Penang, Malaysia
+60184027399
ummihanie@gmail.com

Category: WordPress

Lifestyle. Parenting. Ellsee. Sutra Aromatherapy

Cara memasukkan kod Google Analytic dalam setting blog WordPress

Saya berulangkali melakukan proses ini setiap kali bertukar theme blog, dan adakalanya terlepas pandang juga. Akibatnya tidak dapat melihat analitik/statistik blog di Google Analytics. Penting ke benda ni semua? Bagi yang ambil kisah tentang perjalanan blognya, ya penting. Bagi yang ambil kisah data pengunjung, data referral, data trafik blog bulanan/harian… ya penting. Katakan ada job…
Read more

Bereksperimen design template blog sendiri menggunakan Artisteer

  Salam bahagia & Assalamualaikum . Nampak apa-apa perubahan pada blog Ummi Hanie [dot] com ? Jangan panik , anda bukan tersalah masuk blog orang lain ;) . Perubahan dalam blog sudah menjadi perkara biasa di sini . Jika sudah jemu atau ada yang tak kena pada pandangan mata , maka perubahan harus dilakukan ,…
Read more

[dot com] : Setelah hampir 2 bulan berdomain di self-hosted blog

Salam Muhibbah semua … Sekadar merekod sedikit perkembangan blog . Saya tak ada pun apa-apa special tips untuk naikkan ranking ke , trafik ke … sebab benda tu semua mendatangkan tensi saja , betol tak ? So , better we blog for fun , for mind-therapy and …. whatsoever lah ! ;) Dan saya juga…
Read more

Sedang hadapi masalah 404 Error akibat gatal tangan :(

Baru saja settle hal pindah randah fail blog , datang pula masalah baru . Tapi ini adalah akibat kegatalan tanganku ini …. isk3x … :( Masalahnya ialah Error 404 di mana semua pages , komen dan lain-lain tidak boleh diakses . Korang perasan tak ? Semalam saya dok usik setting permalink tu …. kunun nak…
Read more