Penang, Malaysia
+60184027399
ummihanie@gmail.com

Category: Bahan bacaan

Lifestyle. Parenting. Ellsee. Sutra Aromatherapy

Ayat Quran bersulam, satu-satunya di dunia

      LAHORE: Manuskrip-manuskrip awal al-Quran, dari mula wahyu diturunkan, ditulis dengan tangan atas pelbagai jenis bahan, dan kualitinya meningkat dari generasi ke generasi. Pada zaman Nabi Muhammad, sebahagian daripada wahyu ditulis pada tulang, kulit binatang dan daun-daun kurma dan dakwatnya diperbuat dari bahan yang dibakar. Terdapat al-Quran yang ditulis pada kepingan kulit kambing…
Read more

Bahaya sepuntung ROKOK

Salam , takmau ceramah panjang-panjang , jom kita renuungi imej sepuntung ROKOK ni . Saya tahu ramai yang dah sedia maklum tentang benda ini tapi bukankah manusia itu pelupa ? ;)   Fuhhh …. bayangkan ! Setiap kali seseorang itu merokok , dia akan menghisap segala macam bahan kimia dalam CAT , BATERI , LILIN…
Read more

The Big Book of Cross-stitch

Saya tidak pandai menjahit cross-stitch tapi sangat suka tengok hasil kerjanya . Kemahiran itu tak sampai pada saya lagi , yang ada cuma kemahiran Tatting . Itu pun masih di tahap amatur je kot :p . Buku “The Big Book of Cross-Stitch” ni saya beli lama dah , masa baru2 kahwin dulu . Kan asalnya…
Read more

Koleksi majalah NUR & Reader’s Digest saya …

  Perkenalkan , koleksi majalah NUR saya yang lama tak dibaca buat hiasan jer . Pertama kali beli keluaran Januari 2003 , terus jatuh cinta dan melanggan selama setahun . Dapat potongan harga sikit kan … Masa tu muda remaja lagi … cewahhh … anak baru seorang . Minat membaca tu masih menebal . Maklumle…
Read more

10 + 1 tanda-tanda awal kehamilan

Kenali tanda-tanda awal kehamilan Bagi pasangan yang sudah berumahtangga, kehamilan merupakan suatu khabar paling gembira. Lebih-lebih lagi mereka yang sudah menanti begitu lama untuk bergelar ibu dan ayah. Lambat atau cepat, itu rezeki masing-masing. Ada yang tak sempat berbulan madu, dah berbadan dua :p . Ada yang menanti bertahun-tahun, barulah dapat cahaya mata penyeri rumahtangga……
Read more