Kakak dah habis IQRA’ … :)

Bismillahirrahmanirrahim . Sebagai seorang ummi , melihat perkembangan yang baik pada diri anak-anak merupakan suatu kebanggaan dan kepuasan yang tidak terkata . Tiada ibubapa yang mahu melihat anak2 mereka terkandas dalam pelajaran . Pun begitu , agama harus , malah WAJIB dititikberatkan sedari kecil lagi . Bak kata pepatah , melentur buluh biarlah dari rebungnya . Di zaman kanak-kanaklah ibubapa […]

» Read more

Masih Tak Terlewat Kan ?

  Bismillahirrahmanirrahim . Ape khabar semua kengkawan dan pembaca ? Hanie sihat alhamdulillah  tapi … time menaip entri ni badan rasa sejuk2 macam nak demam pulak . Sakit tekak dah over seminggu dah ni . Pelik gak sebab selalunya 2-3 hari je hilanglah sakitnye . Ini tidak , makin menjadi2 pulokk . Pangkal lidah pun terasa perit dibuatnya , perasan […]

» Read more

Homeschooling versi Ummi Hanie (Pt . 1)

Salam, Sihat semua ? Syukur alhamdulillah. Cuma anak2 saya ni lah, kejap2 ada yang flu, ada yang batuk. Banyak kali dah mak saya pesan suruh makan vitamin c lebih sikit, tapi sampai la ni saya tak beli2 lagi Vitamin C untuk kami anak beranak. Huhuhu . . . Kita ni takpe lagi, ade jugak makan sayur2an, bebudak tu mananya mau […]

» Read more

November yang Sarat

Salam , Ye bukan setajat ibu mengandung saja yg buleh sarat . Tapi ini bulan juga sarat woo . . . Maksud saya di sini , banyak event berlaku dlm bulan November ni . 8 org sekaligus dlm keluarga saya dan encik somi menyambut hari lahir . Fantastic ! Termasuklah hari ini , hari lahir anakanda kedua saya , Muhammad […]

» Read more
1 17 18 19 20