Rindu Blogging

Assalamualaikum wbt., Sumpah rindu sebenarnya nak aktif blogging tapi setiap kali buka dashboard blog, jadi perkara sama. Macam blurrr nak taip apa-apa walaupun draft bertimbun dah. Cerita ada baaanyaaaaakkkk rasanya kalau ada 30 hari sebulan, ceritanya dalam 60 posting kot gitu. Kurang-kurangnya 2 posting sehari la gitu tanpa tiada sehari pun missed. Angan-angan jelah kan. Nak buat macammana, mungkin komitmen […]

» Read more

Fasa dua pertiga Ramadhan 1437 H

Assalamualaikum. Terasa  begitu cepat Ramadhan berlalu hari demi hari, ditambah lagi kesibukan menguruskan anak-anak. Kita sudah masuk ke fasa dua pertiga Ramadhan 1437 H. Hari kesebelas hari ini. Anak-anak semakin stabil berpuasa. Syukur. Permulaan puasa – minggu pertama ketika cuti sekolah pertengahan tahun 2016. Minggu kedua, sekolah dibuka semula. Cabaran bermula semula. Letih bersekolah kebangsaan sebelah pagi. Petang ada KAFA […]

» Read more

Si bambam Nawfal

Ya Rabbi kejapnya dah hampir 5 bulan si bambam Nawfal. Dia start menembam ni menjelang umur sebulan. Syukur pulih dari kuning selepas “dirawat” dengan air susu ibu secukupnya. Allah sembuhkan… 4 bulan ni memang normallah baby mula pandai meniarap. Tapi tak boleh lama,  penat. Hihi.. Dan sejak umur 3 bulan lagi Nawfal dah macam mula gatal gusi. Aik takkan cepat benor […]

» Read more

Kelahiran anak ketujuh. Makin besar family….

Salam wbt, Sejujurnya saya sangat kesuntukan masa untuk blogging saat ini. Selain sibuk menguruskan rumahtangga dan keluarga, saya juga menjalankan bisnes sambilan produk aromaterapi, juga bisnes busana Muslimah secara sambilan. Boleh imagine tak camno? Ehemmm… hal saya mengandung baby ke-7 pun tak diceritakan di sini. Sengaja bikin surprise…. Memang kawan² blogger dan FB terkejut dengar saya dah bersalin. Syukur semuanya […]

» Read more
1 2 3 4 13