Penang, Malaysia
+60184027399
ummihanie@gmail.com

Category: Diari Hidup

Lifestyle. Parenting. Ellsee. Sutra Aromatherapy

Bawa anak-anak bersiar-siar dengan tren shuttle KTM komuter utara

Stesen keretapi dan komuter belakang rumah kami jer. Tiap-tiap hari, dan beberapa kali sehari memang dengar/nampak keretapi lalu-lalang. Kuat juga bunyinya. Tu pun bukan betul-betul bertentang dengan dapur rumah. Komuter LRT utara ni baru je dirasmikan pada 11 September 2015. Merasalah bawa keenam-enam orang anak bersiar-siar ke Kamunting sempena cuti Maal Hijrah (14 Oktober 2015…
Read more

Kos pembedahan pintasan jantung & cara memohon sumbangan perubatan di hospital swasta

Salam wbt dan Hi, Lama benar ‘berhutang’ cerita selepas bypass (pembedahan pintasan jantung) emak saya pada Disember 2012. Apapun, kesihatan emak semakin pulih dan banyak improve nya berbanding sebelum bypass. dan…. manakan sangka Abah yang pergi dahulu.. sudah suratan takdir… Satu lagi saya rasa berhutang dengan permintaan seorang pembaca/pengomen artikel kisah bypass emak saya yakni tentang…
Read more

Pertama kali bermalam di Thistle Hotel, Port Dickson

Assalamualaikum & Salam Ceria, Semenjak kecik saya selalu dok dengar kawan-kawan nyembang pasal Port Dickson. Macam beeeest je. Seumur hidup tak pernah pegi, umur 29 tahun baru jejak kaki ke PD. Ye, ini cerita tahun 2013. Throwback gitu :p Itu pon sebab menyibuk nak ikut encik suami ada kerja di sana. Menginaplah kami di Thistle…
Read more

alfatehah image

Abah meninggal dunia

Salam wbt., Sesungguhnya berita ini berkali-kali ganda lebih berat berbanding berita sebelum ini – abah sakit kanser. Manakan sangka, selang beberapa hari bercerita di sini, abah pergi meninggalkan kami buat selama-lamanya. AllahuAkbar…. Innalillahi wainna ilaihi rajiuun…. 19 Ogos 2015 – tepatnya jam 4.54 petang Abah menghembuskan nafas terakhir di wad Paliatif Hospital Taiping. Sedihnya saya…
Read more

cancer jpeg image

Sedih: Abah positif Kanser

Salam wbt., Berita sedih ini bukan baru dapat tahu sehari dua.. tapi sudah beberapa minggu. Tapi, saya tak berapa kuat nak menulis, meluah di sini. Walaupun pahit, saya gagahkan diri untuk bercerita sedikit sebanyak perkembangan Abah tersayang… Hasil keputusan yang dikeluarkan oleh TMC (Taiping Medical Center), abah didiagnosis positif kanser. KANSER TIROID. Tahap berapa tidak diberitahu.…
Read more