Fasa dua pertiga Ramadhan 1437 H

Assalamualaikum. Terasa  begitu cepat Ramadhan berlalu hari demi hari, ditambah lagi kesibukan menguruskan anak-anak. Kita sudah masuk ke fasa dua pertiga Ramadhan 1437 H. Hari kesebelas hari ini. Anak-anak semakin stabil berpuasa. Syukur. Permulaan puasa – minggu pertama ketika cuti sekolah pertengahan tahun 2016. Minggu kedua, sekolah dibuka semula. Cabaran bermula semula. Letih bersekolah kebangsaan sebelah pagi. Petang ada KAFA […]

» Read more

Si bambam Nawfal

Ya Rabbi kejapnya dah hampir 5 bulan si bambam Nawfal. Dia start menembam ni menjelang umur sebulan. Syukur pulih dari kuning selepas “dirawat” dengan air susu ibu secukupnya. Allah sembuhkan… 4 bulan ni memang normallah baby mula pandai meniarap. Tapi tak boleh lama,  penat. Hihi.. Dan sejak umur 3 bulan lagi Nawfal dah macam mula gatal gusi. Aik takkan cepat benor […]

» Read more

BoboiBoy the Movie 2016 & wallpaper Boboiboy

Salam ceria. Rakyat Malaysia boleh berbangga dengan karya seni tanahair yang berkualiti tinggi seperti Upin Ipin dan Boboiboy, juga banyak lagi kemunculan bakat baru dalam bidang animasi tempatan. Anak-anak kami memang peminat kartun Boboiboy, sampai ummi depa siap jual t-shirt lagi. Hihi… Jana pendapatan sampingan di zaman kemelesetan ekonomi katanya >_< Boboiboy the Movie 2016 dah nak ditayangkan. Mesti anak-anak […]

» Read more

Urusan pencen arwah abah sudah selesai

Salam wbt., Lega sekali urusan pemindahan pencen arwah abah ke akaun bank emak sudah selesai. Sekurang-kurangnya emak ada juga pendapatan bulanan yang tetap… tiada lagi tanggungan pun, lepaslah untuk makan minum pakai…. insyaAllah. Kakak sulung saya mulakan langkah, diteruskan oleh saya dan abang dengan menyediakan semua dokumen yang diperlukan antaranya; Sijil Kematian arwah abah Salinan IC dan Sijil Beranak semua […]

» Read more
1 2 3 4 5 85