[CONTEST – TAMAT] ANMUM ESSENTIAL Mendidik Ibubapa Tentang Tumbesaran Otak anak-anak melalui kempen “Grow Amazing”

Salam wbt., Selamat berpuasa bagi semua kaum Muslimin.   “Sebagai ibu bapa, kita sentiasa inginkan yang terbaik untuk anak-anak, oleh itu adalah amat penting untuk memahami tumbesaran otak kanak-kanak,” kata Irene Cheah, Pengurus Pemasaran Anmum Malaysia. “Justeru itu, AnmumTM Essential ingin memperkenalkan Grow Amazing, suatu inisiatif baharu berunsur  pendidikan untuk membantu ibu bapa memahami proses tumbesaran otak dan perkara yang […]

» Read more

Keputusan UPKK 2016 Ukasyah, bawa anak jalan-jalan

Salam wbt, Sekadar coretan ringkas seorang blogger mom super busy. zasss… Syukur alhamdulillah keputusan UPKK 2016 (ujian penilaian  – tahun 5 KAFA) yang ditungu-tunggu telah pun keluar dan melalui semakan SMS, abang Ukasyah berjaya mendapat 8A. Ummi yang checkkan dulu. lepas tu laju-laju bagitau kat abahnya. Jadinya tersenyum memanjanglah kami sepanjang hari…       Kiranya ni anak pertama kami […]

» Read more

Fasa dua pertiga Ramadhan 1437 H

Assalamualaikum. Terasa  begitu cepat Ramadhan berlalu hari demi hari, ditambah lagi kesibukan menguruskan anak-anak. Kita sudah masuk ke fasa dua pertiga Ramadhan 1437 H. Hari kesebelas hari ini. Anak-anak semakin stabil berpuasa. Syukur. Permulaan puasa – minggu pertama ketika cuti sekolah pertengahan tahun 2016. Minggu kedua, sekolah dibuka semula. Cabaran bermula semula. Letih bersekolah kebangsaan sebelah pagi. Petang ada KAFA […]

» Read more

Si bambam Nawfal

Ya Rabbi kejapnya dah hampir 5 bulan si bambam Nawfal. Dia start menembam ni menjelang umur sebulan. Syukur pulih dari kuning selepas “dirawat” dengan air susu ibu secukupnya. Allah sembuhkan… 4 bulan ni memang normallah baby mula pandai meniarap. Tapi tak boleh lama,  penat. Hihi.. Dan sejak umur 3 bulan lagi Nawfal dah macam mula gatal gusi. Aik takkan cepat benor […]

» Read more
1 2 3 23