Tutorial : Buat Blockquote Cun (untuk blogspot)

Tweet Sebelum saya terlupa sekali lagi dari mana saya daptkan tutorial membuat blockquote seperti contoh di bawah ini , baik saya buat entry ni siap2 . Saya ambil dari blog Hakimfaridzul.com . Mintak halal ye … ;) Sebelum ni dah ada buat versi PINK punye dan Kakyong pun  ada tanya macammana nak buat kan … So inilah tutorial nya …. Pergi […]

» Read more

Graf Nuffnang Ogos – September | GengBlogger dah kembali pulih | Keyword “Gambar Kontroversi”

 Dah hampir tengah malam ni gigih lagi nak hapdet blog.Tengah idea mencurah2 (kununnye) maka janganlah dibazirkan begitu saja katanye… ;p Mak aih giler panjang tajuk entry. Combine 3 sekaligus, triplet . ;)Okeh mula2 story graf Nuffnang ku dulu.Minggu ni punye graf tak berapa cantik. Trafik agak merudum since cuti beraya tempoh hari.Ah,tak kisah sangat pun… Tapi yang herannya lagi tak berlayan […]

» Read more

Bidadari-bidadari Syurga

Bismillahirrahmanirrahim … Tajuk entri yang indah sekali buatku dan mungkin …. buat kamu juga ? BIDADARI-BIDADARI  SYURGA …………..mengisahkan tentang pengorbanan seorang kakak (Laisa) untuk adik2nya (Dalimunte , Ikanuri , Wibisana & Yashinta ) di Lembah Lahambay agar mereka dapat melanjutkan pelajaran . Laisa perlu bekerja di bawah terik matahari  , mengolah gula aren (???) setiap jam 4 pagi , serta […]

» Read more

Menarik : JELAJAH BLOG IBU

  Bismillahirrahmanirrahim … Nampaknya jelajah ini semakin berleluasa di merata2 blog ibu2,mama2,ummi2,mak2 macam …. saya . Makanya saya tak mau ketinggalan keretapi untuk promosi free blog tak seberapa ni anjuran Encik Ben 10 Ashaari . Big claps for your effort ! =)     Header belog Encik Ben 10 Ashaari yang simple but look like pro ! ;) Di mana2 […]

» Read more
1 44 45 46 47 48 52