Stok Cheezy Sauce i-Mukmin in da house!

Salam all. sedar tak sedar dah hampir 3 tahun UH berniaga serbuk cheese i-mukmin ni. sambilan je pon. takle borong berkarton-karton kan. adakalanya borong sekarton, adakalanya beberapa paket jer, bergantung pada modal bisnes… hihi. tapi kaedahnya, dah ada pelanggan setia. alhamdulillah. Ramai yang dah pernah merasa kelazatan Cheezy Sauce i-Mukmin ni pada firasat saya. Penggemar² keju sudah pasti tak akan […]

» Read more

Wanita hamil, tarik mengkarung, Sutra captivating massage oil

Throwback entry: Sakitnya bila terkena simpul mengkarung. Syukurlah kehamilan ketujuh ni (tahun 2015) kurang sikit kena tarik mengkarung. Masa hamil anak kelima, keenam dulu kerap juga kena. Mujurlah ada Sutra Massage Oil Captivating… Ehh macam iklan Pamoga Dato’ Vida pulak >_< Dengan sedikit sapuan, tak perlu pun picit/tekan kuat2 sangat. Dah hilangkan sakit di betis akibat tarik mengkarung ni. Siapa […]

» Read more

Panduan jana wang dari rumah untuk wanita

Salam wbt., Panduan jana wang dari rumah| Berita baik buat para wanita sekalian yang sudah bulat hati untuk menjana wang dari rumah. Psstt… untuk lelaki pun boleh juga, tiada masalah. ;) Selain menjalankan bisnes online dari rumah (seperti saya, ehemm…), panduan yang diberikan dalam ebook ini membantu kita meleraikan kebuntuan ketika hendak setup (memulakan) bisnes dari peringkat awal. Bisnes apa hendak […]

» Read more

Coach original dari US lebih murah dari butik

Ehem ehemmm mungkin ada yang belum maklum bahawa saya sudah bergelar reseller produk jenama Coach, Corelle, T-Fal dan lain² sejak beberapa bulan dalam tahun 2013 ni. Reseller bermaksud agen jualan dalam erti kata lain. Salah satu cabang bisnes online dari rumah yang saya baru ceburi dan sangat minati. Coach original dari US lebih murah dari butik. Biar betul? Boleh percaya […]

» Read more

Memohon lesen syarikat perniagaan dari SSM tidaklah susah

Mungkin ada yang belum maklum yang saya mengendalikan bisnes online dari rumah. Masuk tahun ketiga inilah baru saya ready untuk mendaftarkannya di SSM (Suruhanjaya Syarikat Malaysia). Bisnes kecil²an saja pun… ;) Mengapa mengambil masa 3 tahun tu? Sebab dalam tempoh itu saya masih belum bersedia untuk memberi komitmen yang lebih pada bisnes dan dalam proses pandu uji. Sesuai atau tak […]

» Read more