Cara paling mudah redakan hidung tersumbat untuk bayi, kanak-kanak dan orang dewasa

Kalau sebelum ni, bila anak² start kena selsema dan berhingus tak henti², sayalah orang yang paling susah hati. Sebabnya, tempoh berhingus tu memakan masa yang panjang. Rimas dan kesian tengok mereka dalam keadaan begitu. Paling kesian pada anak yang masih baby, Huzaifah (buat masa ini). Bila hidung tersumbat, tidur pun tak berapa lena. Tengah² malam mesti akan terjaga dan menangis. […]

» Read more

Pembedahan pintasan jantung @ pembedahan pintasan graft arteri koronari (CABG)

Apabila seseorang menghidapi penyakit arteri koronari, terdapat pelbagai rawatan bergantung kepada keadaan kesumbatan tersebut. CABG merupakan satu kaedah yang melibatkan pembedahan untuk memintas arteri yang tersumbat. Doktor anda akan menentukan rawatan yang terbaik untuk anda. Pembedahan pintasan jantung @ pembedahan pintasan graft arteri koronari (CABG) Dalam pembedahan ini, urat darah(vena) akan diambil daripada salah satu bahagian tubuh anda, selalunya di […]

» Read more

Tips hilangkan kahak bayi

Beberapa hari sudah saya ada mention tentang kondisi baby saya, Huzaifah. Agak susah hati si jantung hati mengalami batuk dan kahak yang agak banyak sampai 6 kali pergi sedut gas nebulizer, pun masih tak pulih² lagi. Alhamdulillah, kondisi terkini sudah semakin elok. Walaupun kahaknya masih belum hilang sepenuhnya, tapi taklah sampai berombak² dadanya bernafas. Kesian kan baby kecik² gitu dah […]

» Read more

Demam sawan kanak-kanak

Salam berbahagia. Adat hidup dunia, ada senang, ada susah. Ada sihat, ada sakit. Ingatlah 5 sebelum 5. Baru² ini dunia blogger dikejutkan dengan berita menyedihkan arwah adik Faris Daniel (klik pautan untuk baca cerita lanjut). Yang saya faham, arwah mula² sekali terkena sawan dan kemudian terlantar di hospital beberapa hari sebelum meninggal dunia. Dan ayah kepada arwah ni merupakan salah […]

» Read more
1 2 3 4