Kelahiran anak ketujuh. Makin besar family….

Salam wbt, Sejujurnya saya sangat kesuntukan masa untuk blogging saat ini. Selain sibuk menguruskan rumahtangga dan keluarga, saya juga menjalankan bisnes sambilan produk aromaterapi, juga bisnes busana Muslimah secara sambilan. Boleh imagine tak camno? Ehemmm… hal saya mengandung baby ke-7 pun tak diceritakan di sini. Sengaja bikin surprise…. Memang kawan² blogger dan FB terkejut dengar saya dah bersalin. Syukur semuanya […]

» Read more

Potong HyppTv, ganti OpenBox

cut cost tips

Ekonomi meleset sekarang ni…. segala-galanya perlu berjimat. Yang mana perlu potong, potong. Bukannya HyppTv tak bagus, cuma nak jimat perbelanjaan keluarga… Dulu internet 4MB, sekarang tinggal 1MB sajork. Kekadang tu slow la juge connection. Takpelah, bersabar sedikit….. Bernasib pakai Openbox dengan save cost ni sebabnya ada piring Ast** peninggalan tuan rumah sebelum ni. Baik hati beliau kan? Tak berkira pun nak […]

» Read more

Anak teruna 2 beradik bersunat di musim cuti sekolah

gambar anak bersunat

Salam wbt., Haih ingatkan cuti sekolah ni sempat update blog lebih kerap, rupanya sebaliknya. Surirumah sepenuh masa di rumah… bila anak-anak bercuti dari persekolahan, semakin sibuklah jadinya. Apa lagi kalau bukan sibuk melayan 6 orang anak sekaligus. Syukurlah 4 orang sudah besar (range 6 – 12tahun), tinggal nombor 5 & 6 yang masih kategori kecil dan banyak perkara perlu diuruskan. […]

» Read more

Keputusan UPSR 2015 kakak

Alhamdulillah berakhirlah sudah debaran menanti keputusan UPSR 2015. Anak sulung kami a.k.a. Kakak berjaya memperoleh keputusan 5A. Syukur sangat padaNYA. Juga guru-guru yang bertungkus lumus untuk kejayaan anak-anak murid. Antaranya guru sains yang gigih membuat kelas awal pagi untuk students UPSR. Salute ~ Kami ibubapa ni memang tak letak harapan tinggi menggunung pada Kakak, rezeki dia mungkin… Termasuk Kakak, semua […]

» Read more

Bawa anak-anak bersiar-siar dengan tren shuttle KTM komuter utara

Stesen keretapi dan komuter belakang rumah kami jer. Tiap-tiap hari, dan beberapa kali sehari memang dengar/nampak keretapi lalu-lalang. Kuat juga bunyinya. Tu pun bukan betul-betul bertentang dengan dapur rumah. Komuter LRT utara ni baru je dirasmikan pada 11 September 2015. Merasalah bawa keenam-enam orang anak bersiar-siar ke Kamunting sempena cuti Maal Hijrah (14 Oktober 2015 bersamaan 1 Muharram 1437 Hijriyyah). […]

» Read more
1 2 3 4 12