Calon-calon Imam Muda jadi kegilaan di Jerman dan Switzerland !

 

Salam bahagia .

 

Serius saya sendiri terkejut membaca berita ini . Siapa sangka program TV  tempatan sudah jadi terkenal dan digilai di negara² barat seperti Jerman dan Switzerland ?

 

Program realiti Imam Muda ini sudah menjadi liputan hangat dalam akhbar² di sana dan mereka menganggap Imam Muda (Young Imam) ini sebagai superstars serta ramai gadis menjadikan mereka pujaan hati !

 

Kalau kalian rasa macam tak percaya dengan berita ni , silalah baca sendiri di sini .

 

 

imam muda

Calon-calon Imam Muda Musim Pertama

 

 

 

imam muda

 

 

Wah , ini betul² buat saya rasa bangga sebagai anak Malaysia juga sebagai seorang Islam .

Lihatlah dan nilailah sendiri , orang² barat pun sudah mula mengiktiraf keindahan Islam itu sendiri tapi kita orang² Islam masih ambil endah tak endah saja . Agak mendukacitakan …

 

Daripada apa yang saya fahami dan teliti dari artikel tersebut , program² realiti seperti American Idol tidaklah menghairankan mereka , juga program² realiti di negara kita seperti Akademi Fantasia dan lain² . Asyik² nak ajar anak muda menari dan menyanyi saja … (opss…peminat² AF jangan sentapp yer…) Sampai bila ??

 

Imam Muda merupakan satu kelainan ! Di mana calon² diuji untuk mengurus hal² berkaitan jenazah dan lain² .

 

 

imam muda

segmen menguruskan 'jenazah' ....

 

 

omaigod ... PakNil sebagai Imam Muda ? ;)

 

 

Lepas ni jangan terkejut kalau calon² Imam Muda kita ni dapat lamaran dari luar negara pulak . Tak kisahlah … lamaran kerja maupun lamaran kahwin …. tihihi . Anak² dara silalah rebut calon² bujang cepat² ya … ~

 

 

Saya ucapkan SELAMAT MAJU JAYA buat program² realiti sebegini . Siapa lagi nak tingkatkan martabat agama kita kalau bukan diri kita sendiri ? Renung²kan lah ….

 

p.s : saye udah ade imam muda sy sendiri …. lalalallaala~

 

13 comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *