Penang, Malaysia
+60184027399
ummihanie@gmail.com

Category: Cerita Anak-anak

Lifestyle. Parenting. Ellsee. Sutra Aromatherapy

Ukasyah masuk ke SMKA Nibong Tebal @ SMK Sheikh Abdullah Fahim

Salam wbt, Syukur dengan keputusan UPSR abang Ukasyah yang sederhana, 3A 3B sahaja, alhamdulillah selepas sesi temuduga SMKA Nibong Tebal @ SMK Sheikh Abdullah Fahim, Ukasyah diterima masuk. Besar harapan kami untuk Ukasyah jadi seorang huffaz / hafiz al quran dalam masa beberapa tahun lagi.   Sekolah ini diiktiraf juga sebagai Ulul Albab, kerana menjalankan…
Read more

11 bulan Muaadz di Tabika Perpaduan

salam wbt., semenjak Muaadz  masuk Tabika Perpaduan berhampiran rumah ni, banyak perkembangan positif dia. asalnya saya kurang setuju encik suami masukkan dia ke Tabika seawal usia 3 tahun lebih (masuk 4 pada Oktober ’17 ni). Rasa macam kecik sangat lagi. daripada duduk di rumah berkelahi dengan adik Nawfal, saya pun rasa lebih baiklah Muaadz teruskan…
Read more

Seronoknya Izzah berqasidah di sekolah

Salam wbt., ini cerita sebelum bulan puasa. maaf dah basi :p Lately ni nak update blog macam payah benor. Komitmen terlalu banyak. kenalah utamakan mengikut priority gituh… Eh lama dah macam ni pun. Haha. Since mak buyung dah pun bersalin ni lagi-lagi-lagilah payah hapdet belog. maklumlah nak sesuaikan diri dengan suasana/situasi baru… orang baru… *nanti…
Read more

Keputusan UPKK 2016 Ukasyah, bawa anak jalan-jalan

Salam wbt, Sekadar coretan ringkas seorang blogger mom super busy. zasss… Syukur alhamdulillah keputusan UPKK 2016 (ujian penilaian  – tahun 5 KAFA) yang ditungu-tunggu telah pun keluar dan melalui semakan SMS, abang Ukasyah berjaya mendapat 8A. Ummi yang checkkan dulu. lepas tu laju-laju bagitau kat abahnya. Jadinya tersenyum memanjanglah kami sepanjang hari…      …
Read more

Fasa dua pertiga Ramadhan 1437 H

Assalamualaikum. Terasa  begitu cepat Ramadhan berlalu hari demi hari, ditambah lagi kesibukan menguruskan anak-anak. Kita sudah masuk ke fasa dua pertiga Ramadhan 1437 H. Hari kesebelas hari ini. Anak-anak semakin stabil berpuasa. Syukur. Permulaan puasa – minggu pertama ketika cuti sekolah pertengahan tahun 2016. Minggu kedua, sekolah dibuka semula. Cabaran bermula semula. Letih bersekolah kebangsaan…
Read more