Bekalan lampin setahun dari Huggies

Salam & Hi, Nak membesarkan seorang anak bukanlah satu kerja yang mudah. Inikan pula 6 orang anak… haizz…. redha dengan rezeki dari Allah ye puan Ummi Hanie ;)       Cerita pasal membesarkan anak ni, spesifik di sini untuk bab lampin. Kalau lampin tradisional boleh tahan lagi ongkosnya. Beli sekali dua, pakai berulang² cumanya menggunakan banyak kudrat tangan (dan […]

» Read more

Anak-anak berkaca mata

Salam wbt., Tak kusangka anak² akan mengikut jejakku memakai kaca mata di usia muda. Dua-dua anak perempuan pulak tu. Yang ironinya, ‘power’ kerabunan mata si adik lebih tinggi dari si kakak. ‘Power’ jenis positif pulak tu. Orang kedai cermin mata pun kata kantanya berlainan sedikit sebab jenis power positif tu. Saya dan Kakak jenis power negatif. Makanya kami pakai kanta […]

» Read more

Si dia tidak mahu lepaskanku lagi

Salam wbt., Siapakah si dia? Jejaka tampan berkaca mata rayban? Atau jejaka berkopiah dan berjanggut keperang-perangan? ehem… itu sudah pasti :) Akan tetapi si dia dalam ‘drama bersiri’ ini ialah si bayi lelaki comel yang sudah pun genap berumur setahun tanggal Oktober ’14 yang lalu… Kesian anak kecil ni kena tinggal hampir 50 hari. Moga-moga dia membesar menjadi anak soleh […]

» Read more

Hidung berdarah – Punca & cara menghentikannya

Salam wbt., Hidung berdarah lagi Kakak pagi ini. Semalam pun begitu. Sampai basah² baju Pendidikan Jasmaninya. Mujurlah pakai tudung hitam, tak nampak kesan darah. Kalau pakai tudung putih, baju putih, dah macam zombie gamaknya… huhuu… *tak baik ummi cakap gini* :p kredit gambar: Google Images Makanya ummi bawa Kakak ke klinik pagi ini memandangkan Kakak tak ke sekolah kebangsaan. Periksa […]

» Read more
1 2 3 4 5 19