendapat 8A. Ummi yang checkkan dulu. lepas tu laju-laju bagitau kat abahnya. Jadinya tersenyum memanjanglah kami sepanjang hari…      …
Read more

Fasa dua pertiga Ramadhan 1437 H

Assalamualaikum. Terasa  begitu cepat Ramadhan berlalu hari demi hari, ditambah lagi kesibukan menguruskan anak-anak. Kita sudah masuk ke fasa dua pertiga Ramadhan 1437 H. Hari kesebelas hari ini. Anak-anak semakin stabil berpuasa. Syukur. Permulaan puasa – minggu pertama ketika cuti sekolah pertengahan tahun 2016. Minggu kedua, sekolah dibuka semula. Cabaran bermula semula. Letih bersekolah kebangsaan…
Read more

Si bambam Nawfal

Ya Rabbi kejapnya dah hampir 5 bulan si bambam Nawfal. Dia start menembam ni menjelang umur sebulan. Syukur pulih dari kuning selepas “dirawat” dengan air susu ibu secukupnya. Allah sembuhkan… 4 bulan ni memang normallah baby mula pandai meniarap. Tapi tak boleh lama,  penat. Hihi.. Dan sejak umur 3 bulan lagi Nawfal dah macam mula gatal…
Read more

gambar anak bersunat

Anak teruna 2 beradik bersunat di musim cuti sekolah

Salam wbt., Haih ingatkan cuti sekolah ni sempat update blog lebih kerap, rupanya sebaliknya. Surirumah sepenuh masa di rumah… bila anak-anak bercuti dari persekolahan, semakin sibuklah jadinya. Apa lagi kalau bukan sibuk melayan 6 orang anak sekaligus. Syukurlah 4 orang sudah besar (range 6 – 12tahun), tinggal nombor 5 & 6 yang masih kategori kecil…
Read more

Keputusan UPSR 2015 kakak

Alhamdulillah berakhirlah sudah debaran menanti keputusan UPSR 2015. Anak sulung kami a.k.a. Kakak berjaya memperoleh keputusan 5A. Syukur sangat padaNYA. Juga guru-guru yang bertungkus lumus untuk kejayaan anak-anak murid. Antaranya guru sains yang gigih membuat kelas awal pagi untuk students UPSR. Salute ~ Kami ibubapa ni memang tak letak harapan tinggi menggunung pada Kakak, rezeki…
Read more