Penang, Malaysia
+60184027399
ummihanie@gmail.com

Category: Cerita Anak-anak

Lifestyle. Parenting. Ellsee. Sutra Aromatherapy

Si bambam Nawfal

Ya Rabbi kejapnya dah hampir 5 bulan si bambam Nawfal. Dia start menembam ni menjelang umur sebulan. Syukur pulih dari kuning selepas “dirawat” dengan air susu ibu secukupnya. Allah sembuhkan… 4 bulan ni memang normallah baby mula pandai meniarap. Tapi tak boleh lama,  penat. Hihi.. Dan sejak umur 3 bulan lagi Nawfal dah macam mula gatal…
Read more

gambar anak bersunat

Anak teruna 2 beradik bersunat di musim cuti sekolah

Salam wbt., Haih ingatkan cuti sekolah ni sempat update blog lebih kerap, rupanya sebaliknya. Surirumah sepenuh masa di rumah… bila anak-anak bercuti dari persekolahan, semakin sibuklah jadinya. Apa lagi kalau bukan sibuk melayan 6 orang anak sekaligus. Syukurlah 4 orang sudah besar (range 6 – 12tahun), tinggal nombor 5 & 6 yang masih kategori kecil…
Read more

Keputusan UPSR 2015 kakak

Alhamdulillah berakhirlah sudah debaran menanti keputusan UPSR 2015. Anak sulung kami a.k.a. Kakak berjaya memperoleh keputusan 5A. Syukur sangat padaNYA. Juga guru-guru yang bertungkus lumus untuk kejayaan anak-anak murid. Antaranya guru sains yang gigih membuat kelas awal pagi untuk students UPSR. Salute ~ Kami ibubapa ni memang tak letak harapan tinggi menggunung pada Kakak, rezeki…
Read more

ephyra untuk ibu menyusu bayi

Ikhtiar perbanyakkan susu badan dengan suplemen Ephyra

Salam wbt, Saya masih mempunyai anak kecil yang hak penyusuannya masih ada tempoh 6 bulan  lagi untuk disempurnakan, insyaAllah. Ketika pergi menunaikan haji, saya terpaksa menghentikan penyusuan buat sementara waktu. dan tanpa mengambil sebarang ubat. kerana tak mahu susu kering terus. cita-cita saya nak sambung menyusukan anak kecil saya kembalinya dari tanah suci. anak dah…
Read more

aiskrim matkool butterfly

Rasukan MatKool Butterfly aiskrim berkembar

Salam wbt, Ibubapa, jaga-jaga! Rasukan MatKool Butterfly aiskrim berkembar sedang menggila sekarang ini. Malam kelmarin pun baru je dirayu-rayu dek anak…. mau makan aiskrim katanya, Pergi ke 7 eleven, nampak je MatKool Butterfly, tak pandang lain dah. Sorang yang mau makan aiskrim, sudahnya 4 orang yang dapat. Bagus juga MatKool Butterfly nih, beli 2 paket dapat…
Read more