Anak-anak berkaca mata

Salam wbt., Tak kusangka anak² akan mengikut jejakku memakai kaca mata di usia muda. Dua-dua anak perempuan pulak tu. Yang ironinya, ‘power’ kerabunan mata si adik lebih tinggi dari si kakak. ‘Power’ jenis positif pulak tu. Orang kedai cermin mata pun kata kantanya berlainan sedikit sebab jenis power positif tu. Saya dan Kakak jenis power negatif. Makanya kami pakai kanta […]

» Read more

Si dia tidak mahu lepaskanku lagi

Salam wbt., Siapakah si dia? Jejaka tampan berkaca mata rayban? Atau jejaka berkopiah dan berjanggut keperang-perangan? ehem… itu sudah pasti :) Akan tetapi si dia dalam ‘drama bersiri’ ini ialah si bayi lelaki comel yang sudah pun genap berumur setahun tanggal Oktober ’14 yang lalu… Kesian anak kecil ni kena tinggal hampir 50 hari. Moga-moga dia membesar menjadi anak soleh […]

» Read more

Hidung berdarah – Punca & cara menghentikannya

Salam wbt., Hidung berdarah lagi Kakak pagi ini. Semalam pun begitu. Sampai basah² baju Pendidikan Jasmaninya. Mujurlah pakai tudung hitam, tak nampak kesan darah. Kalau pakai tudung putih, baju putih, dah macam zombie gamaknya… huhuu… *tak baik ummi cakap gini* :p kredit gambar: Google Images Makanya ummi bawa Kakak ke klinik pagi ini memandangkan Kakak tak ke sekolah kebangsaan. Periksa […]

» Read more

Bila Muaadz menggayakan Huggies Dry Pants Comfort

Salam bahagia, Teruja sekali apabila hendak membuka bungkusan lampin Huggies Dry Pants untuk dikenakan pada anak tersayang, Muaadz. Tekstur lampinnya begitu lembut sekali. Tentu Muaadz akan selesa memakainya. Lampin seluar Huggies  ini memudahkan pemakaian memandangkan gerak geri Muaadz yang semakin aktif. Hanya sarungkan saja, kemaskan sedikit, siap! Muaadz selepas mandi dan selesai disarungkan Huggies Dry Pant ! ^-^

» Read more
1 2 3 4 5 19