Ubat punggung kanak-kanak untuk melegakan demam dengan pantas

Salam bahagia. Jika anak-anak kecil mengalami demam, tentu ibubapa tak senang duduk, kan? Tak tidur malam dibuatnya juga. Mana tidaknya, suhu badan anak wajib dipantau dengan kerap kerana jika suhu terlalu tinggi boleh mengakibatkan demam panas, yang seterusnya jika tidak segera diturunkan suhunya akan merosakkan saraf-saraf otak. Nauzubillah! Demam memang tak boleh diambil mudah. Kena pantau suhu badan setiap beberapa […]

» Read more

Testimoni Ephyra selepas 3 minggu pengambilan

 Salam harmoni. Tiba masanya untuk sesi review produk hot Ephyra selepas menang satu set Premium yang mengandungi 30 sachet tempoh hari. Setakat ini masih belum habis lagi pengambilan sekotak Ephyra kerana ada hari yang termissed. Akan tetapi, kesannya sedikit sebanyak sudah ada ;) Bagi yang masih tidak tahu apa itu Ephyra. Senang cerita, ia adalah produk berasaskan KOLAGEN. Tak perlu […]

» Read more

Ephyra idaman saya

Salam dan hi, Izinkan saya memperkenalkan Ephyra, bakal sahabat baik tidak lama lagi, insyaAllah ;) Siapa Ephyra? Maaf, tidak tepat soalan itu. Yang tepatnya ialah, APA itu Ephyra? Ephyra ialah sejenis minuman antioksida berasaskan kolagen, yang paling sedap, dalam bentuk sachet yang dihasilkan daripada gabungan mantap rumusan terunggul dari alam semula jadi di seluruh dunia, (L-Glutathione, Astaxanthin, Acai Berri, Acerolla […]

» Read more

Sakitnya bila terkena simpul mengkarung

Sakitnya bila terkena simpul mengkarung ni empunya diri saja yang tahu. Ada yang panggil “tarik mengkarung” dan “simpul biawak”. Bila dah terkena tu, memang nak menitik air mata dibuatnya. Kebiasaannya simpul mengkarung ni saya kena ketika mengandung, bermula dari anak ketiga kalau tak silap saya. Biasanya simpul mengkarung ni terjadi di bahagian betis. Seperti urat ditarik-tarik dengan kuat sekali. Azabbbb…. […]

» Read more

Petua-petua menguatkan memori dan mengurangkan migrain

Salam wbt., Sebelum saya terhilangkan petua berguna ni dari wall FB seseorang (maaf linknya sudah invalid), eloklah rasanya diabadikan di sini Petua menguatkan memori dan menghilangkan migrain. Orang yang share petua ni seorang alim yang menuntut di Afrika Selatan dan petua ini diminta dari syaikh beliau. Dan menurut beliau, setelah mengamalkan petua² ni, beliau merasakan memorinya semakin kuat dan cerdas […]

» Read more
1 2 3 4