Penang, Malaysia
+60184027399
ummihanie@gmail.com

Cara buat duit sampingan dengan StreetDeal

Lifestyle. Parenting. Ellsee. Sutra Aromatherapy

Cara buat duit sampingan dengan StreetDeal

Salam mesra.

Tahun 2014 nampaknya merupakan tahun yang sedikit mencabar dengan suasana kenaikan harga barang dan segalanya yang berkaitan dengan peningkatan kos hidup.

Baiklah, terus kepada maksud.

Saya yakin ramai yang berazam untuk tambah pendapatan ataupun duit poket bagi menampung kehidupan. Salah satunya ialah dengan menggunakan kemudahan Internet.

Pernah dengar Streetdeal? Kalau tahu laman web Groupon, maka begitulah Streetdeal.

Saya pernah membeli 2 unit Total Pillow. Puas hati kerana bantal itu masih tahan, tidak koyak seperti bantal yang seakan sama dijual di kedai “tuuut”.

total pillow streetdeal

Saya yakin kita boleh jana pendapatan sampingan dengan ‘memanipulasi’ Streetdeal. Zaman sekarang, semua pun boleh. ;)

Bagaimana caranya?

Okay, pertama sekali tentulah kena daftar dahulu.

Pergi ke pautan ini => StreetDeal.my :: Wanna find the best discounts in Town?

Hanya masukkan E-MEL ke ruangan yang diberi. Boleh juga daftar menggunakan akaun Facebook.

cara buat duit dengan streetdeal

Seterusnya anda akan mendapat emel notifikasi yang mengandungi Username dan Password untuk login ke Streetdeal.

Akaun anda sudah terbina di sana. Bolehlah edit profile dan ubah password mengikut kesukaan.

Pergi ke laman akaun, scroll ke bawah dan anda akan jumpa ini;

Anda juga boleh apply untuk menjadi affiliate Streetdeal.

Yang dibicarakan sekarang ini ialah “Ways to earn StreetDollars”.

ways to earn streetdollars

Ambil referral link yang diberi, savekan dalam komputer. Kalau dapat ringkaskan URLnya lebih baik.

Promosikanlah link referral tersebut kerana setiap kali seseorang sign up Streetdeal melalui link anda dan membuat pembelian, sebanyak RM8 Streetdollars akan dimasukkan ke dalam akaun anda. Bagi saya, RM8 tu satu jumlah yang agak banyak.

Itu saja. Sekian, terima kasih.

Jangan lupa daftar Streetdeal! ;)

Incoming search terms:

 

32 Responses

  1. mancai says:

    wah macam menarik jer nie… thanks

  2. puteri kasih says:

    dah semakin banyak cara nak buat duit sampingan sekarang ni, tinggal kita nak atau tak nak je kan. Terima kasih berkongsi yer :)

  3. suri says:

    wah duh sis apa hal bantal itu kelihantannya cantik sangat. bentuk bunga lagi tu ;)

  4. Hafizul says:

    Ok..ni pertama kali dengar menda ni..haha

  5. titan says:

    okeh. nanti usha apa yang patut.

  6. akubiomed says:

    Semakin banyak perniagaan online. Ia menunjukkan rakyat Malaysia sudah mula menerima.

  7. Ooo…. Patut la ramai blogger tengah tulis pasal StreetDeal.my nih. Hehe…

    P.s. – Sorry sebab ai nih lurus bendul orangnya :P

  8. hafizmd says:

    thanks ummi hanie…ni yg nak p tgk ni..hehe

  9. Ummi Hanie says:

    zaman sekarang kena kreatif cari duit kan? ;)

  10. Bahrain says:

    Pertama kali dengar nama ni streetdeal.

  11. nikkhazami says:

    Salam singgah! ni first time dengan streetdeal. mungkin boleh cuba nanti. tq! hehe! :D

  12. guliroket says:

    confirm ke dapat rm8 tu bila kita promosi?

  13. reezluv says:

    baru tahu nama Streetdeal ni..mcam Groupon rupanya..:D

  14. cik tom says:

    cam best je..skang tnet slow..blh join gak nanti…

  15. Kamil Salleh says:

    Wah..byk projek sakarang ni…dpt buat komisen pasti menarik bila masuk akaun ya. Terima kasih atas perkongsian ini. Rasa nak daftar la…semoga mencanak komisen nanti.

  16. Hafiy says:

    mcm mna nk dpt Rm8 tu contohnya orang kena bukak n daftar kat link kita then baru dpt duit ke mcm mna ea

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *