Penang, Malaysia
+60184027399
ummihanie@gmail.com

Category: kesihatan

Lifestyle. Parenting. Ellsee. Sutra Aromatherapy

Hidung berdarah – Punca & cara menghentikannya

Salam wbt., Hidung berdarah lagi Kakak pagi ini. Semalam pun begitu. Sampai basah² baju Pendidikan Jasmaninya. Mujurlah pakai tudung hitam, tak nampak kesan darah. Kalau pakai tudung putih, baju putih, dah macam zombie gamaknya… huhuu… *tak baik ummi cakap gini* :p kredit gambar: Google Images Makanya ummi bawa Kakak ke klinik pagi ini memandangkan Kakak…
Read more

Ubat punggung kanak-kanak untuk melegakan demam dengan pantas

Salam bahagia. Jika anak-anak kecil mengalami demam, tentu ibubapa tak senang duduk, kan? Tak tidur malam dibuatnya juga. Mana tidaknya, suhu badan anak wajib dipantau dengan kerap kerana jika suhu terlalu tinggi boleh mengakibatkan demam panas, yang seterusnya jika tidak segera diturunkan suhunya akan merosakkan saraf-saraf otak. Nauzubillah! Demam memang tak boleh diambil mudah. Kena…
Read more

Testimoni Ephyra selepas 3 minggu pengambilan

 Salam harmoni. Tiba masanya untuk sesi review produk hot Ephyra selepas menang satu set Premium yang mengandungi 30 sachet tempoh hari. Setakat ini masih belum habis lagi pengambilan sekotak Ephyra kerana ada hari yang termissed. Akan tetapi, kesannya sedikit sebanyak sudah ada ;) Bagi yang masih tidak tahu apa itu Ephyra. Senang cerita, ia adalah…
Read more

Memey ephyra

Ephyra idaman saya

Salam dan hi, Izinkan saya memperkenalkan Ephyra, bakal sahabat baik tidak lama lagi, insyaAllah ;) Siapa Ephyra? Maaf, tidak tepat soalan itu. Yang tepatnya ialah, APA itu Ephyra? Ephyra ialah sejenis minuman antioksida berasaskan kolagen, yang paling sedap, dalam bentuk sachet yang dihasilkan daripada gabungan mantap rumusan terunggul dari alam semula jadi di seluruh dunia,…
Read more

Sakitnya bila terkena simpul mengkarung

Sakitnya bila terkena simpul mengkarung ni empunya diri saja yang tahu. Ada yang panggil “tarik mengkarung” dan “simpul biawak”. Bila dah terkena tu, memang nak menitik air mata dibuatnya. Kebiasaannya simpul mengkarung ni saya kena ketika mengandung, bermula dari anak ketiga kalau tak silap saya. Biasanya simpul mengkarung ni terjadi di bahagian betis. Seperti urat…
Read more